Милан Грујић Камењарка
Гост
Да, то сам приметио. Нису они људи знали да је ОЗНА потурила лажног Калабића. Да је Будимир Гајић исте ноћи пред Дражино хапшење побио црвене бандите, Дражу никада не би ухватили. Бар сам ја таквог мишљења.

Поруке: 322
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
![[Слика: erk1.jpg]](http://s3.postimg.org/a08myw8gz/erk1.jpg)
Господине Самарџићу,молим вас да поставите овде ову слику потпоручника Милована Рајевца ,веће резолуције.Слика је из Албума4.Треба ми за један мој рад.
Није тајна.Онако аматерски рад.Сакупљам слике и биографије припадника ЈВуО.Нарочито сам слаб са сликама Гарде.Занима ме и да ли имате краћу биографију потпоручника Рајевца.Ова ми је некако најлепша слика из Албума4. као и слика потпоручника Часлава Протића коју сте поставили раније.Мислим да је Гарда била далеко најбоља јединица ЈВуО.Гледајући опрему и наоружање Гардиста.
Поруке: 533
Теме: 26
Углед:
94
Не знам, видећу, нисам тако сређивао... Али овај под ред.бр.1047 - Владислав Биорац није стрељан. Јесте био у четницима, подоф, командир чете...умро пре 10 так година.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,877
ОК, исправићу, а кад будеш имао времена покушај да саставиш тај списак, пошто на овом списку нема много четника.
Da li znate nesto vise o potporucniku Adamu Nikolicu komandantu 1. bataljona (4. brigade gorske kraljeve garde) ??? UNAPRED HVALA
Углед:
1,877
Да, он је на списку жртава комуниста, који је објављен на овом сајту (Историја/Комунистички злочини):
172. Адам Николић из Пајазитова. Пре рата активни подофицир, у рату унапређен у чин поручника, био командант 1. батаљона 4. космајске бригаде Горске краљеве гарде. Заробљен у Босни пролећа 1945, стрељан у Капислани у Крагујевцу. (Према изјави потпоручника Божидара Боже Панића из Пајазитова, аутору. Панић је тада осуђен на временску казну.)
Са Божом Панићем је био у подофицирској школи у Ћуприји пре рата (артиљерци). Од 1941. су били заједно...
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Зашто су комунисти водили заробљене четнике са Зеленгоре у Шумадију па их тек тамо убијали? Сад видим да је и А. Николић доживио исту судбину као и Рајевац. Иначе су их одмах убијали..
(Последња измена: 01-04-2014, 03:34 PM од
Романија.)
Углед:
1,877
Да, већину су поубијали одмах, али били су им потребни неки за тзв. јавна суђења, уз поклике публике: ''На смрт!''