Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Najlepse zahvaljujem na odgovoru.Da li bi mogli prokomentarisati Nikolu Pasica?
Одговори

Да ли се зна нешто више о ликвидацијама на самој Равној Гори, броју, разлозима, начину извршења?
Наводно је постојало једно место које је народ прозвао Црвено Брдо јер су ту убијани људи. Да ли је неко од саговорника поменуо то?
Одговори

(09-01-2016, 01:06 AM)nebojsaa Пише:  Najlepse zahvaljujem na odgovoru.Da li bi mogli prokomentarisati Nikolu Pasica?
Није ми познато то за Николу Пашића.
Одговори

(09-01-2016, 02:13 PM)DIDzM Пише:  Да ли се зна нешто више о ликвидацијама на самој Равној Гори, броју, разлозима, начину извршења?
Наводно је постојало једно место које је народ прозвао Црвено Брдо јер су ту убијани људи. Да ли је неко од саговорника поменуо то?
Звонко Вучковић описује ликвидацију неког шпијуна 1941. Али сигурно није било много ликвидација на Равној Гори.
Одговори

Mladen Protic sin Djoke Protica,koji je sa Pasicem zajedno osnovao radikalnu stranku.Skolovao se u inostranstvu osnovao u Guci odakle je,skoro sve moguce za jedno noramalno funkcionisanje.Putovao je po Evropi imao je kontakte sa Hajdegerom,Tagorom,Jungom.On je ranjen za vreme rata,presao je Albaniju,otisaoje u Bern srpski crveni krst gde je posle 6 meseci nasao da nestaje roba i otkrio da predsednik izbeglicke vlade Nikola Pasic krade i preko fiktivne firme jevrejske u Londonu prodaje Austrougarskoj vojsci sa kojom je u ratu.Ukrao je 40 miliona svajcaraca sto je danas 4-5 milijardi evra.Dok je sin Rade nablacen zasta je i bio i nije bio kriv.Saznavsi da je otkriven Pasic dolazi u Bern,tada je on strpan u zatvor zbog pokusaja ubijanja sefa BIA koji mu je bio skolski drug,ali je Pasic izdejstovao da ga posalju u zenevsku ludnicu.Odakle ga prebacuju u zagrebacku ludnicu i pustaju uz pomoc intervencije njegove cerke kod kralja.Za sve ovo i mnogo vise postoje dokumenti kod njegovih cerki.
Одговори

Гадно звучи...
Одговори

Da li je validna knjiga istorija Ravnogorskog pokreta Koste Nikolica?
Одговори

Јесунли ове кафане у Шумарицама стварно у близини гробница или је ово измишљотина?
Одговори

Ресторан "Палисад" је на улазу у Шумарице, а у парку има и један мотел.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(12-01-2016, 01:36 AM)nebojsaa Пише:  Da li je validna knjiga istorija Ravnogorskog pokreta Koste Nikolica?
Написао сам једна обиман рад о тој и другим сличним књигама, делове тог рада објавио сам овде:

''СЛОБОДА'': КОМУНИЗИРАНА ИСТОРИЈА (1):
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...985#220985

''СЛОБОДА'': СУД КПЈ КАО МЕРА ВРЕДНОСТИ:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...989#222989

Критика је дакле негативна, али ја увек препоручујем ту књигу, дакле, треба је прочитати.
Одговори

(12-01-2016, 12:15 PM)Бенито Пише:  Јесунли ове кафане у Шумарицама стварно у близини гробница или је ово измишљотина?
''Палисад'' је на 100 метара од највеће гробница (400 убијених), док је Хотел ''Шумарице'' на ивици старог српског војничког гробља, с тим што се то не види, јер су после рата комунисти поломили и побацали крстове.
Дакле, хотел је лево горе, на дну ове прве слике:
http://www.pogledi.rs/komunisti-porusili...-u-srbiji/
Мислим да је то већи проблем.
Одговори

(08-01-2016, 08:00 PM)nebojsaa Пише:  Posto komunisti obicno operisu sa polu istinama ili lazima u jednoj partizanskoj knjizi pise sledece:Od februara do juna 1942 Krajiski proleterski bataljon vodio je borbe protiv cetnika,nemaca,ustasa u srednjoj Bosni njih je navodno bilo 250 a neprijatelja 12.000 sve do borbe na planini Motajici 8.juna 1942. godine.Zatim krajiski bataljon u noc u 2 napao uporiste ustasko u selu Donja Lepenica,ali su cetnici dan ranije obavestili ustase pa je to propalo.Tada u 6 sati ujutru sa svih strana planine Motajice cule se vojnicke trube i povici napred cetnici,ziveo kralj Petar,smrt komunistima i proleterima.Kazu bilo je vise od 1.000 cetnika.Druga jaka grupacija cetnika bila je ispod planine i prema grebenu.Cetnici su na taj nacin raspodelili snage po dubini prema najvisim vrhovima planine Motajice cime se proleteri moraju probijati nemaju drugog izbora.Na severu Sava,na istoku Vrbas.na jugu Motajica.Na vodu se nije moglo jerje vecina neplivaci,a plivaci bi bili ubijeni ili u vodi ili na kopnu.Tada komadant cetvrtog krajiskog NOP odreda Danko Mitrov i komadant krajiskog bataljona Zdravko Celar dogovorili se da se bataljon probije na greben Motajice.Probijen je prvi obruc cetnika uz teske gubitke sa obe strane.Neprijatelj je na koti 273 razbijen i bataljon se probijao dalje.Cetnici su se ipak brzo sredili i organizovali jurisali na bokove i zacelje uz velike gubitke bataljon je i dalje napredovao.Proleteri slomili otpor i stigli do kote 294.Zatim iz reona 324 napad izvrsio nemacki bataljon oko kote 490 obezbedjujuci eksploataciju hrastovog drveta sa planine najkvalitetnijeg drveta u evropi za avio-industriju.Po dogovoru sa cetnicima oni su se utvrdili i pripremila na svojim polozajima da uniste proletere.Sa bokova u isto vreme napadaju cetnici koji su se prepoznavali lozinkom sablja-sarajevo.Tada su proleteri nasamarili nemce vikajuci ovde su cetnici ne pucajte nemci su prestali sapaljbom.A cetnike su prevarili vikajuci ovde sablja-sarajevo tako su ubijeni mnogi cetnici.Tada je poginulo pola bataljona ali je polovina uspela da dodje do vrha.A pesnik branko copic je nadahnut ovom borbom posvetio pesmu Mrtvi proleteri.Pa pitam sta je ovde istina i ima li je u sta ja sumnjam.

Глупост. Та пролетерска чета је у потупости разбијена на Мотајици а Митров убијен приликом покушаја да се провуче поред четничких стражара.
Одговори

(12-01-2016, 08:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-01-2016, 12:15 PM)Бенито Пише:  Јесунли ове кафане у Шумарицама стварно у близини гробница или је ово измишљотина?
''Палисад'' је на 100 метара од највеће гробница (400 убијених)

Која је то гробница? Има их више у кругу од музеја.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

На улазу у музеј, лево, има онај пано са порукама жртава. Одмах иза тог паноа има стаза, излази горе на милановачки друм. Кад кренеш том стазом, после мање од 100 м са леве стране видећеш гробницу. Највећа је, а најнеупадљивија.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 20 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним