Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли се Кесеровић стављао под немачку команду пре ослобођења 1944 ?
Одговори

Нешован В. Папић, 5.нов.1942 депортован је прво у конц.логор Маутхаузен ( лог.бр.14209 ), па касније у Гузен.
Преживео и вратио се у земљу. У Ваљеву је прво осуђен на 15 год.робије, а онда на поновљеном суђењу 26.нов.1946 на смрт. Убијен је поч.1947 код Ваљевске пиваре. Био је отац равногорке Руже Папић ( 1922 - 2017 Билефелд ).
Одговори

(05-02-2020, 11:13 PM)Janko Пише:  Да ли се Кесеровић стављао под немачку команду пре ослобођења 1944 ?
Није.
Одговори

Хвала, нисам знао да је Папић био Равногорац.Да ли можда знате када је Мирко Станковић прекомандован у Ниш? Знам да је Станковић 1944. тајно помагао четницима, па питам због немачког напада на четнике у селу Драча.Да ли су Немци стално сумњали на Станковића?
Одговори

(06-02-2020, 12:27 AM)Константин Миловановић Пише:  Хвала, нисам знао да је Папић био Равногорац.Да ли можда знате када је Мирко Станковић прекомандован у Ниш? Знам да је Станковић 1944. тајно помагао четницима, па питам због немачког напада на четнике у селу Драча.Да ли су Немци стално сумњали на Станковића?

Прво - реплицирао сам Динчићу око тога да је Папић емигрирао а не теби.
Друго - нигде нисам написао да је Папић " Равногорац ".
Треће - Папић је стављен под слово "З" ( бр.201, 25.маја и 8.јуна 1942 ).
Четврто - Папић је био војвода Рибнички твог К.Пећанца.
Одговори

(06-02-2020, 09:54 AM)Мића Адмирал Пише:  
(06-02-2020, 12:27 AM)Константин Миловановић Пише:  Хвала, нисам знао да је Папић био Равногорац.Да ли можда знате када је Мирко Станковић прекомандован у Ниш? Знам да је Станковић 1944. тајно помагао четницима, па питам због немачког напада на четнике у селу Драча.Да ли су Немци стално сумњали на Станковића?

Мићо, да ли имаш неке податке о официрима Никола Балтић и Андрија Ђурашковић?
Страдали су од комуниста 1941/42, по причи кум их пријавио партизанима кад су били код њега на спавању. Никола је прије рата службовао у Невесињу, а Андрија је био ваздухопловни официр. По причи, заједно са њима у јаму је бачено још 5 официра. Наравно, ријеч је о Црногорцима, Никола је био из Мојковца, за Андрију не знам.
Одговори

(05-02-2020, 11:17 PM)Мића Адмирал Пише:  Нешован В. Папић, 5.нов.1942 депортован је прво у конц.логор Маутхаузен ( лог.бр.14209 ), па касније у Гузен.
Преживео и вратио се у земљу. У Ваљеву је прво осуђен на 15 год.робије, а онда на поновљеном суђењу 26.нов.1946 на смрт. Убијен је поч.1947 код Ваљевске пиваре. Био је отац равногорке Руже Папић ( 1922 - 2017 Билефелд ).

Значи, његова судбина иста као и Милоша Глишића. Не разумем те људе који су знали да су велики противници комунистих власти и опет се вратили у земљу. Изгледа да су оних 30.000 неповратника били глупи.
Одговори

(06-02-2020, 09:54 AM)Мића Адмирал Пише:  Треће - Папић је стављен под слово "З" ( бр.201, 25.маја и 8.јуна 1942 ).

Изгледа да је ипак он, а не Брајевић, јавио Немцима да се Дража налази у Струганику. Зна ли се шта је било са Богданом Брајевићем?
Одговори

Милославе, коментар? Smile
http://carostavnik.blogspot.com/2020/02/...ost_6.html

''Bela borba je časna ozlojeđenost ruskog čoveka protiv drskog nasilja nad svim što je njemu sveto – Vere, Otadžbine, vekovnim ustrojstvom države i porodice.
Bela borba je dokaz da je za stotine hiljada ruskih ljudi čast draža od života, smrt važnija od ropstva.''

General Petar Nikolajevič Vrangel
Одговори

(04-02-2020, 01:10 AM)Константин Миловановић Пише:  
(03-02-2020, 09:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(02-02-2020, 10:58 PM)Константин Миловановић Пише:  Шта се догодило са Пећанчевим војводама Јованом Шкавовићем, Богданом Брајевићем и Нешованом Папићем?
Шкава је сведочио против Драже, па су га после убили.
Вероватно и ову двојицу, али нисам сигуран.
Хвала, а да ли се зна шта су радили током рата? Знам да су продали оне устанике СДС-у, а ови их касније предали Немцима и да су заправо због тога стављени под слово "З".
Стражара тада није било, али у праву си, предали су их жандарима, а жандари Немцима.
Одговори

(06-02-2020, 12:36 PM)ХраброСрце Пише:  
(06-02-2020, 09:54 AM)Мића Адмирал Пише:  

Мићо, да ли имаш неке податке о официрима Никола Балтић и Андрија Ђурашковић?
Страдали су од комуниста 1941/42, по причи кум их пријавио партизанима кад су били код њега на спавању. Никола је прије рата службовао у Невесињу, а Андрија је био ваздухопловни официр. По причи, заједно са њима у јаму је бачено још 5 официра. Наравно, ријеч је о Црногорцима, Никола је био из Мојковца, за Андрију не знам.

За Балтића не знам.
вазд.капетан II кл. Андрија Ђ. Ђурашковић (55.кл.НШВА) био је :
команд.Прве Ловћенске бригаде Ловћенског корпуса.
команд.Прве Ријечко - црмничке бригаде Црмничко приморског корпуса.
Убијен је од комуниста између Цетиња и Даниловграда 3.марта 1944 ( значи касније ).
Одговори

(06-02-2020, 06:51 PM)Александар Динчић Пише:  
(06-02-2020, 09:54 AM)Мића Адмирал Пише:  Треће - Папић је стављен под слово "З" ( бр.201, 25.маја и 8.јуна 1942 ).

Изгледа да је ипак он, а не Брајевић, јавио Немцима да се Дража налази у Струганику. Зна ли се шта је било са Богданом Брајевићем?

Не знам.
Одговори

(06-02-2020, 07:59 PM)Adjutant Пише:  Милославе, коментар? Smile
http://carostavnik.blogspot.com/2020/02/...ost_6.html
Подршка!
Одговори

Подржавају Недића, Љотића...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним