Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 1.8 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Srbija pod Vučićem....

Највишу минималну плату у Европској унији има Луксембург и она износи 1.923 евра, објавиo је Еуростат. Минималац је најнижи у Бугарској и износи 184 евра, наводи Канцеларија за статистику ЕУ.

Према висини минималних плата, земље Европске уније су подељене у три групе, објавио је Еуростат на свом сајту.

У првој групи су земље у којима је минимална плата испод 500 евра, и то спадају Бугарска, Литванија, Чешка, Естонија, Пољска, а међу њима је и Хрватска.

У другој групи су, са платом од 500 до 1.000 евра, Словенија, Шпанија, Малта, Португал и Грчка.

Немачка, Велика Британија, Француска, нордијске земаље и земље Бенелукса су у трећој групи са минималцем већим од 1.000 евра. Поређења ради, ове европске земље имају бољи просек од САД, где је минималац нешто изнад 1.000 евра, тачније 1.035 евра.

У Румунији је регистровано највеће повећање минималне плате у периоду од јануара 2008, и то за чак 95 одсто. Следи Бугарска, са повећањем од 64 одсто, Словачка са 58 и Летонија са 57 одсто, наводи Еуростату.

Пад минималне зараде је, у односу на 2008. годину, забележен само у Грчкој и то у износу од 14 одсто. Минималац је у Ирској на истом нивоу, док је у свим осталим земљама ЕУ минимална месечна зарада повећана, показује статистика.

Минимална зарада у Србији у јануару 2015 године била је 21.296 динара.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?..._id=964545

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/...aziji.html

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ: КАКАВ ТРЕБА БИТИ ПОЛИТИЧАР?

Друштвени живот је данас постао кудикамо компликованији, због чега је и вођење једне разумне политике постало теже. Политичар нашег времена мора имати више разума но што га је имао политичар прошлих времена. Јер политичар прошлих времена могао је владати и физичком силом, с мало разума, док политичар нашег времена то не може; влада физичком силом била је и потребна и оправдана и довољна у време детињства људског. Човечанство је данас постало развијеније и зрелије, те тражи од сваке политике, да буде разумна и разложна. Политичар нашег времена отуда мора имати разума више но други људи, јер гле, данас сваки човек тражи образложење једне политике. Политичар мора имати и одушевљења за идеале више но други људи. Политичар мора бити идеалист; он мора веровати у идеале, он мора веровати и у своје време, и у човечанство, и у свој народ, и у себе самога. Политичар - песимист, то је слепи вођ слепих. Политичар је вођ људи, који мање виде но он; зато он мора даље видети. Он мора видети куда води наше време; он мора прозрети у тајне историје, мора отшкринути врата будућности. Ако он не види у нашем времену ништа до хаоса и разузданости и обесвећења свих светиња и негирања и рушења свега онога што треба да постоји, онда њему као политичару није место у нашем времену. Наше време има својих грдних рана, то је истина, но и организам човечанства постао је данас далеко већи, те је у стању да подноси те ране. Наше покољење вуче собом и много трулежи, но та је трулеж нужна, да из ње у будућности никне каква корисна и лепа биљка. Здрав политичар ће увек наћи и данас довољно здравих елемената у своме народу, на којима ће моћи зидати једну здраву политику. Политичар мора херојски да подржава оно што је здраво и добро у његовом народу против оног што је болесно и зло. Па и ако погине на своме месту, као и Столипин, не шкоди ништа ни њему ни његовом народу. Јер херојска смрт за добро само осигурава дужи живот онима, који је претрпе, и осигурава победу онога идеала, за које су они погинули.

ПС. ИМА ЛИ ДАНАС ТАКВИХ?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

ВУЧИЋЕВ ПОНОС: Напредна градоначелница Смедерева осуђена на затворску казну због мита

Виши суд у Смедереву осудио је градоначелницу Смедерава Јасну Аврамовић на 15 месеци затвора зато што је примала мито.Она има право жалбе Апелационом суду.

Београдски Апелациони суд укинуо је прошле године пресуду Вишег суда у Смедереву којом је Јасна Аврамовић осуђена такође на 15 месеци затвора због мита и фалсификовања документације и тај предмет вратио на поновно суђење.

Суђење Јасни Аврамовић почело је 2005. године.Према оптужници, она је као начелница инфектолошког одљењаа у Смедереву узимала мито од пацијената да би им омогућила одлазак у инвалидску пензију.

Јасна Аврамовић је по изрицању пресуде изјавила да је процес против ње политички, да је пресуда криминална и да ће се жалити Апелационом суду.

Чекамо дан када ће ова корумпирана напредна градоначелница званично бити ослобођена свих оптужби, како то увек бива са Вучићевим градоначелницима.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Цитат:Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија тражи алтернативу руском гасу, али да то не значи стратешку опредељеност за прикључење Европској унији. "Мени је свеједно да ли енергија долази са Новог Зеланда или Македоније, или било где друго. Потребан ми је гас по доброј цени", рекао је премијер у интервјуу за Ноје Цирихер Цајтунг, и истакао да за Србију то није никаква геополитичка игра, већ игра за преживљавање.

Он је, на констатацију да је председник Русије Владимир Путин изненада обуставио изградњу гасовода Јужни ток, објаснио да је тиме био "изненађен и запањен"."Чули смо о томе тек када је Путин био у Турској, али не и раније", објаснио је премијер додајући да Србија није задовољна овом одлуком, јер инвестира сопствени новац, а потребан јој је гас.

Мој посао је да обезбедим енергетску сигурност земље, рекао је, и указао да друге државе, за разлику од Србије, располажу алтернативним изворима гаса, те да у том светлу треба гледати његову недавну изјаву да би амерички гас могао бити алтернатива.

Анализирају се све опције:
"Због тога разговарамо са Американцима, Русима и другима", нагласио је Вучић.Он је објаснио да Србија неће напуштати пут ка Бриселу, али наравно жели да сачува и традиционално добре односе са Русијом.То, како каже, не значи да Србија тражи алтернативну руту, већ остаје на курсу према ЕУ и - "тачка".

На питање да ли се понекад осећа као да је на челу Грчке, имјући у виду висок дефицит буџета, да јавна предузећа гомилају губитке, а привредни раст стагнира, казао да тај осећај може бити сличан, али да је Србија кренула потпуно другим путем.

Он је указао да је Србија изменила Закон о раду, усвојила нови Закон о приватизацији, смањила плате у администрацији и пензије, што су, како је додао, биле болне мере."Међутим као прва земља југоисточне Европе спроводимо фискалну консолидацију без притиска споља. Због тога смо са ММФ-ом могли да склопимо споразум, а то награђују и инвеститори", поручио је Вучић.

Говорећи о приватизацији, Вучић је казао да је главни проблем што се ради претежно о банкротираним фабрикама и предузећима.
"И поред тога су запослени годинама добијали плате, а за то ништа нису пружали. Међутим постоје привредне гране, као што су телекомуникације, које буде веће интересовање", уверен је Вучић, додајући да је и даље циљ окончање приватизација до краја године.

"Или ћемо наћи неког ко ће купити предузећа и учинити их профитабилним или ће она бити ликвидирана", нагласио је Вучић.


Стабилност је кључна реч моје политике

Вучић је први пут је потпуно уверен да ће Србија бити 29. чланица Европске уније, указује да није питање хоће ли Загреб утицати на наш пут у ЕУ, већ наша заједничка будућност, те истиче да је стабилност кључна реч његове полуитике.

Србија је одлучно на курсу ка ЕУ, рекао је премијер и додао да ће Србија обавити своје задатке, и да ће на том путу напредовати.

На питање да ли очекује да ће Загреб подржати приступни процес Србије ЕУ Вучић је нагласио да никада не критикује суседне земље.
"Суседе Србије видим као страну са којом морам да се суочим. И поред појединих несугласица послеђих месеци морамо да побољшамо наш однос. Не бринем се због утицаја Загреба на наш пут у ЕУ, већ због наше заједничке будућности", казао је премијер.

Он је подвукао да примењује стратегију нереаговања на провокације.

Вучић је приметио да су српски новинари недавно желели да извуку његов став о томе што је хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић рекла да су сви Срби у Хрватској Хрвати:
"Треба јој дати нешто времена. Она је тек недавно изабарана. Ми се не суздржавамо зато што смо слаби или уплашени, већ ћутимо зато што нам је стало до стабилности на Западном Балкану. Стабилност је кључна реч моје политике", подвукао је Вучић.

Што се Косова тиче, подсетио је, покренут је дијалог, Србија је направила многе компромисе којима становништво Србије није увек задовољно, али је то чињено на најбољи могући начин, како би се живот и безбедност српске мањине на Косову штитили, и Србији омогуцио пут у ЕУ.
"Међутим, нисмо спремни да Косово признамо како независну државу. Надам се да Брисел не очекује само уступке од Србије", нагласио је Вучић додајући да није мишљења да је Косово де факто независно.

"Српско-албански однос је од великог значаја за западни Балкан, али није највећи проблем региона", подвукао је премијер додајући да се ради о стварима које немају диркетне везе са Србијом.

Како је додао, друге земље у региону, не наводећи на које мисли, имају веће проблеме.

Вучић је поновио да Србија безусловно подржава територијални интегритет Босне и Херцеговине, и да је РС део Босне.
"То је рекао и председник РС Милорад Додик, и то не само једном, већ десет пута. И како знате ја сам као прву посету иностранству отишао у Сарајево", подсетио је он.

(Танјуг)

Тај злочести зликовац. Како нас је само насамарио. А веровали смо му. Зликовац, зликовац. Како је смео? Како је смео тек тако. Њему дунуло и он решио да прекине посао који је већ започео и да изгуби све те милијарде. Одустао Путин. Издао нас је. Спаси нас Месијо, спаси нас Пресвето Сунце, спаси нас Достојни.
Одговори

Господине Вучићу, како се ја зовем?

Премијер Србије Александар Вучић примио је европску шампионку у скоку у даљ Ивану Шпановићу и сребрног бацача кугле Асмира Колашинца.

Ивана је на поклон добила књигу, а Асмир кравату.
Међутим, поред стандардног протокола, нескривених осмеха и ласкања, „велики вођа“ наше земље направио је несвакидашњи гаф на друштвеној мрежи Твитер, пошто је Ивану назвао – Невена (?!).
Ова објава није промакла Вучићевим пратиоцима, који су одмах усликали премијеров „кикс“. Убрзо је промењено, али…џабе.
[Слика: 2nks550.png]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Nema krize, kakvi kriza to Vučić izmišlja...

U STILU HOLIVUDSKIH ZVEZDA: Kad gradonačelnik Leskovca slavi rođendan to ovako izgleda!

Na velikom video-bimu prikazivane su slike iz života gradonačelnika Leskovca, dok su aktivisti SNS nosili majice sa natpisima Volimo te i Hvala ti što postojiš RolleyesRolleyesСирома'

Među zvanicama je bilo i visokih funkcionera, poput ministra odbrane Bratislava Gašića i šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zorana Babića. Ракија

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/u-stilu...ak-1702740

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Neminovan raspad SNS: proterani osnivači, dovedeni uterivači

Od svog osnivanja do danas Srpska napredna stranka predstavljala je jednu privremenu tvorevinu, kojoj je sada vreme isteklo. Njen rok trajanja bio je određen brzinom kojom će Aleksandar Vučić obaviti sve prljave poslove za potrebe evroatlanske alijanse i međunarodnih bankarskih špekulanata. Ostalo mu je još malo vremena. Čim rasproda Telekom i EPS, nestaće kao da ga nikada nije ni bilo.http://www.opozicionar.com/neminovan-ras...uterivaci/

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ким Џонг Вуч.

[Слика: vuci-kinez.jpg]

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

[Слика: cepa-vucia.jpg]

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Danas je godinu dana od kada je naš "dragi" vođa pobedio bezmalo sa 50% glasova građana Srbije, i osvojivši 2/3 skupštinsku većinu obećavajući nam reforme, mir, blagostanje, bolji život, srećne ljude i tako to...

Da li oećate to blagostanje?? 365 dana je prošlo kao tren

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

ТИШИНА ТАМО!!!

[Слика: 10483296_311423822357381_6223372917262452918_n_j.jpg]


Кез

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(16-03-2015, 01:06 PM)Бранке Пише:  ТИШИНА ТАМО!!!

[Слика: 10483296_311423822357381_6223372917262452918_n_j.jpg]


Кез

Кажи ми да је ово зајебанција? Зато што лично познајем овога што пева у шареном џемперу, па да знам кад га видим следећи пут како да реагујем.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-03-2015, 01:16 PM)Николај Пише:  Кажи ми да је ово зајебанција? Зато што лично познајем овога што пева у шареном џемперу, па да знам кад га видим следећи пут како да реагујем.

Јесте зајебанција,ово ти је проба за представу . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним