Поруке: 326
Теме: 1
Придружен: May 2024
Углед:
87
Да ли је истина да је у Јаворском корпусу 1942. био сукоб између капетана Петровића и Цветића?
(Последња измена: 19-08-2025, 09:06 PM од
Тодоровић.)
Поруке: 435
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
282
Питање за господина Самарџића али и за друге чланове форума уколико знају нешто више. Почела је да кружи интернетом фотографија коју је објавила особа која није баш вредна помена (Јелена Карлеуша) , наводно њен деда по оцу Павле Карлеуша у униформи Краљевине Југославије...Да ли је ово тачна информација или по обичају купимо поене?
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 14,499
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
Ивер не пада далеко од кладе.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 6,670
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,685
Што се тиче предака који су живели на простору Аустроугарске, један Твитераш Борота Бранко је имао одговор на твит Карлеуше о свом прадеди:
"Мој прадеда је исто Личанин. Само он није носио ову униформу. Пре првог рата заједно са два брата одлази за САД, да би се сва тројица добровољно вратили на почетка рата, да се боре за своје Србе и Србију.
Уочаваш ли разлику?"
(Последња измена: 28-08-2025, 12:08 PM од
Митић.)
Поруке: 20
Теме: 0
Придружен: Aug 2025
Углед:
0
Koje je vaše mišljenje o Krsti Popoviću u svetlu njegovih akcija u Drugom Svetskom Ratu? Jeli istina da nije hteo da pošalje svoje jedinice na Susjetku?