Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Николе Калабића

(01-09-2022, 11:41 AM)ZdravkoR Пише:  
(01-09-2022, 11:26 AM)Monarhist Пише:  
(01-09-2022, 10:34 AM)ZdravkoR Пише:  Овога пута убеђен сам немају шансу!

ЖИВЕО КАЛАБИЋ!

ДАЈМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СПОМЕНИК!!!!

И то леп споменик, у природној величини.

Сагласан! Сећам се када смо сакупљали новац за споменик Павлу Ђуришићу.
Споменик је величанствен још постоји и изливен је, али никада није постављен јер су минирали постамент за споменик. До данас чека своје постављање. Надам се да ће нешто слично ускоро заживети и да ће барем добити спомен плочу у свом Ваљеву.

То кад су минирали споменик је било у Горњем Заостру код Берана,видео сам слику споменика,био је баш добар.
Одговори

(01-09-2022, 12:14 PM)Лука Калиманац Пише:  

ЖИВЕО КАЛАБИЋ!

Споменик је величанствен још постоји и изливен је, али никада није постављен јер су минирали постамент за споменик. До данас чека своје постављање. Надам се да ће нешто слично ускоро заживети и да ће барем добити спомен плочу у свом Ваљеву.

То кад су минирали споменик је било у Горњем Заостру код Берана,видео сам слику споменика,био је баш добар.

Споменик је јако лепо урађен. Само мала исправка, нису минирали споменик него постамент за постављање споменика, а сам споменик је неоштећен и потпуно очуван. Једино не стоји на предвиђеном месту због тога што не дозвољавају да се постави. Чека своје време, недавно је била и иницијатива да се и  у Беранама подигне али знамо ко влада доле.
Одговори

(01-09-2022, 12:45 PM)ZdravkoR Пише:  
(01-09-2022, 12:14 PM)Лука Калиманац Пише:  

ЖИВЕО КАЛАБИЋ!

Споменик је јако лепо урађен. Само мала исправка, нису минирали споменик него постамент за постављање споменика, а сам споменик је неоштећен и потпуно очуван. Једино не стоји на предвиђеном месту због тога што не дозвољавају да се постави. Чека своје време, недавно је била и иницијатива да се и  у Беранама подигне али знамо ко влада доле.

Зна ли се где се "чува" споменик?
Одговори

Зна онај ко треба да зна.
Одговори

ЖИВЕО КАЛАБИЋ!

Је л' бјеше УДБ-а ликвидирала оног Шћекића што је био иницијатор за то?
Одговори

Бјеше...
Одговори

Који Шћекић, није ваљда то онај инспектор?
Одговори

Онај што је био испред Одбора за подизање споменика. Пронађен мртав у хотелу у Пљевљима, што је тада био Шљукин (наводно извршио самоубиство).
ПС није онај инспектор
Одговори

Зна ли се тачно шта је анведено у жалби? Милослав је ако се не варам код Тине у емисији наопменуо нешто у смислу можда нема писмених али има усмених наређења. Имамо и нешто конкретније. Хоћемо ли у Стразбур ако не дај боже преиначе или поново укину одлуку.
Одговори

(05-09-2022, 09:12 PM)ZdravkoR Пише:  Зна ли се тачно шта је анведено у жалби? Милослав је ако се не варам код Тине у емисији наопменуо нешто у смислу можда нема писмених али има усмених наређења. Имамо и нешто конкретније. Хоћемо ли у Стразбур ако не дај боже преиначе или поново укину одлуку.

То сам прочитао у новинама, изјаву тужиоца.
Сем тога, углавном понављају жалбу од првог решења.
Пре Стразбура, Врховни суд Србије.
Одговори

(05-09-2022, 09:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(05-09-2022, 09:12 PM)ZdravkoR Пише:  Зна ли се тачно шта је анведено у жалби? Милослав је ако се не варам код Тине у емисији наопменуо нешто у смислу можда нема писмених али има усмених наређења. Имамо и нешто конкретније. Хоћемо ли у Стразбур ако не дај боже преиначе или поново укину одлуку.

То сам прочитао у новинама, изјаву тужиоца.
Сем тога, углавном понављају жалбу од првог решења.
Пре Стразбура, Врховни суд Србије.
Хвала Вам пуно на одговору. Smile Smile
Одговори

Помирење само у истини и љубави
У Србији, државни историчари етикетирају неистомишљенике као публицисте и аутоматски одбацују њихова дела. У Француској, главни истраживач револуције постао је управо један публициста, кога је држава одликовала и примила у Акдемију наука
ПИШЕ: Жарко ЈЕРЕМИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/pomirenje-samo-u-...27312.html
Одговори

НА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ КАЛАБИЋА ГЛЕДАТИ ПРАВНО, А НЕ ПОЛИТИЧКИ: Заступник породице команданта Горске краљеве гарде о захтеву тужилаштва
Б. ПУЗОВИЋ

19. 09. 2022. у 19:52

ОЧЕКУЈЕМО од Апелационог суда у Београду да на захтев за рехабилитацију Николе Калабића гледа искључиво као на правно, а не политичко питање, без обзира на популистичке изјаве појединих представника извршне власти. Такође, брука је све што се дешавало од септембра 2017. до маја 2018. године, када је претходно првостепено решење којим је Калабић рехабилитован на крајње дискутабилан начин укинуто. У доказном поступку јасно је утврђено да не постоји било каква одлука надлежног суда или другог релевантног органа којим је Калабић проглашен за ратног злочинца.

https://www.novosti.rs/c/drustvo/vesti/1...tuzilastva

Слобода или Смрт!
Одговори

Нисам прочитао бољу пресуду у вишегодишњим поступцима рехабилитације.
Боља је и од оне по којој је рехабилитован Дража Михаиловић.
Добио је захваљујући Александру Митићу.
Треба је јавно објавити.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним