Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Тачно.
Одавно ниси поставио питање
Одговори

(30-11-2017, 11:40 PM)Вукашин Петковић Пише:  Jevrem sin Jakova, bio je ozenjen Jovankom, Mladenovom cerkom. Njihova cerka Persida, bila je udata za kneza Aleksandra Karadjordjevica.

За Јакова и Персиду сам знао али нисам знао да је била унука М. М.

Њих двојица су ипак познатији од Луке Лазаревића и Добрњца којих сам се ја сетио.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

1916. године на Крфу, регент Александар је планирао да смени Николу Пашића са места председника Владе, кога је Александар хтео да постави уместо Пашића?
Одговори

Љуба Давидовић??
Одговори

Није Љуба, војно лице је у питању.
Одговори

Војвода Живојин Мишић?
Одговори

Тако је! Изволи даље...
Одговори

Друго:
Најугледнији Србин римокатолик између два рата. Филолог и историчар, професор у Бечу и Загребу. Доследан и темељан у истраживању дубровачке књижевности. Због њега понајвише, сигурни смо да је Дубровник српски град. Умро је за време Другог светског рата.
Ко је овај великан српске културе?
Одговори

Решетар.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Smile
Одговори

Ова питања су већ била. Ајмо неки нови трилинг, имаш ти то спремно. Smile

Одговори

Ево док он не дође једно лако
Кад, гдје и зашто је Карађорђе хтјео да убије Милоша? (Пуцао је на њега док је бјежао али промашио)
Одговори

Нешто око Делиграда?
Одговори

не, али јеcте везано за једну важну битку.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 32 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним