07-06-2024, 10:19 PM
Квиз- Српска историја
08-06-2024, 12:45 AM
(07-06-2024, 09:57 PM)Monarhist Пише: За време владавине Краља Александра Ујединитеља?Ето.... Баш чудно. За 13 година, три моста преко Дрине.
За време Турака само ћуприја у Вишеграду.
За време Боза - НИЈЕДАН. (Лепо смо живели)
За време Милошевића - један. (Павловићи из Америке донирали комплетан мост)
И за време Додика и Овај још један.
Наградно питање: Кога од ових владара Срби данас највише мрзе?
На ово не мора одговор....
08-06-2024, 06:08 AM
(08-06-2024, 12:45 AM)Бенито Пише:(07-06-2024, 09:57 PM)Monarhist Пише: За време владавине Краља Александра Ујединитеља?Ето.... Баш чудно. За 13 година, три моста преко Дрине.
За време Турака само ћуприја у Вишеграду.
За време Боза - НИЈЕДАН. (Лепо смо живели)
За време Милошевића - један. (Павловићи из Америке донирали комплетан мост)
И за време Додика и Овај још један.
Наградно питање: Кога од ових владара Срби данас највише мрзе?
На ово не мора одговор....
Чекај мало, ниси добро бројао. Да их покушам побројати.
Фоча 2, Горажде 2, Устипрача (мало низводно) 1, Вишеград 2, Братунац-Љубовија 2, Зворник 1, Каракај 1, Шепак 1, Павловића мост 1, Рача 1. Укупно 14,
08-06-2024, 06:44 AM
Ајде поново, молим Те. Немам сад времена. Гледао сам само ове између данашње Србије и Босне и Херцеговине, осим ћуприје. Ове између муслиманс нисам бројао. Можда ове модерне нисам добро избројао.
08-06-2024, 06:46 AM
Има и мост у Скеланима. Саграђен управу за време владавине краља Александра Карађорђевића. Срушен од стране Немаца 1941. године, па обновљен после рата.
08-06-2024, 08:12 AM
(08-06-2024, 06:44 AM)Бенито Пише: Ајде поново, молим Те. Немам сад времена. Гледао сам само ове између данашње Србије и Босне и Херцеговине, осим ћуприје. Ове између муслиманс нисам бројао. Можда ове модерне нисам добро избројао.
Рача, Павловића мост, Шепак, Каракај, Зворник, Братунац (стари и нови)
08-06-2024, 08:15 AM
(08-06-2024, 08:12 AM)luka.luke Пише:(08-06-2024, 06:44 AM)Бенито Пише: Ајде поново, молим Те. Немам сад времена. Гледао сам само ове између данашње Србије и Босне и Херцеговине, осим ћуприје. Ове између муслиманс нисам бројао. Можда ове модерне нисам добро избројао.
И скелани
08-06-2024, 10:04 AM
08-06-2024, 10:26 AM
Биће да, ипак, нисам погрешио.
ПС само замислите државу (лепо смо живели) која је имала само једног држављанина који је добио Нобелову награду, и то зато што је написао историју ћуприје на Дрини, да на тој истој Дрини се није удостојила да направи макар један мост
И неког после чуди када један од најпознатијих посланика СПС, правног и идеолошког наследника Савеза комуниста Србије, изјави:
"Док није почео рат у Босни, нисам ни знао да у Босни живе Срби!"
Или то што би његов председник, да Рамиз са јаранима не уби Гардовића, дозволио да се у сред Београда сагради највећа џамија у Европи.
ПС само замислите државу (лепо смо живели) која је имала само једног држављанина који је добио Нобелову награду, и то зато што је написао историју ћуприје на Дрини, да на тој истој Дрини се није удостојила да направи макар један мост
И неког после чуди када један од најпознатијих посланика СПС, правног и идеолошког наследника Савеза комуниста Србије, изјави:
"Док није почео рат у Босни, нисам ни знао да у Босни живе Срби!"
Или то што би његов председник, да Рамиз са јаранима не уби Гардовића, дозволио да се у сред Београда сагради највећа џамија у Европи.
08-06-2024, 10:36 AM
Линк за скидање књиге "Дрина - географско туристичка монографија" од Драгутина Дерока
https://pdfcoffee.com/deroko-drina-geogr...-free.html
https://pdfcoffee.com/deroko-drina-geogr...-free.html
08-06-2024, 10:56 AM
(08-06-2024, 08:12 AM)luka.luke Пише:(08-06-2024, 06:44 AM)Бенито Пише: Ајде поново, молим Те. Немам сад времена. Гледао сам само ове између данашње Србије и Босне и Херцеговине, осим ћуприје. Ове између муслиманс нисам бројао. Можда ове модерне нисам добро избројао.
Рача је на Сави.
Онај стари друмско-железнички треба да је из Краљевине?
08-06-2024, 11:16 AM
У време Краља Александра: мост на Рачи, стари железнички; мост између Зворника и Малог Зворника: мост у Братунцу, као и мост на Скеланима, који је срушен за време ДСР, па поново подигнут.
Дакле, 4 моста за време Краља Александра Карађорђевића, а не 3 како сам прво навео, јер нисам био сигуран за Скелане.
Дакле, 4 моста за време Краља Александра Карађорђевића, а не 3 како сам прво навео, јер нисам био сигуран за Скелане.
08-06-2024, 11:45 AM
(08-06-2024, 10:56 AM)Милослав Самарџић Пише:(08-06-2024, 08:12 AM)luka.luke Пише:(08-06-2024, 06:44 AM)Бенито Пише: Ајде поново, молим Те. Немам сад времена. Гледао сам само ове између данашње Србије и Босне и Херцеговине, осим ћуприје. Ове између муслиманс нисам бројао. Можда ове модерне нисам добро избројао.
Рача је на Сави.
Онај стари друмско-железнички треба да је из Краљевине?
Да, мање важно.
Бројимо колико је и у које вријеме направљено мостова који повезују Србе
08-06-2024, 11:58 AM
(08-06-2024, 11:16 AM)Бенито Пише: У време Краља Александра: мост на Рачи, стари железнички; мост између Зворника и Малог Зворника: мост у Братунцу, као и мост на Скеланима, који је срушен за време ДСР, па поново подигнут.
Мост на ушћу Лима у Дрину, мост на Лиму код Рудог, звао се ''Мост краља Александра'', мост у Прибоју треба да је подигнут тада - и та три моста су у функцији као ова четири.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)