16-09-2024, 12:27 PM
Милослав Самарџић одговара на ваша питања
16-09-2024, 01:43 PM
Ако смијем да се надовежем :
Ако би и подигли споменик биће као онај у Музеју или на Равној Гори.
Поново ће направити исту грешку као са свим споменицима и портретима који су досад рађени
....приказаће човјека у ратном издању.
У сељачком одијелу са великом брадом и без иједног јединог одличја на прсима.
На којем је споменику приказан Дража са еполетама , ордењем , обријан и са официрском сабљом ? То немате ни у емиграцији.
Такав споеменик треба да буде у функцији сјећања на континуитет војне традиције , а не на хајдучког харамбашу , "вођу покрета" и у сузбијању комунистичке пропаганде о распуштености српског војника.
Зато и неће проћи , јер се новим "београђанима" диже коса на глави од четничке браде.
Да је супротно сигуран сам да би могао бити постављен било гдје у Београду , без проблема.Људи су данас веома површни и не занима их суштина за којом сами морају да трагају.
Идеалан споменик , у данашњој Србији , за такву идеју би био Дража са Путником.
Ако би и подигли споменик биће као онај у Музеју или на Равној Гори.
Поново ће направити исту грешку као са свим споменицима и портретима који су досад рађени
....приказаће човјека у ратном издању.
У сељачком одијелу са великом брадом и без иједног јединог одличја на прсима.
На којем је споменику приказан Дража са еполетама , ордењем , обријан и са официрском сабљом ? То немате ни у емиграцији.
Такав споеменик треба да буде у функцији сјећања на континуитет војне традиције , а не на хајдучког харамбашу , "вођу покрета" и у сузбијању комунистичке пропаганде о распуштености српског војника.
Зато и неће проћи , јер се новим "београђанима" диже коса на глави од четничке браде.
Да је супротно сигуран сам да би могао бити постављен било гдје у Београду , без проблема.Људи су данас веома површни и не занима их суштина за којом сами морају да трагају.
Идеалан споменик , у данашњој Србији , за такву идеју би био Дража са Путником.
17-09-2024, 03:55 PM
Наиђох на неку вест да нека хрватска редитељка снима документарац о партизанима хомосексуалцима...Да ли је ово истинита или лажна вест не знам, али питање за господина Самарџића да ли има информација ко је од комуниста био хомосексуалац? Зна се да су били педофили и манијаци, сигурно има и оваквих дегенерисаних појава
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
23-09-2024, 06:02 PM
Господине Самарџићу, имам да Вас обавестим да је гимназија у Смедеревској Паланци хтела да баци па сам ја узео књигу "ЈВУО у Шумадији", а ту књигу је Радмила Милентијевић поклонила библиотекама у Србији у тиражу од 300 примерака. Ви сте рецезент. Жалосно.
23-09-2024, 07:06 PM
Моја гимназија.
Будале.

Будале.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
02-10-2024, 11:27 AM
Да ли је Краљевина (СХС) Југославија створена из личних краљевих жеља, или под притиском неке друге силе? И да ли је Краљ Александар I заиста у Марсеју рекао чувајте ми Југославију?
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
02-10-2024, 11:37 AM
Господине Самарџићу, пошто сте завршили снимање филма, да ли ће сад бити нови пројекти убрзо, нека нова издања књига, или слично?
02-10-2024, 11:40 AM
(02-10-2024, 11:27 AM)Chetniks Пише: Да ли је Краљевина (СХС) Југославија створена из личних краљевих жеља, или под притиском неке друге силе? И да ли је Краљ Александар I заиста у Марсеју рекао чувајте ми Југославију?
Најбољи текст на ту тему: Како је настала Југославија
Слобода или Смрт!
02-10-2024, 02:01 PM
(02-10-2024, 11:37 AM)Драган Пише: Господине Самарџићу, пошто сте завршили снимање филма, да ли ће сад бити нови пројекти убрзо, нека нова издања књига, или слично?
Биће нови комплет од пет књига ускоро, чека се пара из штампарије.
Дража, живот и легенда
Равногорке
Босанска голгота 1944/45.
Војвода Ђујић и ДЧД, друго издање.
Борачки крш, друго издање.
02-10-2024, 05:24 PM
ЦРВЕНИ РАДАР
Од свих њихових апстрактних ”како је могуће”, јаче је само једно наше конкретно: Како је могуће да нисте чули за Битку за Вишеград од 5. октобра 1943?
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/crveni-radar-28582.html
Од свих њихових апстрактних ”како је могуће”, јаче је само једно наше конкретно: Како је могуће да нисте чули за Битку за Вишеград од 5. октобра 1943?
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/crveni-radar-28582.html
03-10-2024, 06:11 PM
05-10-2024, 12:29 PM
Све похвале гос'н Самарџићу и на његовој смелости што је на тој државној телевизији, при крају, међу комунистичким официрима напоменуо да држава систематски од '45 уништава села и пољопривреду, одговорност власти за она два прошлогодишња масовна убиства као и за стварање првих специјалних јединица "четника" с почетка 20. века.
Оно што је још интересантно и сраман прекид јављања једног гледаоца, који је био учесник на Кошарама, који је постављао незгодна питања пуковнику Ђурковићу....
Оно што је још интересантно и сраман прекид јављања једног гледаоца, који је био учесник на Кошарама, који је постављао незгодна питања пуковнику Ђурковићу....
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
05-10-2024, 01:01 PM
Има и оно на 37:20 где генерал Винко Пандуревић у емисији вели:
"Како је Ђилас говорио у "Социјализму": "и кроз војску правимо новог човека"
"Како је Ђилас говорио у "Социјализму": "и кроз војску правимо новог човека"

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
05-10-2024, 03:53 PM
Винко Пандуревић, председник комунистичке омладине у ЈНА уочи распада Југославије. Доцније, један од оснивача Савеза комуниста покрета за Југославију, који је био претеча ЈУЛ-а.
Ђиласова реченица коју цитира није оригинално Ђиласова мисао, него је преписао из бољшевичке литературе. Уосталом, "све буржоаске институције морамо променити како би људи који у њима раде служили остваривању циља светског комунизма - владавини пролетаријата!"
Не може Самарџић у једну емисију да оде да га не заокупи нека комуњара!
Ђиласова реченица коју цитира није оригинално Ђиласова мисао, него је преписао из бољшевичке литературе. Уосталом, "све буржоаске институције морамо променити како би људи који у њима раде служили остваривању циља светског комунизма - владавини пролетаријата!"
Не може Самарџић у једну емисију да оде да га не заокупи нека комуњара!
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)