Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Двери: Осмехом до победе
#1

Двери: Осмехом до победе
Такозвани расцеп у Српском покрету Двери може бити један од најважнијих догађаја на српској политичкој сцени у последње време
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
Наставак:
http://www.pogledi.rs/dveri-osmehom-do-pobede/
Одговори
#2

Цитат:Драги пријатељи,Сви ви који ових дана читате медијска препуцавања и чекате да већ једном стану и да чујете како је неко други крив, како су медији у нечијој служби све ово искористили..

И ја бих волео исто..И ја читам ових дана ваше коменатаре на мучна дешавања у Дверима. И ово је мој људски, искрен одговор свима вама: онима који кажу да сам због своје сујете све ово покренуо, онима који се сврставају на ову или ону страну, али пре свега онима који искрено и дубоко жале за надом коју смо дали и узели, олако, данас када је најтеже разгорети управо

наду да постоји неко ко хоће искрено и колико му је дато да се бори, да се не препусти.Нећу да ово изгледа као правдање, већ као ненамирено дуговање, а ви оплетите по мени као и до сада, верујте или не верујте, време и будући догађаји и тако све ставе на своје место.Ја сам гласао за садашњег председника СПД-а на Оснивачкој скупштини, и поред мог дубоког неслагања због журбе да се пре регистровања странке бира председник и ниједан други страначки орган, без обзира што се моје виђење Двери потпуно разликује од оног који предвиђа садашњи Статут, без обзира што и сада знам да сам у праву када кажем да ова нада коју сте изгубили није нада у још једну странку попут десетина других у Србији.

На крају, баш због тога што сам веровао да ће ипак, некако, онај ко треба очувати оно што смо правили све ове године – начин и пут да политика не буде гола борба за власт. То је 2012. окупило ону енергију која је Двери довела до цензуса. Само то. И зато сам на Оснивачкој скупштини изашао и рекао онима који се као ни ја нису слагали са оним што Двери сада постају, да не растурамо оно што смо правили све ове године овакви какви смо: несавршени, пуни мана, с грешкама из којих смо учили, док су нам се подсмевали, називали нас фашистима, клерикалцима, будалама..Али је убрзо је моја нада, као сада ваша, нестала. Дојучерашњи пријатељи с којима сам целу деценију мучио ову муку, а они знају како смо тешко кроз све гурали и када су нас сви отписивали, покушали су да из заједничке куће коју смо сви циглу по циглу зидали једноставно избаце све оне који другачије мисле и говоре. То, некакво прелазно веће, јер других органа нема, позвало ме је на састанак, и после разговора, без иједног наговештаја и грча на лицу, чим сам прешао праг, издало саопштење да сам самовољно напустио Двери. Нисам ја једини, нажалост. Одрекли су се свих оних који су годинама били ослонац и гурали ову нашу заједничку причу искрено и без задршке. Неке су као мене искључили, други сами одлазе.

Ја сам тада, већ уморан од свега, осетио олакшање: па добро, имам своју професију, посветићу се породици и живети „ко сав нормалан свет“. Неки су почели да ми нуде нове политичке ангажмане, а мало сигурности коју све ове године у Дверима нисам имао, не би шкодило у мојих 45 година.

Али онда су људи који мисле као и ја, разочарани и љути, почели да зову, не верујући у оно што се дешава. Тада сам схватио да нећу дозволити да оне наше „цигле“ из заједничке куће председник и некакво „прелазно нешто“ тек тако руше, и тако се дешава ово чега сте сведоци последњих дана.

И ја сам сада још дубље уверен да сам у праву када сам био против оваквог концепта.Да ли има решења да се све ово преброди? Има.

Они који себе виде у СПД-у, додуше још нерегистрованом, са председником на челу, нека крену у том правцу, ни ја ни људи који мисле као ја сигурно им нећемо недостајати.

Они други, који хоће и даље да се боримо у једном широком фронту, покрету кога страначка ограничења неће спутавати, наставиће тамо где су стале Двери.

Што се мене тиче, ја не бирам СПД. После мог и искуства људи који су им били неистомишљеници, немају мој глас. Ја могу једино овако, искрено и без задршке.

Последице су свакако неминовне, рекао ја шта мислим, или пустио да се сви уверите сами.И на крају, извињавам се свима који то од мене очекују, јер нисам раније све ово рекао и спречио да до овога дође. Моје слабости и мане знамо и ви и ја.

Братски,Владан Глишић
Одговори
#3

Никада не бих гласао за Звери како их раја већ зове.

Колико су пута окупљене људе изиграли, мјесто да их поведу..., био сам лично присутан код два пута, а остало ко зна...

Мој Бошко, чији је салон већи није мијерило Србства!

Салонски ДСС национализам нас је и коштао ДОС-а, ДС-а и сада СНС-а...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#4

Поздрављам стварање десне опције на српској политичкој сцени, подржавам то већ ево више од четврт века. Додуше не иде ми баш сјајно...
Одговори
#5

На Фејсбуку је ова тема имала више коментара:

Bogi Nixidos
Odlican tekst!
Свиђа ми се · Одговори · 28. август у 16:06

Ivan Vukosavljevic
Sjajan tekst,sama sustina moderne srpske prosvecene desnice.Bravo.
Свиђа ми се · Одговори · 1 · 28. август у 16:41

Лука Ђурић
Лаж!
Свиђа ми се · Одговори · 28. август у 17:06

Ополченац Игор
Уколико се Двери не одрекну екуменизма и паписта у врху СПЦ нема од њих ништа.
Свиђа ми се · Одговори · 3 · 28. август у 17:18

Радосав М. Лазић
Да, да. Дверима је дозвољено све што другима није а ми опет требамо да навијамо за њих. И да их се ставимо на располагање све верујући.
Узгред они су се поцепали и пре него су се поцепали (ако се сетимо оног од пре).
Бојим се да би се начекали ... Потписујем (моји лични став) од њих никад странка. Сем за саплитање.
Свиђа ми се · Одговори · 3 · 28. август у 17:54

Ljiljana Šiljegović
Браво Милославе. Апсулутно се разумијемо. Ух муко моја, само кад се сјетим нашег ,,познаника", бившег титовог официра који им је савјетник за породичне и брачне односе. Знам да све знаш. Пуно те поздрављам.
Свиђа ми се · Одговори · 1 · 28. август у 19:06

Boško Glavcic
Pogledajte bolje, Miloslave, taj pokret nije stvorio DB, ne finansiraju ga tajkuni, nema dileme koji su nacionalni ciljevi, organizaciono je nesređen ali, najbitnije je da po strukturi članova i birača ne liči ni na jednu od postojećih stranaka, to je veliki potencijal, i šta god se događalo SPD ima tesno sito! Mislim da je veći problem što srbin danas nema osećaj niti potrebu za obnovom srpskih nacionalnih vrednosti, na tome treba da radimo , kad bi svako dao dva procenta vašeg truda drugačija bi zemlja bila, vidite da se u komentarima vidi samo ostrašćenost po nekim temama društvenih aktivnosti (SPC, teška prošlost. ..) ne sagledava se šira slika , srpski narod nije zreo za obnovu zato i tumara u glibu
Свиђа ми се · Одговори · 28. август у 22:24

Милослав Самарџић
Зрео - незрео, ко се бави политиком, мора добро да савлада тај занат.
Свиђа ми се · Одговори · 1 · Јуче у 01:36

Boško Glavcic
Valjda je to proces , za tri godine u politici ostvaren je više nego dobar rezultat priznali - ne priznali vi to!
Свиђа ми се · Јуче у 11:27
Милослав Самарџић

Милослав Самарџић А деда Лазо ти за ПУПС... емотикон smile
Свиђа ми се · Одговори · 1 · Јуче у 01:36

Радосав М. Лазић
Да ти рече Чика Лаза ти си поштенији од њих кад ме већ вучеш за језик. Пишеш добре књиге и ниси основао партију а мого си. И још увек можеш.
Под два не би да навлачим овде гнев неистомишљеника. У најкраћем не поричем им ни младост ни неискуство.
Свиђа ми се · Јуче у 01:50
Милослав Самарџић

Славиша Караћ
Двери не могу да траже савезнике у републиканцима јер су републиканци десничарска партија (мањи порези, јача особа, слабија влада, приватно власништо свега и свачега), док су Двери потпуно обрнуте политике која би да национализује све (као комунизам), осим што уместо председника ту је неки владика. Десница у Србији не постоји. Десница не значи само национализам него слобода. То што се у Србији ствари зову како хоће не значи да се друге десничарске странке света могу увести у неку паралелу. Комунисти нису лоши само што су побили наше претке и поробили Србију (и још њоме јашу) него што је свак теран да маршира уз исту песму (иако нисмо сви исти), а Двери (прочитајте њихов покушај на напишу план и програм) много не одступају само што се другој особи клањају. Не вређајте републиканце.
Свиђа ми се · Одговори · Јуче у 01:48

Славиша Караћ
Заборавих, републиканци немају слике типа ”ми ћемо вас запослити”. Њихов програм се заснива на омогућавању особе да сама о себи води рачуна. Држава је ту само да води рачуна о инфраструктури да би сви могли да раде, не да управља свиме и запошљава људе.
Свиђа ми се · Одговори · Јуче у 01:50

Милослав Самарџић
Славиша, да, у праву си. Требало је јасније то да нагласим: То што кажеш за Двери, колико је мени познато, важи за тзв. старе Двери, а они би од сада свакако требало да постану права модерна десничарска партија.
Да, Србија сада уопште нема десне партије, све се своди на то да ''наши'' дођу на власт па да као нешто учине за нас, а у ствари за себе.
Да, немају ''ми ћемо вас запослити'' у том смислу како је испало овде, него у смислу ''ми ћемо створити услове да се повећа запосленост''.
Свиђа ми се · Одговори · Јуче у 02:29

Славиша Караћ
Да нове Двери пређу на праву десницу (јачање појединца, омогућавање људима да сами себи граде пут, и слично) је нешто што још нисам закључио да је могуће за њих. Могуће да је још рано, али мене искрено не интересује превише ко јаче удара песницом о астал, ко узвикује ”Србија до ____”, итд. него ме највише интересује ко тежи правој десници (да подсетим, нико од ”десних” партија у Србији није у ствари десница јер су сви гурали стару комунистичку причу о национализацији).
Свиђа ми се · Одговори · Јуче у 02:47

Boško Glavcic
Ta uštogljena podela na desnicu i levicu treba da bude prevaziđena zbog mnoštva razloga , Dveri na tome rade
Свиђа ми се · Одговори · 29. август у 11:30

Saša Božić
Komplimenti za Miloslava i sve pohvale za njegov rad. I iznad svega pohvale za istrajnost.
Свиђа ми се · Одговори · 29. август у 18:34
Одговори
#6

У Србији никада није било праве опозиције,већ су је стварали и плаћали који су на власти!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#7

Оно када би отишао на Машинац, човјек би добио неодољиву жељу да декне главом у зид!
Та прича, то куку-лелекање је далеко од било чега озбиљног.

Да не причамо о кругу људи - имаш осјећај као да си дошао на конвенцију омладине ДСС-а.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#8

Милослав САМАРЏИЋ, вели, па каже:

Цитат:После прављења коалиције са Демократском странком Србије, Српски покрет Двери има више медијске пажње него раније, и то оне са негативним предзанком. Разлог је очигледан: коалиција ДСС и Двери на првим изборима – који ће се, према неким најавама, одржати пролећа 2016. године – сигурно улази у скупштину, чиме Србија поново добија парламентарни патриотски блок.

Међутим!

Без обзира на чињеницу да ми, од свих могућих понуда на политичкој сцени Ново-Србијице, највише поверења имамо у ДВЕРИ СРБСКЕ и СРБСКИ ОБРАЗ, као и у ПОЛИТИЧАРЕ СА КРСТОМ, Бошка и Младена Обрадовиће, ми сумљамо да ће ДВЕРИ уопште прећи цензус, ну и ако се то којим чудом деси, они сигурно неће бити нека опозиција која ће донети ишта добро измученом остатку од остатака некада Србског народа!

Зашто тако мисломо, заграктаће неки?!

Пааа....

ПРВО:

Зато што се Бошко неопрезно упустио у авантуру са том лепушкастом женицом судва презимена, додуше још под гаранцијом (и чича би синко), којој никако није место у политици него или у кујни да припрема неке далматинске и италијанске специјалитете, или у својој ординацији да припомогне да се добар део излуделог србског народића што боље лечи!

КАКО МОЖЕ КОАЛИЦИЈА ДВЕРИ И ОСОБЕ КОЈА ЈЕ ДОЗВОЛИЛА ДА ЈЕ ОНАЈ БАЛИЈА ПРИМОРА ДА КАЖЕ ДА СУ СРБИ ПОЧИНИЛИ ГЕНОЦИД!

НЕ МОЖЕ ТО БРАЛЕ! МР'Ш У КУЈНУ И НЕМО'ДА СЕ ПОЈАВЉУЈЕШ ВИШЕ ОВОМ НАРОДУ НАОЧИ, ГОТОВА ПРИЧА!!!


и....

ДРУГО:

Бошко је нажалост пропустио да схвати да систем доласка навлас'који су измислили докони енглески лордови у осамн'естом веку, а то је 1 билмез = 1 глас, што ће рећи да сваки жваљави шифтар, црни цигојнер и професор университета, имају СВИ, СВИ, СВИ....једначита права и САМО ПО ЈЕДАН ГЛАС НА РАСПОЛАГАЊУ, нажалост, нажалост....мора паметног човека довести до закључка да се мора уподобити пучини, а пучина је, знамо, СТОКА ЈЕДНА ГРРРДНА, ДОБРЕ ДУШЕ КАД ЈОЈ РЕБРА ПУЧУ!

Даклем следи

ЗАКЉУЧАК:

У Скупштину улази Велики Војвод Шешељм јер исти

а)

Није ушао у колацију са неподобном женицом судва презимена, и...

б)

Јесте схватио да је остатак од остатака некада славног Србског Народа постао једна обична стока безрепа, маса латиничара и безличних типова са Обама фризурама, мајицама на којима обавезно нешта пише и ташницама-педерушама преко груди!

Велики Војвод је научио лекцију да се пита не прави од го*вана, кад је оно позивао на устанак против титића без покрића кад је исти титић васпоставио границе на Дрини, па му дошло пет 'иљада људи, а неколико дана касније изашло 100 (и словима СТО) 'иљада да спаљује грчку амбасаду, јединог пријатеља кога смо имали, због игре чамуга из Харлема, убацивања лопте у пробушен зембиљ!

Зато се Велики Војвод и појавио у емисји кловна Марића са учесницима "Парова", са Екремом, Змајем и Ером Ојданићем!

1 билмез = 1 глас, а Велики Војвод ће сигурно прикупити више болмеза него смерни Хришћанин Бошко, јер...ДАНАШЊА НОВО-СРБИЈИЦА НИЈЕ ВИШЕ ЗЕМЉА ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА И ЈУНАКА ИЗ БАЈКЕ, НЕГО КУКАВНИ ЛАТИНИЧАРСКИ ТИТОСТАН...итачка!

Кловн Марић и није тако блесав к'о што се прави, на критике због "Парова", "Фарме" и осталих сра*ња увезених са Трулог запада, он је изјавио:

-ЈА САМ САМО ПОСТАВИ ОГЛЕДАЛО ПРЕД СРБЕ!

Паметном доста!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ, ХИТНО ЈЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#9

Просветару,

уз дужно поштовање - појма немаш ни ко су ни шта су Двери...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#10

(03-09-2015, 02:02 PM)херцеговац Пише:  Просветару,

уз дужно поштовање - појма немаш ни ко су ни шта су Двери...

А ко су и шта су?

Ми ценимо Владимира Димитријевића и Косту Чавошког који их подржавају, то је нами довољно, а твоја јављања на форуму тоже ценимо, ма ипак....без увреде....Димитријевић и Коста су бољи!

Smile

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#11

Ја, шта 'ш!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#12

Гос'н Самарџић вели, па каже:

Цитат:Надам се да ће нове Двери за почетак упоредити свој сајт са сајтом америчке Републиканске странке. То је лекција коју је најлакше научити. Сајт америчких републиканаца је једноставан: неколико насмејаних лица и свега неколико јасних и једноставних порука, типа “ми чувамо нашу традицију“ или “ми ћемо вас запослити“.

Ц, ц, ц...Гос'н Самарџићу баш на самом крају чланка преврнусте чабрицу с'млеком!

Каки црни амерички Републиканци, па то је патетична група идиота које само још Доналд Трампа може да спасе, ама и њега сад 'оће да згазе и да му забране да се и даље представља као Републиканац!

Рецимо онај Џеб Буш...па тај је и рођеног брата прешишао!

Све је то исто позориште, ЛАЖНА ДЕМОКРАТИЈА И ЈОШ ЛАЖНИЈЕ ГЛАСАЊЕ ПУЧИНЕ ЗА ИСТУ!

Не бисмо волели да смо у праву, ну Трамп је једина шанса за посрнулу Чемерику а њега ће ЈЕДНОСТАВНО УБИТИ АКО ОВАКО НАСТАВИ!

један еминентни Републиканац је беш и отворено изјавио неки дан:

-Треба ту као Брутус према Цезару, прићи му некако близу па нож у ребра!

Ако се ДВЕРИ у било чему угледају на Чемерику то ће им можда донети неке гласове јер је пучина американизована до коске, али ће сигурно бити и њихов пут у...пакао!

СРБИЈИ ДАНАС НЕ ТРЕБА БРОЈ НЕГО СОЈ!

ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#13

Просветару, амерички републиканци су старији од Маркса и Енгелса на пример. Сво време су ту, а безброј странака пропаде у међувремену.
Ја бих рекао да ипак знају нешто о политици, а наравно вама двојици-тројици дозвољавам право на супротно мишљење. Smile
Одговори
#14

Двери!?

Шта 'ш!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним