Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА

Све то пише у Ломпаровој књизи, укључујући и да су се састајали Дража и Љотић и Дража и Мушицки?
Одговори

(11-08-2023, 05:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  Све то пише у Ломпаровој књизи, укључујући и да су се састајали Дража и Љотић и Дража и Мушицки?

Нисам ни рекао да пише у Ломпаровој књизи већ сам одговорио на оно што сте ме питали. Што се Ломпарове књиге тиче сада је на попусту 1.200,дин. Саветујем Вам да је прочитате, можда и будете научили како је то бити објективан (макар и стидљиво, али добро за почетак) верујем да ћете Ви као публициста заиста научити нешто од историчара Ломпара.
Ево и линка до књиге : https://catenamundi.rs/shop/dimitrije-lj...ko-lompar/
Одговори

Па нисам то питао, има питање на претходној страни.
Ако је неко прочитао књигу, молим да одговори.
Одговори

(11-08-2023, 02:46 PM)Бенито Пише:  
(11-08-2023, 02:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Требало је поменути Нојбахерову улогу у Словенији 1945, тј. да је Нојбахер довео патријарха Гаврила и еп. Николаја. То је документовано, није план био Љотићев. "На жалост Срби 1941. нису масовно ступали у Љотићеве јединице", то ми се наравно не допада.

Браво, види се да си слушао пажљиво.
Нема ни најмање примедбе на овај приказ.
Али та реченица је толико рогобатна и страшно штрчи у овом видеу.

А је ли Поручниче, јел си ти научио да се Дража састајао са љотићевцима?
Одговори

(11-08-2023, 08:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-08-2023, 02:46 PM)Бенито Пише:  
(11-08-2023, 02:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Требало је поменути Нојбахерову улогу у Словенији 1945, тј. да је Нојбахер довео патријарха Гаврила и еп. Николаја. То је документовано, није план био Љотићев. "На жалост Срби 1941. нису масовно ступали у Љотићеве јединице", то ми се наравно не допада.

Браво, види се да си слушао пажљиво.
Нема ни најмање примедбе на овај приказ.
Али та реченица је толико рогобатна и страшно штрчи у овом видеу.

А је ли Поручниче, јел си ти научио да се Дража састајао са љотићевцима?

И да формирају заједнички фронт против бољшевизма? То слушам деценијама...
Одговори

Значи ти си то научио, тј. усвојио?
Одговори

(11-08-2023, 10:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Значи ти си то научио, тј. усвојио?

Ма како да не.
Нисам учио историју од Добрице Ћосића и његових пулена ни док су ведрили и облачили, па нећу вала ни данас.
Одговори

(11-08-2023, 10:51 PM)Бенито Пише:  
(11-08-2023, 10:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Значи ти си то научио, тј. усвојио?

Ма како да не.
Нисам учио историју од Добрице Ћосића и његових пулена ни док су ведрили и облачили, па нећу вала ни данас.

Значи признајеш да ниси прави историчар? Баја
Одговори

(11-08-2023, 11:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-08-2023, 10:51 PM)Бенито Пише:  
(11-08-2023, 10:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Значи ти си то научио, тј. усвоји изо?

Ма како да не.

Значи признајеш да ниси прави историчар? Баја

Крив као српски кривак.
Одговори

Одговори

Коначно и први љотићевски документарац. Са пуно неистина. Нпр. Љотић спасао Св. Владику Николаја и патријарха Гаврила Дожића, да се Љотић често састајао са Дражом, итд....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(26-08-2023, 11:41 AM)Шумадинац Пише:  Коначно и први љотићевски документарац. Са пуно неистина. Нпр. Љотић спасао Св. Владику Николаја и патријарха Гаврила Дожића, да се Љотић често састајао са Дражом, итд....

Ала ће да крену у кампању после овог документарца и да још више омаловажавају припаднике ЈВуО на челу са генералом Дражом. Класична Љотићевска (Гебелсова = пропаганда са неистином и манипулацијом

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(26-08-2023, 11:41 AM)Шумадинац Пише:  Коначно и први љотићевски документарац. Са пуно неистина. Нпр. Љотић спасао Св. Владику Николаја и патријарха Гаврила Дожића, да се Љотић често састајао са Дражом, итд....

Ово је други заправо њихов документарац. Које неистине? Нигде у документарцу није поменуто да су се Љотић и Дража "често састајали" како Ви кажете, већ да су били на вези, што је неспорна чињеница, такође је неспорна чињеница да је Љотић преко Нојбахера издејствовао да се ослободе Дожић и Николај (додуше током целог рата је то покушавао, али су на то Немци пристали  у том тренутку јер су на то гледали као на интерес) што је и Свети Владика Николај и сам потврдио. А које су то остале "неистине" ? Видим у документарцу има и доста равногораца (Ђујићевих махом) који такође сведоче о неким стварима, биће и да они учесници и сведоци лажу?
Одговори

(04-09-2023, 08:50 PM)Вејвода2 Пише:  

Ово је други заправо њихов документарац. Које неистине? Нигде у документарцу није поменуто да су се Љотић и Дража "често састајали" како Ви кажете, већ да су били на вези, што је неспорна чињеница, такође је неспорна чињеница да је Љотић преко Нојбахера издејствовао да се ослободе Дожић и Николај (додуше током целог рата је то покушавао, али су на то Немци пристали  у том тренутку јер су на то гледали као на интерес) што је и Свети Владика Николај и сам потврдио. А које су то остале "неистине" ? Видим у документарцу има и доста равногораца (Ђујићевих махом) који такође сведоче о неким стварима, биће и да они учесници и сведоци лажу?

Није истина да је Љотић преко Нојбахера издејствовао да се ослободе Св. Владика Николај и Патријарх Гаврило Дожић. Јер су љотићевци и недићевци током рата и после у емиграцији нон-стоп врбовали Св. Владику Николаја да би га придобили, да стане на њихову страну. Али све је било узалуд, јер их је Владика још у старту прозрео. Заправо, и сам Љотић је током рата често нападао српске владике и свештенике.

У извештају Николе Калабића Дражи, од 24. јануара 1943 пише:

"Владика Николај са још шест својих свештеника, од стране љотићеваца одведен је у лагер негде у Банат пре шест дана".

ДАКЛЕМ, ЦИЉ НЕМАЦА И ЉОТИЋЕВАЦА БИО ЈЕ ДА ВЛАДИКУ ИЗОЛУЈУ ОД ЧЕТНИКА И НАРОДА, И ДА ПОКУШАЈУ ДА ГА НАТЕРАЈУ НА САРАДЊУ.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним