20-10-2014, 11:22 AM
Srbija će u potpunosti sprovesti deboljševizaciju tek kada bude promenila imena klubova "Crvena Zvezda" u "Kokarda", a "Partizan" u "Četnik".
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(20-10-2014, 11:22 AM)Vlad Alekš Пише: Srbija će u potpunosti sprovesti deboljševizaciju tek kada bude promenila imena klubova "Crvena Zvezda" u "Kokarda", a "Partizan" u "Četnik".
(20-10-2014, 11:27 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Наравно и кад Амброзовог мрца (ако је уопште тамо) ископају, ударе му глогов колац и са'ране на пашје гробље!
(19-10-2014, 10:48 PM)ПРОСВЕТАР Пише: пфуј, мени се бљује на сам помен некакве демократије!!!
(20-10-2014, 01:38 PM)Громовник Пише: Путин: Стаљин је био диктатор и тиранин[/b] (2:36)
(20-10-2014, 07:11 PM)Громовник Пише: Не би, само би блокирао Берлин од сваког вида дотурања лекова и намирница, како је и урадио, те су Амери морали ваздушним путем да их снабдевају да не би сви до једног помрли од глади
(20-10-2014, 06:32 PM)херцеговац Пише: Наводиш архијереје, а данас коолико их имаш у Србији који би сутра са Ватиканом непокајаним!
Цитат:Демократска идеја је право речено, због тога и створена , да би расточила, ослабила темеље снажног, традиционалног друштвеног уређења, разорила његове духовне, религиозне ослонце, растурила националне државе и постепено неосетно, неопипиво за друштво намагарчено демократским хаосом – предала узде управљања над истим транснационалној светској закулиси...
... Зашто никоме не пада напамет да, уз помоћ свеопштег гласања, бира хирурга или истражног судију, шофера или авијатичара? А зар је управљати скалпелом, аутобусом, авионом, теже него управљати огромном државом, оптерећеним најтежим проблемима?
Цитат:Офанзива може почети од тренутка када Путин уради исто што је урадио Стаљин након катастрофалних пораза 1941. (подсетићу да су они уследили после тријумфалних победа 1939.-1940.) – односно када почне са ротацијом кадрова унутар своје већ израубоване и либерално оријентисане екипе. Без тога, сваки, чак и најисправнији и најодлучнији његов потез биће срозан неспособним (који потуљено пружају отпор) извршиоцима до ништавног и понижавајућег пораза.
.................................
сада када је постало јасно да Западу нико не треба осим „удворица” (које се после коришћења пуштају у канализацију), треба се отарасити такве екипе. Отприлике на исти начин као што се Стаљин отарасио троцкиста из „лењинове гарде”, чиме је променио вектор „светске револуције” и почео „изградњу социјализма у једној земљи”.
(19-10-2014, 08:40 PM)Милослав Самарџић Пише: Мислим да ниси у праву. Што се тиче Првог светског рата, требало би да знамо тачан број немачких и аустроугарских војника наспрам Русије? Тада је и Бугарска ратовала против Русије, чини ми се и Турска.Гос. Самарџићу, можда се не слажемо по том питању.
Што се тиче индустријализације, то је ипак комунистичка пропаганда. Не заборави да је Русија извела највећи грађевински подухват у 19. веку, а то је транссибирска железница. Имала је она итекако јаку индустрију, у односу на друге земље тога доба, па и војну. Што је важније, имала је боље економске параметре од СССР-а, као што их има свака демократска земља у односу на социјалистичке земље.
Што се тиче ратне производње, треба је упоредити са количином помоћи коју је СССР добио од Америке пре свега, а која је била огромна - хиљаде авиона, тенкова, итд.
мунгос Пише:Наравно да нико не тврди да је у Царкој Русији све било добро а у Совјетији све лоше. Да је све ваљало у Царској Русији, не би је тај смрад и људски отпад ни срушио нити би икад дошао на власт.То је управо оно што мислим. Бољшевизам је као зараз и зараз боље делује код слабог тела.
мунгос Пише:Царска Русија је тад направила прву јуришну пушку "Автомат Федорова", Мосин-Наган је једна од највише произвођени пушака у историји свијета ("Калашњиков" Царске Русије), прва у свијету модерна ручна бомба итд.Ово нисам знао.