Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Злочини четника (ЈВуО)

(23-05-2017, 03:30 PM)Српска Динара Пише:  
(22-05-2017, 04:10 PM)Перун Пише:  
(22-05-2017, 04:02 PM)Ултрадесничар Пише:  Свака част за отварање ове теме.
Ја нисам веровао да су Лимско-четнички одреди под командом мај. Павла Ђуришића побили 8000 муслиманских цивила и том гнусном злочини обавестио надређеног министра ђенерал Михаиловића. Боже, опрости им нису знали шта раде.

http://www.znaci.net/00001/4_14_2_34.htm

То је комунистички фалсификат.

https://www.pogledi.rs/falsifikovan-izve...djurisica/

Судећи по овом линку, значи тачно је да је 1000 цивила убијено, и да је ипак Дража добио извештај о томе. Ако је Дража знао то, зашто нико није био кажњен?

Одлично питање. Ја мислим да је ђенерал Михаиловићу био потребан такав војсковођа као што је Павле Ђуришић. Мада не знам како би га
ухапсио а Војни суд за убиства изриче само једну казну-смрт. Живојин Мишић је у Колубарској бици наредио толико стрељања дезертера тако да ово што је написао Перун да би се "такве ствари решавале после рата" не пију воду.
Одговори

Стрељали су и четници дезертере, пљачкаше, сараднике окупатора, комунисте,... За овакве случајеве је био потребан процес који би се доста одужио. За то није било времена у рату. У демократсој држави свако има право на праведно суђење. То није комунистички суд на коме си унапред осуђен.

Дражи свакако нису били потребне војсковође као што је био Павле (гледано током целог рата). Разлози су познати.

Препоручујем вам да купите Дражу и општу историју. Тако детаљан рад по тој цени нећете нигде наћи.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(23-05-2017, 04:12 PM)Перун Пише:  Стрељали су и четници дезертере, пљачкаше, сараднике окупатора, комунисте,... За овакве случајеве је био потребан процес који би се доста одужио. За то није било времена у рату. У демократсој држави свако има право на праведно суђење. То није комунистички суд на коме си унапред осуђен.

Дражи свакако нису били потребне војсковође као што је био Павле (гледано током целог рата). Разлози су познати.

Препоручујем вам да купите Дражу и општу историју. Тако детаљан рад по тој цени нећете нигде наћи.

Перуне, у рату су Преки судови а у миру, у правним државама, судски процеси су дуги и оптужени може да се нада ослобађајућој пресуди.
Дај ми бар једно име ко је стрељан по преуди Војног суда ЈВуО.
Не знам разлоге зашто "Дражи" нису били потребне војсковође као што је Ђуришић. Његових "Ђуришлија" чланови СУБНОР-а се и данас плаше.
Одговори

(23-05-2017, 03:30 PM)Српска Динара Пише:  Судећи по овом линку, значи тачно је да је 1000 цивила убијено, и да је ипак Дража добио извештај о томе. Ако је Дража знао то, зашто нико није био кажњен?

Је л' знаш за пример да је неки од учесника ДСР судио неком свом док је трајао рат, због извршених ратних злочина?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(23-05-2017, 04:27 PM)Ултрадесничар Пише:  Перуне, у рату су Преки судови а у миру, у правним државама, судски процеси су дуги и оптужени може да се нада ослобађајућој пресуди.
Дај ми бар једно име ко је стрељан по преуди Војног суда ЈВуО.
Не знам разлоге зашто "Дражи" нису били потребне војсковође као што је Ђуришић. Његових "Ђуришлија" чланови СУБНОР-а се и данас плаше.

У овом посту си поприлично изгрешио. Разлог више да набавиш књиге.

Питао су ме, одговорићу. Пук. Јеврем Симић, Дражин класни друг. Вероватно нема корпуса који није донео смртну пресуду.

Ђуришић је посебна прича. Углавном, прочитај књиге па шта те буде бунило питај. Овако нема смисла расправљати.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(23-05-2017, 04:27 PM)Ултрадесничар Пише:  Не знам разлоге зашто "Дражи" нису били потребне војсковође као што је Ђуришић. Његових "Ђуришлија" чланови СУБНОР-а се и данас плаше.

Има неких са наше стране који кажу да су Ђуришићеви четници мислили да рат могу да добију седећи кући. Има и других замерки, али не схватам што би се субноровци плашили баш Ђуришићевих ?

Елем питај Милослава да ти преприча разговор између њега и Антонија Исаковића а у вези са горском гардом.
Одговори

(23-05-2017, 06:51 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(23-05-2017, 04:27 PM)Ултрадесничар Пише:  Не знам разлоге зашто "Дражи" нису били потребне војсковође као што је Ђуришић. Његових "Ђуришлија" чланови СУБНОР-а се и данас плаше.

Има неких са наше стране који кажу да су Ђуришићеви четници мислили да рат могу да добију седећи кући. Има и других замерки, али не схватам што би се субноровци плашили баш Ђуришићевих ?

Елем питај Милослава да ти преприча разговор између њега и Антонија Исаковића а у вези са горском гардом.

Елем, поменути СУБНОР-овци су рекли да је Горска Гарда била најбоља четничка јединица а да су се највише плашили "Ђуришлија" ( "Ђуришлије момци млади, све бирани у бригади...").
Одговори

Било би занимљиво видјети да ли би Дража уопште могао ухапсити Павла и да је желио.
Одговори

(23-05-2017, 05:39 PM)Николај Пише:  
(23-05-2017, 03:30 PM)Српска Динара Пише:  Судећи по овом линку, значи тачно је да је 1000 цивила убијено, и да је ипак Дража добио извештај о томе. Ако је Дража знао то, зашто нико није био кажњен?

Је л' знаш за пример да је неки од учесника ДСР судио неком свом док је трајао рат, због извршених ратних злочина?

Ту су у праву. Мада мислим да су неге мере могле бити преузете, типа смењивање и хапшење, па суђење после рате. Није ми јасно зашто је Ђуришић имао потребу да преувеличава бројке (када је реч о цивилима), и да такав извештај онда шаље Дражи притом знајући његов став према убиствима цивила.
Одговори

(23-05-2017, 07:06 PM)Ултрадесничар Пише:  Елем, поменути СУБНОР-овци су рекли да је Горска Гарда била најбоља четничка јединица а да су се највише плашили "Ђуришлија" ( "Ђуришлије момци млади, све бирани у бригади...").

Елем не рече ми што би се плашили Ђуришићевих ? Који су разлози за то ?
Одговори

(23-05-2017, 03:58 PM)Ултрадесничар Пише:  
(23-05-2017, 03:30 PM)Српска Динара Пише:  
(22-05-2017, 04:10 PM)Перун Пише:  
(22-05-2017, 04:02 PM)Ултрадесничар Пише:  Свака част за отварање ове теме.
Ја нисам веровао да су Лимско-четнички одреди под командом мај. Павла Ђуришића побили 8000 муслиманских цивила и том гнусном злочини обавестио надређеног министра ђенерал Михаиловића. Боже, опрости им нису знали шта раде.

http://www.znaci.net/00001/4_14_2_34.htm

То је комунистички фалсификат.

https://www.pogledi.rs/falsifikovan-izve...djurisica/

Судећи по овом линку, значи тачно је да је 1000 цивила убијено, и да је ипак Дража добио извештај о томе. Ако је Дража знао то, зашто нико није био кажњен?

Одлично питање. Ја мислим да је ђенерал Михаиловићу био потребан такав војсковођа као што је Павле Ђуришић. Мада не знам како би га
ухапсио а Војни суд за убиства изриче само једну казну-смрт. Живојин Мишић је у Колубарској бици наредио толико стрељања дезертера тако да ово што је написао Перун да би се "такве ствари решавале после рата" не пију воду.

Тешко да би неки суд осудио Ђуришића за тај злочин, он је учинио што је било у његовој моћи да до тога не дође. Ту је било неопходно хапшење десетина, па и стотина, и опсежна истрага, а то у оним условима није било могуће.
Одговори

(23-05-2017, 04:12 PM)Перун Пише:  Препоручујем вам да купите Дражу и општу историју. Тако детаљан рад по тој цени нећете нигде наћи.

Значи да дижем цену. Smile
Одговори

(23-05-2017, 04:27 PM)Ултрадесничар Пише:  Дај ми бар једно име ко је стрељан по преуди Војног суда ЈВуО.
Капетан Никола Скакић.
Одговори

(23-05-2017, 05:39 PM)Николај Пише:  

Јесу четници у Вишеграду, 5. октобра 1943, и на лицу места је стрељано неколико починилаца.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним