Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Двери: Осмехом до победе

Mi smo sada ostali ođe zbunjeni i zatečeni Boškom srbinom,

Pa nam treba pomoć gosn. Prosvetara i da nam on rastumači:

Koliko u životu može čo'ek da sklopi pravoslavnih crkvenih brakova?

Kako razveden čo'ek i razvedena žena mogu sklapati crkvene brak, ako još imaju đece iz prvog?

Pa ka'e:

Tačno je da sam se nedavno oženio, ali to nije bilo u tajnosti, već daleko od očiju javnosti i medija, u seoskoj crkvi u mom rodnom selu kraj Čačka - ovako počinje lider Dveri Boško Obradović o detaljima o kojima retko priča.

Oboje smo drugobračni. Naša nova porodica sada ima sedam članova: živimo sa troje dece iz mog prvog braka i dvoje dece iz prvog braka moje supruge - navodi on uz osmeh i ističe da on i njegova lepša polovina potiču iz seoske sredine, tako da nije bilo iznenađujuće ni mesto gde se obavilo venčanje, mala seoska crkva. Za svoju izabranicu

Više na:

http://www.kurir.rs/vesti/politika/bosko...ak-2399195

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-08-2016, 07:35 PM)Mekenzi Пише:  Mi smo sada ostali ođe zbunjeni i zatečeni Boškom srbinom,

Pa nam treba pomoć gosn. Prosvetara i da nam on rastumači:

Koliko u životu može čo'ek da sklopi pravoslavnih crkvenih brakova?

Kako razveden čo'ek i razvedena žena mogu sklapati crkvene brak, ako još imaju đece iz prvog?

А нами јопет није јасно одкуд та занимација за приватни живот другог Православног Србина кад своју радозналост свако може да задовољи ако се распита код свог Духовника (ако га има) или код чика Гугла ђе све има.

А ако те број бракова у Православних баш толико занима погледај рецимо "Четири женидбе Цара Ромејскога Лава Мудрог", каш'ће ти се само!

Ми Православни нисмо кримокатолици па да се разводимо "на италијански начин" к'о што је то радио Марчело Мастројани у истоименом филму!

Паметном доста!

ПС

А што се тиче онога "Mi smo...zatečeni", ми видимо да може да од НЕДОВРШЕНОГ ХРВАТА може временом да се постане и ДОВРШЕНИ такозвани "хрват" ако се дуго користи хрватско писмо у народу познатије као

U S T A Š I C A,

јер у Срба "бити затечен" има врло јасно значење па нами није јасно како си ти могао да будеш "затечен" чињеницом да се Бошко оженио.

300 чуда у Новосрба данас!

Шок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Цитат:ПРОСВЕТАР
А нами јопет није јасно одкуд та занимација за приватни живот другог Православног Србина кад своју радозналост свако може да задовољи ако се распита код свог Духовника (ако га има) или код чика Гугла ђе све има.

А ако те број бракова у Православних баш толико занима погледај рецимо "Четири женидбе Цара Ромејскога Лава Мудрог", каш'ће ти се само!

Ми Православни нисмо кримокатолици па да се разводимо "на италијански начин" к'о што је то радио Марчело Мастројани у истоименом филму!

Drugo su ženidbe, a drugo rastave.

Ti kao ortodoksni pravoslavac, poštovalac ideologije zvana Autokratija, i starih crkvenih običaja i simpatizer Boška bibliotekara, trebalo bi da znaš da po srpskim crkvenim običajima nije moguće sklopiti dva crkvena braka posle razvoda.

Takođe tamo neđe u srednjem veku, sramota je bilo razvesti se, jel jerbo to je greh i sramote se porodice.

Takođe razvod je jedino moguć ako muškarac bije, prebija, maltretira ženu (mada se i to gledalo kroz prste) ili je psihički poludeo. Tada bi porodice sele i donele odluku da mlada napusti kuću od muža.

Tako da bi to trebao znati.

Цитат:bla bla, truć, truć...

U S T A Š I C A,

Prvo ođe od Beograda do Vranja i Raške i gore do Suotice je sve na latinici od imena lokala,kad budeš dolazio ođe dolje i prođeš knezom videćeš nazive na latinici (planeta sport, đak sport, jelen pivo, lav pivo, coca cola, pepsi, pizza, domaća kuhinja, domaći specijaliteti, butici itd)

Takođe imena fabrika (Samsung, Yura, Fiat, lear, Hemofarm, Fresenijus, Vip, Telenor, gorenje itd) sve do jedne na latinici. Niđe nema naziva fabrike na srpskom da piše Хемофарм, Самсунг, Фијат, Вип.

Takođe svi najjčitaniji internet portali (Blic, kurir, informer, mondo itd) su na latinici.
0
Takođe veliki izdavači knjiga (laguna, delfi, leo commerc) sve prevedene romane štampaju na latinici a od domaćih preko 80%.
Jedino đese ćirilica koristi jeste u nekim oficijalnim dokumentima opštine, suda i crkvi.

Prema tome:

Latinica je ravnopravno pismo, čak i više zastupljeno pismo od ćirlice, koja izumire i nestaje, pogotovo u eri interneta gde svi domeni, i programski jezici, aplikacije jesu na latinici.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-08-2016, 01:04 PM)Mekenzi Пише:  razvod je jedino moguć ako muškarac bije, prebija, maltretira ženu...бла, бла...

Е-хеееј домаћинееее, да си ти жив и здрав још од VI-ог века у Православном Царству Ромејском су биле на снази одредбе јавног и црквеног права диктиране од Државе, по којима се брак могао развести у овим случајевима, па каже:
1.
Када једно брачно лице учини преступ који повлачи смртну казну;
2.
Када муж и жена допадну у такво стање која се може сматрати једнаким физичкој смрти;
3.
У случају прељубе;
4.
Када нема неопходних физичких услова за брак;
5.
Када се оба брачна друга одлуче на живот уздржавања.

Ове бракоразводне узроке је дао Цар Управда, иначе Србин (по грчком Јустинијан) а који су били одобрени од стране Патријарха Мине (536-552.) и касније унети у Номоканон у XIV наслова.

До данас су узроци развода у Православљу већма допуњени и дорађени ну нами није ни на крај памети да се бавимо погађањем личних разлога за развод како Бошка тако и његове бивше супруге!

Међутим!

Ми констатујемо да је женски ген олајавања и преношења аброва опасно узео маха у мушком становништву у Новосрба, посебно код онијех што носе ташнице педеруше преко мајица, што нас посебно брине јербо иста чињеница наговештава додатне проблеме кад МИ дођемо навлас'!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Са обзиром да је инквизиција, односно да скоро цео свет под ногама држи запад, Америка, земље Нато пакта, каква није виђена и од Наполеона на пример, цитирам (не дословце) речи Господина Милослава Самарџића, тешко да све ако драги Бог да да се ствари промене на боље у свету, ако не буде промене српски народ у Републици Србији ће тешко моћи да изабере праву власт. Да истакнем нама су као прво проблем српски неокомунисти који данас владају. Проблем је политика која је траје од 1945. ,да не говорим шта су радили црвени. Живимо у дигиталном добу, ево једне анегдоте- уместо да се скупимо сви форумаши којих има скоро триста па да запевамо марширала Краља Петра гарда, ми смо уз електронску кутију. Народ по градовима већим, гледа телевизор, чита интернет, новине за које се не зна која је од које гора, па и у селу исто уз телевизор, радио и шта имају да чују... премијер, рекламе, рекламе, па премијер. За странку на чијој теми пишем је постојао мрак са свих страна. А питамо се зашто? Можда баш зато јер их је подржао Равногорски покрет. Али чињенично мрак! Са обзиром на то да је овај напаћени народ опљачкан, убијен у појам без сутрашњице, није ни чудо што се не дружимо као раније него је све интерес, част изузецима којих је много мање. Али ту је и као што већ рекох запад, њима одговарају срби који су најстарија нација у Европи, што су сиромашни и најважније што ходају по врху оштрице, па и старији људи. Велики капитал се улаже изнутра и споља, да се овај народ деморалише или једноставно уништи. Имајући у виду све ове ствари неће ме чудити ако наредних 50 година не буду владали исти! Ако Двери једног дана Боже помози дођу на власт, али опет понављам оваква политика се не мења од 1945. године, да донесу закон или да распишу референдум о Уставотворној монархији као што би требало Боже помози, тек ће нашој деци сванути рујна и Божја зора. Уздравље!
Одговори

(17-08-2016, 01:42 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(17-08-2016, 01:04 PM)Mekenzi Пише:  razvod je jedino moguć ako muškarac bije, prebija, maltretira ženu...бла, бла...
Bla bla truć, truć Новосрба, посебно код онијех што...

Nas ođe zanima kakvi su novi a kakvi su stari Srbi? I od kada je ta podela.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-08-2016, 11:14 AM)Mekenzi Пише:  
(17-08-2016, 01:42 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
Bla bla truć, truć Новосрба, посебно код онијех што...

Nas ođe zanima kakvi su novi a kakvi su stari Srbi? I od kada je ta podela.

Паааа...да не обикаљамо к'о киша око Крагујевца, укратко за ово мало Срба што је у унијатској и латиничарској Новосрбијици преостало, а то је око 4,5%, Новосрб му дође к'о нека псовка!

Сећамо се к'о дете у нашем крају, кад би неки дечачић у свађи хтео да опсује неког цигојнера који би кавге ради прешао из циган-мале у варош, онда би му једноставно скресао "циганине један"!

И то би било довољно!

Новосрб му дакле дође нешто као "другосрбијанац", ну нами је израз "србијанац" одвратан у било ком облику!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(17-08-2016, 01:04 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:bla bla, truć, truć...

U S T A Š I C A,

Prvo ođe od Beograda do Vranja i Raške i gore do Suotice je sve na latinici od imena lokala,kad budeš dolazio ođe dolje i prođeš knezom videćeš nazive na latinici (planeta sport, đak sport, jelen pivo, lav pivo, coca cola, pepsi, pizza, domaća kuhinja, domaći specijaliteti, butici itd)

Takođe imena fabrika (Samsung, Yura, Fiat, lear, Hemofarm, Fresenijus, Vip, Telenor, gorenje itd) sve do jedne na latinici. Niđe nema naziva fabrike na srpskom da piše Хемофарм, Самсунг, Фијат, Вип.

Takođe svi najjčitaniji internet portali (Blic, kurir, informer, mondo itd) su na latinici.
0
Takođe veliki izdavači knjiga (laguna, delfi, leo commerc) sve prevedene romane štampaju na latinici a od domaćih preko 80%.
Jedino đese ćirilica koristi jeste u nekim oficijalnim dokumentima opštine, suda i crkvi.

Prema tome:

Latinica je ravnopravno pismo, čak i više zastupljeno pismo od ćirlice, koja izumire i nestaje, pogotovo u eri interneta gde svi domeni, i programski jezici, aplikacije jesu na latinici.

[Слика: bogdan-bodanovic-bojan-bogdanovic-foto-p...972857.jpg]

Једна слика говори 1000 речи!

Наиме, на слици је кошаркаш такозвани "хрват", а одмах поред њега НЕДОВРШЕНИ ХРВАТ репрезентације Новосрбијице, а оба су поносно исписала своја имена користећи крваво писмо такозванихг "хрвата"

U S T A Š I C U !!!

и то све са свим тијем кукама, кукарачама и квргама којима се одликује усташко хрватско писмо!

У КВРГЕ СУ МЕ БАЦИЛИ, ОООО СРАМА..

У кврге су ме бацили, о срама!
Да, то је било у прастаро време.
Јесам ли био крив? И зашто? — Тама
Ћути, и редом сва створења нéме.
У кврге су ме бацили, о срама!

Неко их стеже, а не видим ко је,
Ал' чујем како шкрипе кврге гнусне.
Под силном стегом прште кости моје,
И крв из рана на махове пљусне.
Неко их стеже, а не видим ко је.

Јаук и писка овуда око мене.
У редовима црним кврге стоје,
У њима пиште деца, људи, жене,
Неко их мучи, а не знају ко је.
Јаук и писка свуда око мене.

Стежи, о стежи, невидљива сило!
И немилосно кости моје мрви,
Док најзад моје не престане било
И не исцури кап последња крви!
Стежи, о стежи, невидљива сило!

О, како ти се слатко смејем сада,
Жртва се руга џелату што коље.
Зар то врхунац мучења и јада?
Зар ништа ниси измислила боље?
О, како ти се слатко смејем сада!

Удри, и мучи, и притежи јаче,
Ал' знај да неће прећи моје усне
Ни једна речца што моли ил' плаче,
Ни бапске клетве, ни слабости гнусне!
Удри, и мучи, и притежи јаче, —

Ал' докле редом деца, људи, жене,
Плачу и пиште, бедни, покрај мене,
И ропски клече пред скривеним створем,
Врх писке, клетве, и вапаја њини'
Летеће мирно дух мој у висини,
Ко морска ласта над широким морем.

Милан Ракић

У какве

K V R G E

су те данас бацили Србски роде мили?!

У

KVRGE

из којих спаса ти нема!

Свети Србски Мученици Јасеновачки, Глински и Пребиловачки, молите Бога за нас грешне!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

ИЗЛАГАЊЕ БОШКА ОБРАДОВИЋА НА СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ ПОРОДИЦЕ ПРОПРАЋЕНО ОВАЦИЈАМА (У СТОЈЕЋЕМ СТАВУ) И ПРЕКИДАНО ОДУШЕВЉЕНИМ АПЛАУЗОМ, па каже:

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Ko god misli da su Dveri ok greši po meni. Oni idu u Jadovno na komemoraciju sa stranačkim majcama i daju izjave tako pred kamerama. To je bolesno. to je odvratno najblaže rečeno, tako se truditi uhvatiti politički poen, na takvom stratištu našeg naroda. Na sajtu Dveri piše "Dveri jedina stranka u Jadovnu na komemoraciji".. znači glasajte za nas, mi imamo osećaje.. tužno.

Cela Srpska politička scena izbegava stranačka obeležja na ovakvim mestima, što je ipak pohvalno. Ne i Dveri i talentovani g. Boško.

Za mene su Dveri prevara, zamislite stranačke majce recimo Čedista u Jasenovcu ili sl.. čak ni oni to izbegavaju, ne i veliki Boško (lično sam gledao na youtube, sad su valjda uklonili od bruke, ne znam)
Одговори

(02-10-2016, 11:43 AM)Kratka Forma Пише:  Ko god misli da su Dveri ok greši po meni. Oni idu u Jadovno na komemoraciju sa stranačkim majcama i daju izjave tako pred kamerama. To je bolesno. to je odvratno najblaže rečeno, tako se truditi uhvatiti politički poen, na takvom stratištu našeg naroda. Na sajtu Dveri piše "Dveri jedina stranka u Jadovnu na komemoraciji".. znači glasajte za nas, mi imamo osećaje.. tužno.

Cela Srpska politička scena izbegava stranačka obeležja na ovakvim mestima, što je ipak pohvalno. Ne i Dveri i talentovani g. Boško.

Za mene su Dveri prevara, zamislite stranačke majce recimo Čedista u Jasenovcu ili sl.. čak ni oni to izbegavaju, ne i veliki Boško (lično sam gledao na youtube, sad su valjda uklonili od bruke, ne znam)

Нами кол'ко је познато, једине мајице које су носили сви у Јадовну почев од самог Басташића, беху мајице са натписом "Јадовно" на Србском Писму!

Међутим!

Не бранимо да си можда у праву јербо поштени Србин Православни Бошко Обрадовић, јесте очигледно подлегао утицајима и такорећи принудама, од разнијех саветника међу којима је нажалост и наш Гос'ин Самарџић, да имитира разне иностране политичке странке па су му зато променили и жену и фризуру, обукли га у листер одело и везали му ОМЧУ оковрат, која ОМЧА-КРАВАТА, узгред буди речено, не води порекло од такозваних "хрвата" но је била симбол ропске послушности у Отоманској Турској, кад су разни побеђени молиоци излазили пред Падишаха на коленима са ОМЧОМ оковрат, што симболично значи "беси ме одма'ако сам згрешио"!

Међутим!

Данас ОМЧА оковрат симболизује послушност Интернационалној Лихварској Хидри, но то сазнање још није дошло до Цара Путина јер Руски Цареви, од првог до полследњег, никад омчу оковрат носили нису!

Ну шт'аш....сви који верују у долазак навлас'путем гласања по систему 1 билмез = 1 глас, морају да се боре за гласове пучине, па честитом Бошку ваља опростити и жену и фризуру и одело и мајице ако исти искрено верује да се на тај начин бори на ползу Отачаства!

Ево рецимо његовог последњег говора за медије, ђе је распалио на крају и по петом октомбру, па каже:

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

САУЧЕШЋЕ ВУЧИЋУ И СВИМ НОВОСРБИМА, ШУГО-НОСТАЛГИЧАРИМА, ЛАТИНИЧАРИМА, НЕДОВРШЕНИМ ХРВАТИМА и ЕВРО-УГУЗЉУБИМА...шта'ш...

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Viđe Boška pozvao ustaškog potomka i to u srpsku skupštinu..

Ivan Pernar posle 88 godina na mestu stradanja njegovog dede!

http://informer.rs/vesti/politika/103146...govog-dede

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-11-2016, 11:38 AM)Mekenzi Пише:  Viđe Boška pozvao ustaškog potomka i to u srpsku skupštinu..

Ivan Pernar posle 88 godina na mestu stradanja njegovog dede!

http://informer.rs/vesti/politika/103146...govog-dede

Одличан потез, Пернар је за усташе и све такозване "хрвате", (што му дође исто), НЕПРИЈАТЕЉ, а НЕПРИЈАТЕЉ нашег НЕПРИЈАТЕЉА мож'да бидне само наш пријатељ!

Тактика, шта'ш....исто као и у случају Страшног Брке и Јосипа Амброза!

Међутим!

Тактика и стратегија нијесу јаче стране у данашњих Новосрба, шуго-латиничара, недовршених хрвата и евро-угузљуба!

Тако рецимо Новосрбска наива одма'у Пернара види шансу за неко ново шугослависање, као "ко нас то посвађа", и то од Драгаша па преко Лучића а о СНС жућкастима и здраво жутима, Чеди мандову и Крмнаду Чварку (из партизанске породице), да и не говоримо!

Међутим!

На правог Србина Православног Бошка, шугослависање се не лепи, стекли смо ИМУНИТЕТ на шугу, пантљичару и гушавост гадну болес'....

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним