Поруке: 1,367
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
(20-11-2017, 07:01 PM)Бенито Пише: Зато што се , уопште, нису ни изјашњавали. Седи комитетлија, са или без школе, и попуњава обрасце како су наредили Ђилас и компанија.
Тако је то било дословце.
И тако сваки попис?
(20-11-2017, 07:06 PM)Ултрадесничар Пише: Баш је тако било.
Е ако ти тако пишеш мора да је истина! Петровићу из Ниша од оца црногорца.
Поруке: 13,797
Теме: 296
Придружен: Aug 2013
Углед:
2,588
Наравно да не. То је било 1948. године, који попис је и најспорнији. Па, онда следећи за нијансу мањи, али крећу други притисци, кроз просвету, администрацију, војску...
Познат је инжењеринг, знаш о чему се ради. Тако је и Македонији, Хрватској , Војводини....
Поруке: 3,914
Теме: 103
Придружен: May 2017
Ја нисам Петровић.
Да је Милошевић смео да употреби специјалон формирани 7. батаљон Војне полиције ВЈ и сруђши Ђукановића данас би се у ЦГ мања изјашњавали као Црногорци наго у Србији али...
Поруке: 8,715
Теме: 230
Придружен: Jul 2013
Углед:
365
Milošević ništa nije smeo..
Da je smeo sprzio bi Sarajevo, Ljubljanu, Zagreb...
Ovako oni su nas proterali iz Slovenije, Sarajeva i Krajine...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(20-11-2017, 08:27 PM)Бенито Пише: Наравно да не. То је било 1948. године, који попис је и најспорнији. Па, онда следећи за нијансу мањи, али крећу други притисци, кроз просвету, администрацију, војску...
Познат је инжењеринг, знаш о чему се ради. Тако је и Македонији, Хрватској , Војводини....
И шта сад радити? Кукати за њима, вољети их, сматрати их себи равнима, зар нико од данашњих Срба није кроз своју личну или породичну историју био у проблему управо и само из тог разлога, што је Србин, и због наше аутентичне народне вјере и обичаја.
Поруке: 13,797
Теме: 296
Придружен: Aug 2013
Углед:
2,588
Гледај, за време Османлија , сваки четврти Србин је прешао у ислам. То је страховит ударац нашој нацији, али, веровао или не, ти проценти су код Грка, а поготово Бугара још гори. Па, ипак све три нације су успеле да се обнове.
Појам народа је изузетно динамичан, и чине га разни елементи. Неке нације се одрже , неке претапају, неке рађају, а неке нестају. Поента је да ако се прихвати логика непријатеља, почиње и нестајање, односно прелазак. Ми , и у Црној Гори, а и у другим суседним државама, морамо да се боримо да се заштите људска и културна права нашег народа. То је основа, а за друго ћемо видети.
Поруке: 13,736
Теме: 335
Придружен: Feb 2015
Углед:
756
(20-11-2017, 02:01 PM)Брада Пише: (20-11-2017, 03:15 AM)ЈВуО-КГ Пише: Да не наводим разлоге којих је на десетине.
Навешћу само један, народни. Они нису Срби, од пописа 1948 па на даље свако од њих се изјаснио као црногорац, дакле и ови данас што су доље љути јер немају посао од државе па се пишу Србима су на претходним пописима били црногорци. Како таквима вјеровати. Људи у црној гори који су се од пописа 1948 па до данас стално и увијек изјашњавали као Срби су изузетно ријетки, и сви су приморци и нема их ни 3%.
На задњем попису су се ђетићи изјаснили као Срби негде око 35%. И сви су они против дон Мила, тј. власти. Али скоро пола оних који се изјашњавају као Црногорци такође су против власти
Власт држи власт захваљујући апстинентима и осталим мањинама- муслимани, бошњаци, Албанци, Хрвати, југословени, Роми .....
.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(20-11-2017, 11:25 PM)Бенито Пише: (21-11-2017, 09:13 AM)Шумадинац Пише: (20-11-2017, 03:15 AM)ЈВуО-КГ Пише:
Мени стварно није јасно зашто ви њих и даље сматрате нашима.Оправдавате их, разумијете ствари које су здраво разумски тешко схватљиве. Данас Срба тамо наводно има 28%, међутим огромна већина (готово сви) њих који се данас тако изјашњавају су се раније писали као црногорци и питање шта ће бити на сљедећем попису. Мени није јасно како и на основу чега ви вјерујете у њих. А врло добро знате да су сви они, од реда било Цетињани било Беранци, када су ван црне горе сви за себе кажу да су црногорци.
Углед:
756
Наравно да их сматрамо "нашима" јер су Срби, као и ви тамо преко Дрине и ми овамонак у Шумадији.
Око 35 % засад се изјашњавају као Срби. БРОЈ РАСТЕ, јер у току је духовни препород и национално освешћивање.
Оним Србима који се стиде свог имена и порекла поручујем: Ја нисам Србин, већ Шумадинац
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише: Наравно да их сматрамо "нашима" јер су Срби, као и ви тамо преко Дрине.
Ово је врло увредљиво.
(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише: Око 35 % засад се изјашњавају као Срби. БРОЈ РАСТЕ, јер у току је духовни препород и национално освешћивање.
Зашто лажеш сам себе? На попису 2003 године опредјељених Срба је било 31%, а на попису из 2011. 28%, значи да број опада.
(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише: Оним Србима који се стиде свог имена и порекла поручујем: Ја нисам Србин, већ Шумадинац
Ово показује да мало цијениш себе и своје.
(Последња измена: 22-11-2017, 10:47 AM од
Брада.)
Углед:
756
Брада, нема ту ништа увредљиво.
Ти пописи нису валидни, јер их је Мило држао под контролом. Много људи у ЦГ сматрају себе Србима и све их је више, јер буди се национална свест.
Личанин, Црногорац, Босанац, Шумадинац, Војвођанин, Херцеговац, Косовац, ..... сваки Србин је мио ма где био и које вере био.
Д М
(22-11-2017, 06:22 PM)Шумадинац Пише: Брада, нема ту ништа увредљиво.
Ти пописи нису валидни, јер их је Мило држао под контролом. Много људи у ЦГ сматрају себе Србима и све их је више, јер буди се национална свест.
Личанин, Црногорац, Босанац, Шумадинац, Војвођанин, Херцеговац, Косовац, ..... сваки Србин је мио ма где био и које вере био.
Завараваш сам себе.
Углед:
756
Д М
Поруке: 302
Теме: 17
Придружен: Jun 2016
Углед:
14
Crnogorci после Албанаца највећи душмани.