Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 2.4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Где дође Четништво и како даље?

Одговорићу ти онако како си ти мени увек одговарао на питања.

Бее, бееееее, бе.е.е, мееее, мееее, мууу, беее

Ајд ћао!
Одговори

Значи признајеш да немаш појма. То је у реду. Боље да признаш да немаш појма него да лупаш неке глупости које немају везе с везом, типа:

(30-08-2013, 08:06 PM)Лепи Бора Пише:  Дража и ЈВУО су били САВЕЗНИЦИ СССР-а!

А одговор на питање гласи: од 3. до 15. новембра 1928. године на Четвртом конгресу КПЈ у Дрездену, Српски народ је проглашен хегемонистичким а остали народи Југославије као угњетене жртве "великосрпске буржоазије".

Пази сад, наградно питање: где се и од чије стране у то време бирало руководство КПЈ? Верујем да знаш, није тешко питање Креза

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

Ајд нешто инспиративно, али НОВО не БАЈАТО!

Не да ме стално вртиш у круг питањима, на која сам више пута одговорио аргументима. Ти на те аргументе, не да не одговараш, него ладно прескочиш.

Тако се дискусија, сем у тору, не води.

А за ово да Дража није био савезник СССР-а, аплаудираће ти сви Дражини непријатељи. Од тебе доста!

Да додам, немам намеру да трпам тему са глупостима и да ти на њих одговарам по 10. пут. Мислио сам да збијам шалу, али нема потребе ни то. Значи, или нешто ново, или нема потребе да се дописујем са оним ко је увек у праву!
Одговори

Има ново, поставила га је Коминтерна, директ из Москве. И то су вероватно били Енглези, они који су сменили и убили Горкића а на његово место поставили Тита Кез

Одговори

Морао сам да променим писмо број 12 на овој теми.

Услед ревидирања личних заблуда које сам дуго имао о милану недићу, а где ме је освестио текст Милослава Самарџића са теме о недићу:
Милан Недић и Четници

Значи и милан недић и љотић су два велика непријатеља Србији и сарадници фашизма. Њихова борба против припадника ЈВУО, никада не сме бити заборављена!

А далеко било да их поклоници ЈВУО величају, тиме се комплетан покрет ЈВУО и Ђенерал Дража компромитују и виртуелно "мире" са непомирљивим непријатељима из рата - фашистима.

Ово је такође наносило и наноси штету покрету ЈВУО и Ђенералу Дражи!

Такође морам да напоменем, јер се и то дешавало, а често оно што "подразумевамо" буде заборављено!

Никада и никада, не смеју припадници ЈВУО, да се из било којих разлога, мире са РУШИТЕЉИМА СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА, тзв. титовим партизанима! Тај ужасни бољшевички покрет, не сме остати благо укорен! Под видом "заједничког антикомунизма" и "немој браћу".

Пре свега партизански "антикомунизам" је увек био, ИСПОД борбе за власт, против Срба и легалног Дражиног покрета!

Значи са тиме не сме бити МИРЕЊА!

Друга је ствар, што је тај покрет дуго владао овде и што су многи људи попустили и били чланови (често под присилом), симпатизери итд. Према њима МОРАМО бити браћа и имати разумевање за то, да се не би обрукали и показали као лицемери и сурови! Али злочинци из партизана, не смеју бити амнестирани, под било каквим видом!

Са брозовим покретом, ЈВУО не сме, ни по коју цену шуровати и толерисати га. Сем наравно у случају рата, исл. али и то је џабе, јер прави титовци, увек ће имати пушку уперену у Српско срце, то нас учи до садашње искуство.

Значи са окупаторима, сарадницима окупатора, револуционарним зликовцима - нема мирења и мешања. Требамо се понашати као и Дража, да га не би брукали.
Одговори

(30-08-2013, 06:25 PM)Лепи Бора Пише:  Рецимо:
На теми "Мој рад на ТВ Крушевац", Лука Локо је предложио Самарџићу да се бави питањем Стаљин - ЈВУО. Веома важна тема!

Морам давати објашњење за то.
О томе сам раније разговорио са Самарџићем. Сећам се да ми је причао о томе да је Радио Москва означавао већ 1942. Михаиловића као сарадника фашиста, мада у међувремену то сам заборавио.
У књизи једног британског аутора, - а нећу поменути име тог аутора да људи не помисле да ја верујем у све што прича дотичног, јер у тој књизи пише афирмативно о Титу и партизанима и негативно о четницима – дакле у тој књизи пише то што следи. Извор за то је човек за кога претпостављам да је био британски дипломата.
Ево, када је британски министар спољних послова Иден отишао у Москву у октобру 1943. уочи конференције у Техерану, најавио му је одлуку британских власти да подрже Тита и да престану са подршком Драже. Молотов је према сведочењу то прихватио са запрепашћењем, рекао је енглезу да ће то покварити равнотежу и проузрочити лоше последице, читав дан је покушао да разубеди Идена, а тај је био неумољив. Сутрадан изгледа Совјети су променили мишљење и прихватили британску одлуку, Молотов је са задовољством прихватио енглеско решење да пошаљу Титу помоћ и војну мисију, и најавио да ће Совјети на исти начин упутити мисију ка Дражи, и с тиме изразили жељу да Британци и даље задрже војну мисију код Драже, што је Иден и даље одбио.
Не знам, можда је то лаж, у том случају значи да је приписао том сведоку читаву лаж.
Мени ипак то дејствује вероватним, јер Стаљин није могао а да не буде сумњичав по том питању, када је сазнао да ће Енглези помоћи комунистичке партизане, а не монархистичке борце.
Зна се да Стаљин од једног времена није волео југословенске комунисте, барем од периода после рата. Нису му били послушни, а хвалисали су се да су сами поразили Немце. Стаљин који је знао да без Црвене Армије партизани нису могли да ослободе земљу, стално их је нипоштадавао, такође им је пребацивао да међу њима толерисали присуство енглеских шпијуна.
Не кажем ја да Совјети нису дали подршку партизанима, дали су: Совјети су према наређењу Стаљина проследили партизанима тенкове и авионе.
Можда су их подржали стопостотно, а можда су их подржали како-тако, а по мени остаје да се види колико је одушевљено њих подржавао Стаљин.
Одговори

То за октобар 1943. у Москви пише и пуковник Мекдауел, а прочитао сам још негде. Совјети заиста нису могли да верују да ће Британци подржати партизане. Они су ко зна колико људи до тада поубијали под (лажном) оптужбом да су британски шпијуни.
Одговори

Каква је то ЈВУО, југословенска војска без Југословена, у којој су били само Срби и коју нијесу поджавали Југословени, осим један дио Срба и Словенаца?
Одговори

(13-09-2013, 04:33 PM)ЛукаЛоко Пише:  ...
Сећам се да ми је причао о томе да је Радио Москва означавао већ 1942. Михаиловића као сарадника фашиста, мада у међувремену то сам заборавио.
...
и најавио да ће Совјети на исти начин упутити мисију ка Дражи, и с тиме изразили жељу да Британци и даље задрже војну мисију код Драже, што је Иден и даље одбио.
...
Совјети су према наређењу Стаљина проследили партизанима тенкове и авионе.
Можда су их подржали стопостотно, а можда су их подржали како-тако, а по мени остаје да се види колико је одушевљено њих подржавао Стаљин.

Одакле Москви информације да је Дража сарадник окупатора?
Хоћу рећи да је то могуће дезинформација тита, или пре енглеза!

Ја мислим да СССР није имао ни једну једину мисију код Драже. Очигледно су британци држали југославију као СВОЈУ прћију.

Прослеђени тенкови и авиони су у складу са договором да је тита овде бос. Право питање би било: ко је изгурао да тита буде бос?
У томе НЕМА ДИЛЕМЕ: британци!
- њихов од давнина.
- њихову "политику" је спроводио
- њихове геостратешке интересе остваривао (НИГДЕ НИ ЈОТУ ДРУГЕ!)

Зато је за ову тему, значајно само то:
Да се не сме Дражи приписивати нека друга улога сем:
"Легалног, Легитимног и Лојалног борца против фашизма! А као таквог и САВЕЗНИКА СССР-а!"

А не:

Антикомунистичког талибана, спремног на све...

Нећу бар ја понављати да сав Дражин (и ЈВУО) лик и дело, нам то потврђују: састав ЈВУО, политички, верски, кадровски, национални... итд.

(13-09-2013, 05:26 PM)мунгос Пише:  Каква је то ЈВУО, југословенска војска без Југословена, у којој су били само Срби и коју нијесу поджавали Југословени, осим један дио Срба и Словенаца?

У ЈВУО је било људи свих боја и уверења!
Наравно да је Срба било највише.
Наравно да је политички курс био Краљ и демократија (предратно стање).
...

(13-09-2013, 05:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  ...
Они су ко зна колико људи до тада поубијали под (лажном) оптужбом да су британски шпијуни.

"Случајно" сам се ЈАКО добро информисао о тим чувеним Стаљинистичким судовима и чисткама. Морам да кажем да сам при томе имао и овакве "ситуације":
Имао сам у поседу (изузетно ретку књигу те области), мислим нема везе - дам је неком и ок...
После наиђем на исту ту књигу, а садржај 100% другачији!!!
(поента је на шта је све "неко" спреман да сакрије нешто)

Све једно, одакле вам доказ да је Стаљин убијао људе, под ЛАЖНОМ оптужбом да су британски (итд...) шпијуни?

Могу вам рећи, да су чувени процеси у СССР-у били у односу на рецимо данашње хашке, ПРИМЕР ПРАВИЧНОСТИ!

Али ето, када неко рока енглеске доушнике, то РЕДОВНО буде лаж.
Јел то начин борбе за Четништво?
Да бранимо енглеске шпијуне и демократију?

Или колико још пута треба поновити да је Дража био борац за предратну југославију без немачке окупације!
И да није био борац за ДЕМОКРАТИЈУ као такву, јер да је био, не би га енглези (демократе) одбацили и уништили!

Да још покушам да појасним:
Можда је Дража био и филателиста?
Али он се није борио за филателизам у 2. рату, већ за:

Ослобођење старе југославије од окупације фашиста, и повратак легалног поретка у ту државу, онаквог какав је био пре окупације.

Ништа ни више, ни мање.
Све то више и мање, је практично олајавање и Драже и ЈВУО.
Одговори

Предратну југославију није хтио нико, па чак ни Срби. Безмало сви српски писци из емиграције, међу којима и четници, јасно то наглашавају.

Четници, ЈВУО, Равногорци. То није један и исти појам. То су многи српски писци и сами четници давно разјаснили, почевши од Ђујића и Јевђевића. Четници нијесу били никад ЈУГОСЛОВЕНСКА ВОЈСКА него СРПСКА. То је било јасно свакоме несрбину а и свакоме Србину. Живко Топаловић је то можда понајбоље објаснио, по њему су четници били чисто српска опција, која је несрбе искључивала, а ЈВУО, која без четника не би имала војске, нити би значила ишта, био је изразито југословенска опција (у покушају) која није искључивала Србе али није имала никакву подршку несрба.

Присуство "свих боја и нација" нема везе са тим. Појединци "свију боја и нација" су се нашли међу четницима из својих личних увјерења, и то не као представници народа којима су припадали, него као појединци са својим личним увјерењима.
Одговори

(13-09-2013, 06:50 PM)Лепи Бора Пише:  Да још покушам да појасним:
Можда је Дража био и филателиста?
Али он се није борио за филателизам у 2. рату, већ за:

Ослобођење старе југославије од окупације фашиста, и повратак легалног поретка у ту државу, онаквог какав је био пре окупације.

Ништа ни више, ни мање.
Све то више и мање, је практично олајавање и Драже и ЈВУО.

Али када је видео шта му раде "савезници", није се двоумио да изјави да не потписује капитулацију ни пред њима, укључујући и твој љубљени СССР Кез

(13-09-2013, 06:50 PM)Лепи Бора Пише:  Одакле Москви информације да је Дража сарадник окупатора?
Хоћу рећи да је то могуће дезинформација тита, или пре енглеза!

А могуће да је и једна обична пропагандна лаж и измишљотина, по принципу - ако хоћеш некога да оптужиш - најбоље да то буде за сарадњу са окупатором.

Одговори

(13-09-2013, 07:27 PM)мунгос Пише:  ...
почевши од Ђујића и Јевђевића. Четници нијесу били никад ЈУГОСЛОВЕНСКА ВОЈСКА него СРПСКА. То је било јасно свакоме несрбину а и свакоме Србину.
...
Слушај овако.
Ја могу да се сагласим лако са СВИМЕ ШТО СИ НАПИСАО!
Али!

После свих тих речи, остаће само оно што сам у твом тексту подебљао. Остаће НЕИСТИНА, коју су СВИ непријатељи Драже и ЈВУО (четника) увек подвлачили и данас подвлаче!
Исто то истичу и титовци и усташе и британци...

Јер да је другачије, не би Дража за своје сараднике бирао хрвате, муслимане, словенце и остало.

Значи немој да радимо у корист НЕИСТИНЕ и своје штете!
Дража је био борац за предратну југославију, која није ваљала ни пет пара, али то не значи да је Дража дизао револуцију и био као тито и његови манијаци! Па онда ко пре девојци - њему југославија!

Немој да причамо сулуде приче и једначимо једног Праведног човека са титовим бољшевицима! Или да маштамо какав је поредак Дража хтео после рата - ко то може знати?

Да не зна Војвода Ђујић?
Зна он много, покој му Души, али упрска у РС само тако.

Немој ни да причамо ни о великој Дражиној привржености демократији. Да је Дража био привржен енглезима и њиховој демократији, онда би вукао Српски народ у узалудне и бесмислене погибије (попут титове "тактике"). Не није Дража терао овде древни енглески демократски интерес - да Србе униште.

Уосталом данас бивши титовци, попут пере симића, који су до јуче писали титу и комунизму славопоје, пиче против комунизма само тако. Па као да не знају да је исти прошао, глуме неку закаснелу борбу против комунизма, гурајући и зближавајући Дражу са енглеским гмизавцима и њиховом демократијом. Јер као да хоће да се заборави да су Дражу издали, продали и предали енглези - е па не може господо титовци!

Док сте ви уживали "благодети" титоизма, неко се борио против истог, а данас кад је демократија (још гори облик сатанизма) на мети нормалних људи, ви се борите за демократију?!

Величате древне крвнике Срба, ето то је тај "стил"...

Па ће још и Дражу да претварају у демократског-талибана?
...

(13-09-2013, 07:31 PM)Громовник Пише:  Али када је видео шта му раде "савезници", није се двоумио да изјави да не потписује капитулацију ни пред њима, укључујући и твој љубљени СССР Кез
...

Добро јутро!
Али није пуцао на савезнички СССР!

Сад ја знам да му је то пред енглезима грозна грешка, али заболе ме штикла за мишљење оних који су Дражу, ЈВУО и цео мој Народ гурнули (њиховим) бољшевицима у зубе.
Одговори

(13-09-2013, 08:58 PM)Лепи Бора Пише:  
(13-09-2013, 07:31 PM)Громовник Пише:  Али када је видео шта му раде "савезници", није се двоумио да изјави да не потписује капитулацију ни пред њима, укључујући и твој љубљени СССР Кез
...

Добро јутро!
Али није пуцао на савезнички СССР!

Четници поручника Мирка Томашевића су код Крушевца у одбрани своје отаџбине од црвене немани побили 70 војника црвене армије. Слава им и хвала!

Одговори

Ajde da mi neko objasni šta je pisac htjeo sa ovom temom koju smo manje više prežvakali jedno 100 puta ,četzništvo i ravnogorski pokret imaju samo par dodirnih tačaka,ovi novokomponovani ravnogorci ne svi ali jedno 85 posto su najveća blamaža i stidim se kad ih vidim...treba početi sa klincima i učiti ih pravom četništvu koje je predvoduio vuk tankosić i drugi.Ovi sadašnji ja ih nazivam pogrebno planinarsko društvo idu po parastosima i planinama,bruka i čude se što mladi bježe u druge organizacije,ovi mogu popiti i pojesti više nego jagnjeće brigade komunjara naravno mufte a činovi se prodaju od 10 evra do 300 za vojvodu...pa kad vidim onog konja živkovića sve je rečeno
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним