Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Браво, госн Андрејевићу. Одговор је Иво Андрић, тадашњи посланик КЈ у Немачкој.
Ово око наводника је зато што је тако записао Шмит.
Изволите, госн Андрејевићу, уз извињење, што сам малопре узео Ваш ред.
Одговори

Nikakav problem.
Inače nisam znao da je Andrić tada bio poslanik KJ u Nemačkoj,ali eto,naučih nešto.A predpostavio sam da je on,jer sam negde čitao da Hrvati kaži,Andrić je bio Hrvat ali se posrbio,a feldmaršal Borojević je bio Srbin ali se pohrvatio,hehe,pa sam po tome zaključio.

Nikola Tesla je 27. januara 1941. pisao nekom čoveku u Beogradu,U pismu je rekao da je izmislio novu vrstu super oružja,i da je potrebno napraviti 9 stanica na prostoru Kraljevine Jugoslavije-4 za Srbiju,3 za Hrvatsku i 2 za Sloveniju.U pismu je rekao da će to učiniti našu otadžbinu,kako je napisao,nepobedivom super silom(valjda bi svaka stanica,ili ako se zovu drukčije,ne mogu da se setim,imala snagu 200kN,a za pokretanje bi trebao izvor sa oko 30V,ovo je neka mala zanimljivost).

E sada,pitanje je,kom čoveku je Tesla pisao ?

Ispravka,27. februara je to bilo,ne januara kako sam rekao u prvom delu,malo sam se prevario ali sam se setio brzo.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Кнезу Павлу?
Одговори

(04-03-2017, 12:32 AM)Вукашин Петковић Пише:  Кнезу Павлу?
Nije.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Jedinica za snagu je W, za silu je N. Proveri ovo za 30V, deluje mi da je nizak napon.

Je li sestricu pisao? Kosanovic?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-03-2017, 12:43 AM)Перун Пише:  Jedinica za snagu je W, za silu je N. Proveri ovo za 30V, deluje mi da je nizak napon.

Je li sestricu pisao? Kosanovic?
Izvini što nisam ranije odgovorio.
Proverio sam,u drugom pismu iz 1. marta pisao je da svaka stanica treba imati Silu od 200kN(verovatno sam greškom napisao snagu,umoran sam pa mi mozak ne funkcioniše baš super Smile ),a da je za pokretanje trebao neki izvor ili baterija od 30V,tj. pogledao sam neki video o tome,a taj čovek uvek raspolaže sa činjenicama tako da bi to trebalo biti to.

I da,TAČAN odgovor ! Smile
Pisao je sestriću Nikoli Kosanoviću.

Одговори

Pronasao sam sad taj clanak, ipak pise 30V. Deluje mi malo cudno ali moramo verovati Tesli.Smile

Ovaj Srbin ratovao je protiv Srbije u Velikom ratu. Kasnije je emigrirao u SSSR i postao poznat i uspesan lekar. Verovatno za njega ne bi ni culi da nije imao najpoznatijeg ,, srpskog zeta ". O kome je rec?

Ajde da pomognem malo posto moram da napustam. Drzite se ovoga najpoznatiji srpski zet i eto odgovora. Ne mora tacno ime. Dovoljno je prezime i ime njegove sestre.

Taj srpski zet dobio je Nobelovu nagradu.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Др Милош Марић (1885, Рума- 1944, фронт), брат Милеве Марић Ајнштајн.

Хајде још једно из књижевности, за ранораниоце:
" Дућани , бакалнице, пиљарнице, затворени, некадашње пекарнице са навученим и закопаним капцима. По двориштима нигде живине , нити траг од живота. У некима покаткад појави се чељаде у црнини."
Који град, у ком добу и ко га је овако описао?
Одговори

Tacno za Marica.

Ovo je jedan grad u Srbiji nakon povlacenja vojske preko Albanije (1916). Beograd? Ako je Bg onda Bora Stankovic. On se nalazio u kucnom pritvoru tada.

Одговори

Под окупацијом, Бора Станковић.
Ајде даље.
Одговори

(04-03-2017, 10:39 AM)Бенито Пише:  Под окупацијом, Бора Станковић.
Ајде даље.

Морам да бегам. Наставите даље.

Одговори

(04-03-2017, 10:42 AM)Перун Пише:  Морам да бегам. Наставите даље.
Можда се на форуму налази неки из ОЗН-е који уходи колегу Перуна,па он мора да се му утекне.Немој да бринеш госн Перун,ми ће га замајавамо,а ти оди код наших и одатле настави делованје на форуму,ти си врло битан обавештајац овде.Могуће да ће и мене да уходи,пошто се прочуло да сам и ја присталица праве историје и правих података које проналазимо. Кез

Ето,мало шале. Smile

А сад неко лаганица питање.
За који догађај Руси,али и велики бродј лјуди на свету окривлјују Николу Теслу да је изазвао.Неки тврде да је то изазвало нешто друго,али нема трагова,док је најтачнија тврдња да је то учинио Тесла,иако се ни за то не зна са 100% сигурношћу.
Дакле,за који то догађај огроман број лјуди окривлјује Теслу,и када се десио тај догађај ?

Одговори

Експлозија у Тунгузији 1908. Године.
Одговори

(04-03-2017, 10:57 AM)Бенито Пише:  Експлозија у Тунгузији 1908. Године.
Тачно !
Рекох ја да је лаганица питање Јок

Иначе,колико се сећам,силина експлозије је била преко 200 атомских бомби бачених на Хирошиму,а за дивно чуди,није било ни једне лјудске и животинјске жртве.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 31 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним