12-04-2018, 02:06 AM
Да ли се ради на откривању мјеста гдје је Дража сахрањен ?
(09-04-2018, 09:50 PM)ексрежисер Пише: Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.Мислим да је то зато што још нису нађене. Нпр. за Источну Србију дао ми је једна човек који је сачувао, око 300. Иначе да ми није дао, било би најмање за Источну Србију. Практично би било углавном оно што је имао Кент.
(12-04-2018, 08:32 AM)Гатачки четник Пише: Поштовање Милославе и хвала Вам за све што радите. Знам да су ваши трудови велики. Комунизам ће полако пасти са власти, а деброзовизација народне свести увелико напредује, у многоме Вашом заслугом.Хвала!
Занима ме постоји ли још нека слика Влада Шипчића осим оне најпознатије и знаш ли ми рећи што о њему више?
(12-04-2018, 05:45 PM)Милослав Самарџић Пише:Има она књига Пријепоље 1912-1945.Прокомунистичка је,а каква је могла бити,мада су наведени неки комунистички ѕлочини,као и ѕлочини муслиманске милиције.Такође,доста је поименце четника поменуто,па се неки мали моѕаик моѕе слоѕити.Међутим,мишљења сам да милешевски корпус уопште није оѕбиљно уѕет у раѕматрање у нашој причи.Ниједна књига,монографија,да не беше споменика Калаиту не би се ни поменули.Рекло би се,неправда свакако.(09-04-2018, 09:50 PM)ексрежисер Пише: Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.Мислим да је то зато што још нису нађене. Нпр. за Источну Србију дао ми је једна човек који је сачувао, око 300. Иначе да ми није дао, било би најмање за Источну Србију. Практично би било углавном оно што је имао Кент.
Нисам чуо за књигу о милешевским корпусима.
(12-04-2018, 05:45 PM)Милослав Самарџић Пише:Има она књига Пријепоље 1912-1945.Прокомунистичка је,а каква је могла бити,мада су наведени неки комунистички ѕлочини,као и ѕлочини муслиманске милиције.Такође,доста је поименце четника поменуто,па се неки мали моѕаик моѕе слоѕити.Међутим,мишљења сам да милешевски корпус уопште није оѕбиљно уѕет у раѕматрање у нашој причи.Ниједна књига,монографија,да не беше споменика Калаиту не би се ни поменули.Рекло би се,неправда свакако.(09-04-2018, 09:50 PM)ексрежисер Пише: Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.Мислим да је то зато што још нису нађене. Нпр. за Источну Србију дао ми је једна човек који је сачувао, око 300. Иначе да ми није дао, било би најмање за Источну Србију. Практично би било углавном оно што је имао Кент.
Нисам чуо за књигу о милешевским корпусима.
(12-04-2018, 06:50 PM)Гатачки четник Пише: Шта ми можете рећи о Шипчићевом учешћу у рату?Шипчић се не помиње у ратним документима која сам гледао. Мислим да је био исувише млад и да није имао чин и положај.
Хоће ли Вам бити доступна та БИА-на документа?
(12-04-2018, 11:40 PM)ВојводаВук Пише: Како стоје ствари око Хусеина Ровчанина? Негде човек прочита да је био четник/сарађивао са четницима, а негде да је био изразито антисрпско настројен, односно на страни тамошње муслиманске милиције на страни шиптара/окупатора итд.Био је и у муслиманској милицији, и са четницима.
Шта је истина?