Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Није ми познато.
Одговори

(16-02-2018, 08:01 PM)Pravda Пише:  Да ли се зна нешто о Дражиној муштикли са слике?Од кога је добио,итд.Изгледа феноменално.
[Слика: Cicin-lula-kompas-pistolj-i-mapa-copy.jpg]
А од кога је добио упаљач за паљење дувана у лули ( можда је и од њега добио муштиклу ) ?
Одговори

Откуд знам, немој претеривати. У ствари питај на квизу, историја, тамо свашта знају.
Одговори

Код питања сам мислио на Правду, али у осталом небитно је.
Одговори

Да није упаљач добио од неког Савезничког официра?Мени је Дражина муштикла јако интересантна, зато што је не обично дугачка и јако лепо украшена.Нисам видео раније нешто тако.Личи ми да је радио неки наш мајстор,не би рекао да је страног порекла,ако си на то мислио Мићо.
Одговори

(17-02-2018, 11:49 AM)Pravda Пише:  Да није упаљач добио од неког Савезничког официра?Мени је Дражина муштикла јако интересантна, зато што је не обично дугачка и јако лепо украшена.Нисам видео раније нешто тако.Личи ми да је радио неки наш мајстор,не би рекао да је страног порекла,ако си на то мислио Мићо.
Упаљач ( могуће и муштиклу ) је израдио и поклонио Сава М.Ћабак, београдски златар и печаторезац, члан беогр. Цивилног Штаба. У Немачкој истрази се правдао да није знао за кога је поруџбина и слично, па је пуштен 26.фебр.1944.
Одговори

Хвала,да ли је и упаљач сачуван?Нисам га приметио у поставци.
Зоране,извини ако сам мало досадан.Smile
Одговори

(17-02-2018, 12:08 PM)Pravda Пише:  Хвала,да ли је и упаљач сачуван?Нисам га приметио у поставци.
То не знам. Ниси досадан.

(17-02-2018, 12:08 PM)Pravda Пише:  Хвала,да ли је и упаљач сачуван?Нисам га приметио у поставци.
То не знам. Ниси досадан.
Одговори

Да ли си знао овог Зарића из Качера што је Антоније Ђурић сад издао књигу о њему? Крио се до 1961. године, а после емигрирао.
Одговори

(18-02-2018, 10:26 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао овог Зарића из Качера што је Антоније Ђурић сад издао књигу о њему? Крио се до 1961. године, а после емигрирао.

Је ли у питању књига о њему или више интервјуа објављених у књизи? Нешто попут ,,Солунци говоре''?

Познајем људе који су га виђали и доносили му храну.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Коме ? Зарићу?
Одговори

(18-02-2018, 10:37 PM)Бенито Пише:  Коме ? Зарићу?

Да.

Интервју са њим објављен је на више места. Вероватно има и на нету.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(18-02-2018, 10:26 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао овог Зарића из Качера што је Антоније Ђурић сад издао књигу о њему? Крио се до 1961. године, а после емигрирао.
Чуо сам, не знам детаље, пре ће Перун знати.
Одговори

(18-02-2018, 10:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Чуо сам, не знам детаље, пре ће Перун знати.

Копао сам једно време у том смеру али ме пут одведе на другу страну.

Ако неко прочита књигу нека јави утиске. Мислим да ту нема ништа ново што већ није објављивано. Ево чланка о њему:

http://sloven.org.rs/srb/?p=4940

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним