Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(14-10-2014, 04:59 PM)регул Пише: Јесте,Милунка Савић,првоборац,носилац партизанске споменице,или сам се можда прерачунао,беше ли то први велики рат?
Изгледа да си сад ти почео да се правиш глуп
Нисам питао за изузетке у Српској историји, где је једна жена ишла на милион мушкараца, већ за масовне појаве примања жена у војску, које нису почеле пре вас комунаца,
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
372
Не знам зашто је Милунка морала да се пријави као Милун у Српску војску, ако је то било пракса и тада? Могао би да објасниш, пошто си препаметан, за разлику од нас глупих.
Паралела је у масовности, као што рекох, али ти очигледно то игноришеш. Паралела је што данас Војска Србије, као и полиција морају да испоштују законску квоту од 33% жена у својим редовима, и да то нема везе са животом, а камоли са способношћу, храбрости и пожртвованости које је поседовала једна Милунка Савић.
Ал' шта се ја објашњавам са црвенима. За вас има бољи лек...
(Последња измена: 14-10-2014, 05:38 PM од
Громовник.)
Углед:
372
(14-10-2014, 05:50 PM)регул Пише: једна војникиња
Права си ти "војникиња"
(Последња измена: 14-10-2014, 05:57 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Па шта друго написати човеку који не разуме ни о чему пишем - док ја говорим о масовности жена у професионалном војном кадру, он пише о масовности пријављивања за одлазак на служење војног рока.
Да се 'ватамо неких напреднијих тема, као што су гледање кроз прсте тим истим девојкама на академији, не би ли задовољили тих фамозних 33% у служби, очигледно нема сврхе...
(Последња измена: 14-10-2014, 06:27 PM од
Громовник.)
Поруке: 2,854
Теме: 61
Углед:
221
Постоји књига Жене Солунци говоре...
Даре,
да прихајеш на сајам књига и попричамо по једну, онако с ногу!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
(Последња измена: 14-10-2014, 07:09 PM од
херцеговац.)
Поруке: 124
Теме: 1
Придружен: Oct 2014
Углед:
10
@Јеремија: Не бих се сложио, ова парада није ништа боља од оне геј параде, а чак је и скупља. Што се жена у вијсци тиче се донекле слажем.
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Био сам данас на генералној. Сем "Даме и господо, другарице и другови..." и "Група Стрижи је лични поклон Владимира Путина договорен приликом последње посете русији Премијера Александра Вучића..." немам замерки. Морали су име великог вође да помену преко разгласа.
Војска као војска. Нашминкали су све то, префарбали, све се сија и изгледа импресивно за онога ко занемари "крштеницу" те механизације.
Лепо су обукли војску у дигиталну шару.
Ал види се да седимо на две столице. Све спец. јединице носе НАТО пушке. М4, хеклер и кох, итд док је пешадија наоружана М70 и АК47. Што је катастрофа, једна армија која користи два калибра.
Све што су извукли нашминкано је и сређено, па остаје задовољство што је бар неко приметно улагање остварено.
Стрижи објаснили. Звук 29ке јежи.