Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко су нама Црногорци ?

(20-11-2017, 07:01 PM)Бенито Пише:  Зато што се , уопште, нису ни изјашњавали. Седи комитетлија, са или без школе, и попуњава обрасце како су наредили Ђилас и компанија.
Тако је то било дословце.
И тако сваки попис? Читај

(20-11-2017, 07:06 PM)Ултрадесничар Пише:  Баш је тако било.

Е ако ти тако пишеш мора да је истина! Петровићу из Ниша од оца црногорца.
Одговори

Наравно да не. То је било 1948. године, који попис је и најспорнији. Па, онда следећи за нијансу мањи, али крећу други притисци, кроз просвету, администрацију, војску...
Познат је инжењеринг, знаш о чему се ради. Тако је и Македонији, Хрватској , Војводини....
Одговори

Ја нисам Петровић.

Да је Милошевић смео да употреби специјалон формирани 7. батаљон Војне полиције ВЈ и сруђши Ђукановића данас би се у ЦГ мања изјашњавали као Црногорци наго у Србији али...
Одговори

Milošević ništa nije smeo..

Da je smeo sprzio bi Sarajevo, Ljubljanu, Zagreb...

Ovako oni su nas proterali iz Slovenije, Sarajeva i Krajine...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-11-2017, 08:27 PM)Бенито Пише:  Наравно да не. То је било 1948. године, који попис је и најспорнији. Па, онда следећи за нијансу мањи, али крећу други притисци, кроз просвету, администрацију, војску...
Познат је инжењеринг, знаш о чему се ради. Тако је и Македонији, Хрватској , Војводини....

И шта сад радити? Кукати за њима, вољети их, сматрати их себи равнима, зар нико од данашњих Срба није кроз своју личну или породичну историју био у проблему управо и само из тог разлога, што је Србин, и због наше аутентичне народне вјере и обичаја.
Одговори

Гледај, за време Османлија , сваки четврти Србин је прешао у ислам. То је страховит ударац нашој нацији, али, веровао или не, ти проценти су код Грка, а поготово Бугара још гори. Па, ипак све три нације су успеле да се обнове.
Појам народа је изузетно динамичан, и чине га разни елементи. Неке нације се одрже , неке претапају, неке рађају, а неке нестају. Поента је да ако се прихвати логика непријатеља, почиње и нестајање, односно прелазак. Ми , и у Црној Гори, а и у другим суседним државама, морамо да се боримо да се заштите људска и културна права нашег народа. То је основа, а за друго ћемо видети.
Одговори

(20-11-2017, 02:01 PM)Брада Пише:  
(20-11-2017, 03:15 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Да не наводим разлоге којих је на десетине.

Навешћу само један, народни. Они нису Срби, од пописа 1948 па на даље свако од њих се изјаснио као црногорац, дакле и ови данас што су доље љути јер немају посао од државе па се пишу Србима су на претходним пописима били црногорци. Како таквима вјеровати. Људи у црној гори који су се од пописа 1948 па до данас стално и увијек изјашњавали као Срби су изузетно ријетки, и сви су приморци и нема их ни 3%.

На задњем попису су се ђетићи изјаснили као Срби негде око 35%. И сви су они против дон Мила, тј. власти. Али скоро пола оних који се изјашњавају као Црногорци такође су против власти

Власт држи власт захваљујући апстинентима и осталим мањинама- муслимани, бошњаци, Албанци, Хрвати, југословени, Роми .....
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-11-2017, 11:25 PM)Бенито Пише:  
(21-11-2017, 09:13 AM)Шумадинац Пише:  
(20-11-2017, 03:15 AM)ЈВуО-КГ Пише:  

Мени стварно није јасно зашто ви њих и даље сматрате нашима.Оправдавате их, разумијете ствари које су здраво разумски тешко схватљиве. Данас Срба тамо наводно има 28%, међутим огромна већина (готово сви) њих који се данас тако изјашњавају су се раније писали као црногорци и питање шта ће бити на сљедећем попису. Мени није јасно како и на основу чега ви вјерујете у њих. А врло добро знате да су сви они, од реда било Цетињани било Беранци, када су ван црне горе сви за себе кажу да су црногорци.
Одговори

Наравно да их сматрамо "нашима" јер су Срби, као и ви тамо преко Дрине и ми овамонак у Шумадији.

Око 35 % засад се изјашњавају као Срби. БРОЈ РАСТЕ, јер у току је духовни препород и национално освешћивање.

Оним Србима који се стиде свог имена и порекла поручујем: Ја нисам Србин, већ Шумадинац Креза

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише:  Наравно да их сматрамо "нашима" јер су Срби, као и ви тамо преко Дрине.
Ово је врло увредљиво. Бесан

(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише:  Око 35 % засад се изјашњавају као Срби. БРОЈ РАСТЕ, јер у току је духовни препород и национално освешћивање.
Зашто лажеш сам себе? На попису 2003 године опредјељених Срба је било 31%, а на попису из 2011. 28%, значи да број опада.

(21-11-2017, 11:31 AM)Шумадинац Пише:  Оним Србима који се стиде свог имена и порекла поручујем: Ја нисам Србин, већ Шумадинац Креза
Ово показује да мало цијениш себе и своје.
Одговори

Брада, нема ту ништа увредљиво.
Ти пописи нису валидни, јер их је Мило држао под контролом. Много људи у ЦГ сматрају себе Србима и све их је више, јер буди се национална свест.

Личанин, Црногорац, Босанац, Шумадинац, Војвођанин, Херцеговац, Косовац, ..... сваки Србин је мио ма где био и које вере био. Јок

Д М
Одговори

(22-11-2017, 06:22 PM)Шумадинац Пише:  Брада, нема ту ништа увредљиво.
Ти пописи нису валидни, јер их је Мило држао под контролом. Много људи у ЦГ сматрају себе Србима и све их је више, јер буди се национална свест.

Личанин, Црногорац, Босанац, Шумадинац, Војвођанин, Херцеговац, Косовац, ..... сваки Србин је мио ма где био и које вере био. Јок

Завараваш сам себе.
Одговори

http://www.mitropolija.com/protejerej-jo...anom-baru/

Д М
Одговори

Crnogorci после Албанаца највећи душмани.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним