Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vojna Parada

(14-10-2014, 04:59 PM)регул Пише:  Јесте,Милунка Савић,првоборац,носилац партизанске споменице,или сам се можда прерачунао,беше ли то први велики рат?

Изгледа да си сад ти почео да се правиш глуп Креза

Нисам питао за изузетке у Српској историји, где је једна жена ишла на милион мушкараца, већ за масовне појаве примања жена у војску, које нису почеле пре вас комунаца,

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(14-10-2014, 05:20 PM)Громовник Пише:  
(14-10-2014, 04:59 PM)регул Пише:  Јесте,Милунка Савић,првоборац,носилац партизанске споменице,или сам се можда прерачунао,беше ли то први велики рат?

Изгледа да си сад ти почео да се правиш глуп Креза

Нисам питао за изузетке у Српској историји, где је једна жена ишла на милион мушкараца, већ за масовне појаве примања жена у војску, које нису почеле пре вас комунаца,

Тешко теби са тобом!Није ти лако,заиста!Милунка Савић је само пример да нису први партизани имали жене у војсцу.Жене у нашој војсци у факат и не видим ни једног разлога да не буду у строју!Да ли си ти мушки шовиниста па ти оне сметају?И зашто ове данашње девојке поредиш са женама у партизанима?Где је паралела(ако знаш шта је паралела?).
Одговори

Не знам зашто је Милунка морала да се пријави као Милун у Српску војску, ако је то било пракса и тада? Могао би да објасниш, пошто си препаметан, за разлику од нас глупих.

Паралела је у масовности, као што рекох, али ти очигледно то игноришеш. Паралела је што данас Војска Србије, као и полиција морају да испоштују законску квоту од 33% жена у својим редовима, и да то нема везе са животом, а камоли са способношћу, храбрости и пожртвованости које је поседовала једна Милунка Савић.

Ал' шта се ја објашњавам са црвенима. За вас има бољи лек...

Одговори

(14-10-2014, 05:32 PM)Громовник Пише:  Не знам зашто је Милунка морала да се пријави као Милун у Српску војску, ако је то било пракса и тада? Могао би да објасниш, пошто си препаметан, за разлику од нас глупих.

Паралела је у масовности, као што рекох, али ти очигледно то игноришеш. Паралела је што данас Војска Србије, као и полиција морају да испоштују законску квоту од 33% жена у својим редовима, и да то нема везе са животом, а камоли са способношћу, храбрости и пожртвованости које је поседовала једна Милунка Савић.

Ал' шта се ја објашњавам са црвенима. За вас има бољи лек...

Ја стварно не видим у чему је проблем са женама у војсци?О каквој ти масовности причаш када у сваком року за одлазак на служење извиси две трећине пријављених?Па шта ако је квота 33%?Са животом ти немаш везе и оне имају способност,храброст и пожртвованост!Зар није скоро погинуо један војник и једна војникиња од гранате неексполодиране и то кривицом мушкарца?Ти си бре Громовник мало заостао и вероватно оболео од мени непознате болести,али срећом постоје установе за анализу и проналажење узрока а тиме и лека!

А што се тиче тог лека који спомињеш,њега можеш да завучеш у стражњи понос,али само пошто га запереш!
Одговори

(14-10-2014, 05:50 PM)регул Пише:  једна војникиња

Права си ти "војникиња" Креза

Одговори

(14-10-2014, 05:56 PM)Громовник Пише:  
(14-10-2014, 05:50 PM)регул Пише:  једна војникиња

Права си ти "војникиња" Креза

Да,одговор је у директној вези са коефицијентом онога што код паметних људи се зове интелигенција.Код тебе...па код тебе тога нема!Ти си по свему судећи компјутерски робот,програмиран до одређене границе а кад се пређе та граница следе исти одговори,као код грамофона када прескаче игла!Ти брзину компјутера,претпостављам мериш у километрима,а светло палиш да би боље чуо!
Одговори

Па шта друго написати човеку који не разуме ни о чему пишем - док ја говорим о масовности жена у професионалном војном кадру, он пише о масовности пријављивања за одлазак на служење војног рока.

Да се 'ватамо неких напреднијих тема, као што су гледање кроз прсте тим истим девојкама на академији, не би ли задовољили тих фамозних 33% у служби, очигледно нема сврхе...

Одговори

(14-10-2014, 06:23 PM)Громовник Пише:  Па шта друго написати човеку који не разуме ни о чему пишем - док ја говорим о масовности жена у професионалном војном кадру, он пише о масовности пријављивања за одлазак на служење војног рока.

Да се 'ватамо неких напреднијих тема, као што су гледање кроз прсте тим истим девојкама на академији, не би ли задовољили тих фамозних 33% у служби, очигледно нема сврхе...

Наведи ми бар један пример где се гледало кроз прсте?Има масовности и у пријављивању на војну академију(за професионални војни кадар) и масовности у добровољном пријављивању за служење војног рока!Чак шта више пријављује се више од пројектованих 33%.Али причао зиду или теби,дође му на исто!Ни један(зид) ни други (ти) не разуме о чему причам!
Узгред батали напредне теме,више ти леже позадинске,парадне!
Одговори

Постоји књига Жене Солунци говоре...

Даре,
да прихајеш на сајам књига и попричамо по једну, онако с ногу!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Овако каже Хџи Требјешки о женама у војсци:

Цитат: Џелат Мошо кад овамо стаса,
У што смисли и у што закаса,
Те женама оружје припаса;
Да оружје јуначке тежине,
Носе жене поврх опрежине.
Какав закон жени право пружа,
Да је равна према свога мужа,
Ђе ће сунце мјесецу да клања,
Ђе човјеком да жена управља?
Смисла нема када ово ређам -
Осјећаје ма чије да вређам!
Што би земља сунце да не грије,
Шта би човјек да му жене није?
Жена није за пушку рођена,
Судбином је другом погођена.
Коме жене могу да пријете,
Под оружјем кад доје дијете?
Како ће се херојкиња звати,
А пелене на потоку прати?
Ил' на примјер, да ли ово важи;
Двоје младо када су на стражи,
Па их нагон природни раздражи,
Ту јунаштво престаје да важи —
Стража пада, „јунаштво пропада“

Неби ја ту ништа мењао.

Што се параде тиче... Нека је, нек бар мало разбије горки укус који је остао иза "параде" гузичара.
Одговори

Цитат:Што се параде тиче... Нека је, нек бар мало разбије горки укус који је остао иза "параде" гузичара.

Ваистину!
Одговори

@Јеремија: Не бих се сложио, ова парада није ништа боља од оне геј параде, а чак је и скупља. Што се жена у вијсци тиче се донекле слажем.
Одговори

(14-10-2014, 08:44 PM)Равногорац Пише:  @Јеремија: Не бих се сложио, ова парада није ништа боља од оне геј параде, а чак је и скупља. Што се жена у вијсци тиче се донекле слажем.

Констатација без икаквог образложења није ништа друго већ прича ради приче!Ако се већ не слажеш,бар образложи зашто није ништа боља?

Не могу а да се не осврнем на коментаре приликом додељивања негативне оцене!
Нимбус:

Цитат:Што агитацију не препустиш ТВ са нацооналним фрекфенцијама?

Колико је писмена сами оцените.

Громовник:

Цитат:[Без коментара]

Од њега ни не очекујем смислен коментар!

Романија1:

Цитат:пфф..српска сила..та сила не би могла да одбрани ни Куршумлију

Колика је та сила ти сигурно не можеш да знаш,али после толико омаловажавања,осиромашења,потцењивања и склањања у страну ,сваког србског патриоту би требало да радује показивање рађања србске силе.Треба да те је стид што на овакав начин омаловажаваш србску војску!Није ми уопште јасно ако си дао негативну оцену(што је твоје право које не оспоравам) зашто лупеташ овако о нашој војсци?
Одговори

Био сам данас на генералној. Сем "Даме и господо, другарице и другови..." и "Група Стрижи је лични поклон Владимира Путина договорен приликом последње посете русији Премијера Александра Вучића..." немам замерки. Морали су име великог вође да помену преко разгласа.

Војска као војска. Нашминкали су све то, префарбали, све се сија и изгледа импресивно за онога ко занемари "крштеницу" те механизације.
Лепо су обукли војску у дигиталну шару.
Ал види се да седимо на две столице. Све спец. јединице носе НАТО пушке. М4, хеклер и кох, итд док је пешадија наоружана М70 и АК47. Што је катастрофа, једна армија која користи два калибра.
Све што су извукли нашминкано је и сређено, па остаје задовољство што је бар неко приметно улагање остварено.

Стрижи објаснили. Звук 29ке јежи.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним