Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Мислим да није вредан неке посебне пажње.
Милан Грујић Камењарка
Гост
Господине Самарџићу, да ли можете да кажете нешто о Јову Шкави? Чуо сам да је био прави мишомор за црвену банду, муслиманску сеоску милицију и балисте.

Углед:
1,879
Хм, откуд све то? Колико знам, био је само у ваљевском крају, па у Немачкој од почетка 1942. до 1944. Склонио се тамо од Дражиних, јер су сазнали да је он био један од оних Пећанчевих који су довели Немце у Струганик, 6. децембра 1941.
Милан Грујић Камењарка
Гост
Опростите, Јова Шкаву сам помешао са Божом Ћосовићем Јаворским. Немојте ми замерити нешто.

Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Да ли се приближно зна колико је четника било заробљено током рата од Италијана и Немаца, и где су све били у заробљеништву?
Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
Па ова адреса вам је блокирана!Стално ми се враћају поруке. pogledi@sbb.rs
Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
Милан Грујић Камењарка
Гост
Господине Самарџићу, ја сам баш јуче прочитао да су четници спровели "истрагу" муслимана у Кулен Вакуфу после језивог покоља српског народа у лето 1941. Да ли знате нешто о овој акцији? Чија је то јединица била?
Углед:
1,879
Нисам чуо за то. Јел може нешто ближе?
Милан Грујић Камењарка
Гост
О овоме сам читао на страници
www.jadovno.com где се ово помиње у делу о борбама у Босанској крајини. Прво су муслиманске усташе сатрале све Србе у селима око Кулен Вакуфа да би потом четници упали у то подручје и извршили погром над муслиманима (преко 1.300). Ово доводим у питање с обзиром да није наведено под чијом су командом биле четничке јединице нити ко је био командант. Колико је мени познато, подручје Кулен Вакуфа је спадало под команду Западне Босне и Славољуба Вранешевића. С обзиром на усташку бруталност и крволочност, не чуде ме четничке освете уопште.

Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Чим је љето 41. то су вјероватно били устаници, који су касније били под Дражином командом.