23-02-2018, 05:54 PM
(21-02-2018, 03:18 PM)Нимбус Пише: Па, г. Небојша, мислим да сте одмах проблем поставили наопако: Ви сте тај који конкретним аргументима треба да демантујете оно што сам изнео.
Значи, ја треба да доказујем да није крив

Него да питам има ли шта конкретно, да не губимо време.
(успут, ајд' да пређемо на ти, у крчми смо; пошто сте старији од мене, сачекаћу да се ви у свом евентуалном одговору сложите, дотле ћемо да се персирамо)
(и сугестија за модератора: можда може ових пар порука да се пребаци у тему "Доста је било" на форуму Политика, мислим да је интересантно читаоцима и лакше је на једном месту да нађу).
Цитат: Ваш "утисак да се ради о поштеном човеку" је тачно то - утисак, и није нам од помоћи. Сви ми имамо некакве утиске, али ваља се чвршће држати, да извинете на изразу, голих чињеница.
Још само да их изнесете, па смо на коњу. Досада сте показали да више волите да онако опљуцнете, ни по бабу ни по чињеницама.
Цитат:Нисам написао да је он упропастио привреду, већ да је као министар имао негативан резултат...
Није шија, него врат. Какав негативан резултат, какви бакрачи? Човек је саплитан током пет месеци покушавања да нешто уради, на крају се покупио кад му је последњи закон који је предложио (о раду) миниран да не прође у скупштини.
Покварено је да подмећете одговорност за било какав резултат, када му нису дали да ради оно што је замислио. Ја сам прилично детаљно проучио шта човек хоће и како предлаже да се извадимо из чабра у коме смо. На српској политичкој сцени не постоји бољи економски програм.
Цитат:Но, да поставимо питање - како се то постаје министар у српским Владама? Којим је то тајним ходницима Радуловић стигао на ту позицију?
(...)
Оставио фасцинантан утисак као стечајни управник? О тој врсти паразита и мародера ја нећу ни да дискутујем.
(...)
Био експерт од Немачке до САД, па се вратио у Србију да буде јебени стечајни управник?! Море...
(...)
Што се његових блогова тиче, можете ми веровати, а не морате, да је више мојих текстова постигло већу читаност од њега, само рецимо на једном сајту. И то за оно што је он писао као министар, или непосредно након тога!!!
(...)
Ево да мало, овако на гомилу цитирано, видимо каквим "чињеницама" баратате. Оставио сам оно што ви Радуловићу онако конкретно замерате; као што видите, прилично бедњикаво.
Дакле, ви сумњате да је 1) Радуловић нека врста западњачког шпијуна, па је по том основу прогуран у владу; 2) ниподаштавате његове квалификације за министра, јер да је нешто ваљао за Западу, што би се враћао у Србију с коња на магарца; 3) сматрате да га додатно дисквалификује што се бави мародерским и паразитским послом (управљање стечајевима) и 4) зезате се на крају да ако су га примили што добро блогује, боље да су вас изабрали. Јел' поштено?
Редом:
1) Ви можете да имате утисак да је Радуловић постављен од некога са задњом намером и да распредате теорије завере око тога (на фону "тројанска коњина трулежног запада", да цитирам Просветара), али ја имам смисленији одговор како је Радуловић ушао у владу 2013.
Ако се сећате, то је била реконструкција Дачићеве владе, када су уместо Динкића - који је био министар привреде и финансија, дошли Крстић и Радуловић. Није јасно због чега се Дачић (односно Вучић) растао са Динкићем - и да ли је то било фингирано, с обзиром да је Радуловић после муку мучио са "Арапима" и Динкићевим кадровима у министарству - али је сасвим очигледно зашто је тадашњи ППВ убацио два нестраначка лика уместо СПС-СНС кадрова: требале су му две икебане да задржи ореол борца против корупције (отварање 24 спортне приватизације, хапшење Мишковића) и великог реформатора који ће да спроведе оно што ДС није могао.
Где ћеш боље од два непозната лика, неискусна у политици, који обезбеђују пред Западом и српском јавношћу смоквин лист да наводно делаш и даље против корупције и гураш "реформе", док ће испод дотичног листа твоје баје да их лако обрлате и наставе да краду по устаљеном систему.
Е, један од те двојице није хтео да буде икебана.
2) Питање Радуловићевих квалификација је секундарно, зато што је министарско именовање првенствено политичка прерогатива: партија која је освојила власт на изборима поставља онога кога хоће.
Без обзира, Радуловићу се не може спочитавати да је неквалификован за такво место. Он има факултетско образовање стечено на реномираном факултету, конкретан професионални стаж, непосредно искуство западњачког капиталистичког система, и кроз вама тако мрску улогу стечајног управника, увид у пљачкашку приватизацију и екстрактивни систем којим компрадорска елита сиса крв народу. И по мени најважније, доказан борац против корупције кроз своју сарадњу са Саветом за борбу против корупције, полицијом и тужилаштвом.
Успут, ја верујем да се он вратио у земљу због деце. Зашто не би, ако је зарадио кинту напољу и може овде да је крцка док ради у Србији оно што га занима? Ви можете да верујете да се вратио зато што нема зашта куче да га увати, али на крају крајева то није ни битно.
Ако вас стварно занима да ли је он квалификован или не, нађите и прочитајте књигу Душана Павловића "Машина за расипање пара", где је описан његов и Радуловићев светоназор око економије, и врло интересантан приказ Радуловићевог министровања, са обиљем примера и проблема.
3) Дођосмо и до стечајног управника. Ово је најтужније штиво у пар порука што овде написасте, зато што је сервирано ни од кога другог него од Вулина, када га је Вучић својевремено напујдао да лаје на Радуловића. Као да читам саопштења Покрета социјалиста, Боже ме саклони.
Истина је потпуно другачија - оптужбе против Радуловића да је крао и намештао стечајеве су измишљене; Радуловић је добио неколико пресуда за повреду части поводом овога; с друге стране, постоје кривичне пријаве које је Радуловић као стечајни управник поднео када је наишао на криминал.
Ово се вуче још од 2011. када је Радуловић стао на жуљ неким увезаним пљачкашима, а нису могли да га физички уплаше, па онда дај да провучемо кроз таблоиде. Погледајте шта о томе каже Радуловић овде, од поднаслова "О мојој канцеларији".
На крају, имате прилично извитоперену перцепцију улоге стечајног управника за једног бившег директора. У капитализму кад фирма засере и оде у стечај, задатак стечајног управника је да праведно намири оштећене стране од онога шта остане. И то је све. Племенито је да вас буде жао људи који изгубише посао, али је ваљда за то крив директор, а не онај који је дошао да раздели оно што је од фирме остало.
4) Овде се завитлавате, наравно, али Радуловићев блог одаје човека које се разуме у проблематику онога о чему пише, није сувопаран, има доста интересантних примера на једну тему која је прилично досадна већини популације.
Иначе, читам са уживањем ваш Нимбусов Подрум и свакако сте бољи од Радуловића

Цитат:То да је Саша Радуловић био "стручни сарадник" америчке амбасаде сам је сведочио. Како је он то "стручно сарађивао" са амбасадом САД и НАЛЕД? Да ли је "стручно сарађивао" док је био у Влади? Знате како - замислите да амерички председник за свог неког секретара постави саветника руске амбасаде? И, сад, није мутно којим је тајним каналом Саша Радуловић углављен у Владу Србије? Код оваквих ствари, крајња сумњичавост не да је прихватљива, већ је обавеза националне безбедности.
Па шта да вам кажем, ако вас се сете на Дан безбедности, сете...
Кратко: колико је мени познато, Радуловић је сарађивао са америчком амбасадом по питању спорних приватизација где се крало, а он као стечајни управник могао да прецизира детаље и асистира полицији да гањају починиоце.
Ви сте, очигледно, далеко даље продубили Радуловићеву "сарадњу", само вам фале чињенице на које се толико позивасте на почетку. Па лепо, кад нађете нешто конкретно ви јавите, ја ћу први да признам да је Радуловић шпијун и да је мој утисак о њему био погрешан.
Цитат:Дакле, питање за вас је шта је то добро Радуловић урадио за Србију? Сем ако ту не рачунате његов дискретан активизам око "Паткара", што је за последицу имало постављање Ане Брнабић за премијера, што би у свакој нормалној држави са психички стабилним становништвом био незапамћени скандал?
Није ми баш јасно шта је и за ово Радуловић кој-мој крив, али Вучићев избор премијерке је одличан пример онога што сам писао под 1) горе. Леп ми шлагворт дадосте.
Око доброга за Србију, Радуловић још није дошао на власт па да можемо да видимо шта је добро урадио или није, али је сасвим довољно и ово што је досад урадио по питању корупције. Видите овде:
http://dostajebilo.rs/blog/2016/02/29/ra...ka-pivara/
Има и онај фрапантан пример око Вршачких винограда, погледајте на "Доста је било теми", мрзи ме сад да тражим линк.
Цитат:РЅ:
У мултинационалним корпорацијама, постоји једно правило у аванзовању, а то је да млади јапи, кад достигне одређен ниво у хијерархији, не може даље док не "стекне искуство" као министар у влади неке државе.
(...)
Најбољи пример је "цимер" из Владе Саше Радуловића, Небојша Крстић
(...)
Да ли ми разумемо суштину овакве денационализоване, заправо аутошовинистичке праксе? Па замислите да су министри тако масовно бежали из земље пре сто година? Незамисливо!
Није Небојша, него Лазар. И какве везе ово има са Радуловићем, који се вратио у земљу седам-осам година пре него што је дошао на власт, са које је брже-боље отеран да не квари комбинације лоповима, и на крају није отишао на апанажу код неког у иностранство?