Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Генерал Дража Михаиловић'', ТРЕЈЛЕР, КАТАЛОГ, ДОНАЦИЈЕ

Хвала Милане!
На жалост не знам тачно. Заказанинсу Монтреал 21. јуна, Ваљево 30. јуна и Лазаревац 1. јула.
Одговори

Odlican film, mi smo iz Novog Sada išli u Šabac kada je premijera bila 15 aprila.
Zaista vrhunski film, a reakcija publike je zaista bila sjajna. Mnoštvo retkih fotografija i snimaka. Nadam se da će i u Novom Sadu biti uskoro promocija (možda da pokušate sa Kulturnim centrom Novog Sada, vidim da često organizuju tribine i projekcije dobro su orjentisani mislim nacionalno)
Sa nestrpljenjem očekujemo film o Kalabiću, nadamo se da će i on uskoro ugledati svetlost dana.
svako dobro
Одговори

ФИЛМ ''ДРАЖА...'' У ВАЉЕВУ И ЛАЗАРЕВЦУ
Ваљево, 30. јун 2019, ''Тврђава Ваљево'', Ужички пут 160, 20:45 х.
Лазаревац, 1. јул 2019, Дом културе, 20:00 х, улаз 300 дин.
Одговори

(28-06-2019, 04:20 PM)Милослав Самарџић Пише:  ФИЛМ ''ДРАЖА...'' У ВАЉЕВУ И ЛАЗАРЕВЦУ

Плакати?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(28-06-2019, 10:15 PM)Перун Пише:  
(28-06-2019, 04:20 PM)Милослав Самарџић Пише:  ФИЛМ ''ДРАЖА...'' У ВАЉЕВУ И ЛАЗАРЕВЦУ

Плакати?
Јел можеш овде да видиш:

https://www.facebook.com/MiloslavSamardzic
Одговори

Интервју после пројекције филма ''Генерал Дража Михаиловић'' у биоскопу ''Арт'' у Ужицу, 25. маја 2019:

Одговори

(03-07-2019, 12:23 AM)Милослав Самарџић Пише:  Интервју после пројекције филма ''Генерал Дража Михаиловић'' у биоскопу ''Арт'' у Ужицу, 25. маја 2019:

Није бре светска премијера била у Мелбурну, него у Аделејду, или што би рекли браћа Руси, у Аделаиди.

http://drazamovie.com/blog/adelaide/
Одговори

(07-07-2019, 11:05 AM)Небојша Пише:  
(03-07-2019, 12:23 AM)Милослав Самарџић Пише:  Интервју после пројекције филма ''Генерал Дража Михаиловић'' у биоскопу ''Арт'' у Ужицу, 25. маја 2019:

Није бре светска премијера била у Мелбурну, него у Аделејду, или што би рекли браћа Руси, у Аделаиди.

Али лепше звучи: Smile
Зар Аделејд није предграђе Мелбурна?
Одговори

(07-07-2019, 12:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-07-2019, 11:05 AM)Небојша Пише:  

Али лепше звучи: Smile
Зар Аделејд није предграђе Мелбурна?

Јесте, исто као што је Нови Сад предграђе Солуна Smile
Одговори

Преносим поруку корисника Акај са Крстарице. Можда ће вам бити занимљиво

"За креативније форумаше упућене у детаље одигравања великих битки из наше историје - изврсни ЈТ канал Српске битке прихвата сценарије за нове видео радове, тако да можете дати фин допринос слањем макар сценоследа на - fpetrovic550@gmail.com. :ok:

За сада нема обрађених војевања из другог светског рата. Мислим да вас има довољно компетентних да помогнете у том погледу."

Из ове наше победе, рађа се сунце слободе!
Одговори

(13-07-2019, 03:26 PM)Коча Пише:  Преносим поруку корисника Акај са Крстарице. Можда ће вам бити занимљиво

"За креативније форумаше упућене у детаље одигравања великих битки из наше историје - изврсни ЈТ канал Српске битке прихвата сценарије за нове видео радове, тако да можете дати фин допринос слањем макар сценоследа на - fpetrovic550@gmail.com. :ok:

За сада нема обрађених војевања из другог светског рата. Мислим да вас има довољно компетентних да помогнете у том погледу."

Поставио сам тему "Српске битке" на подфоруму Историја са овим садржајем. Мислим да сам убацио све клипове што су направили. Мени се свиђа, мислим да је добро урађено. Можеш да се прикључиш дискусији ако желиш.
Одговори

Недопустива забрана приказивања документарног филма о Дражи Михаиловићу

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује одлуку општинских власти Бајине Баште, Аранђеловца и Ваљава да забране приказивање документарног филма о најодликованијем српском официру ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.

– Недопустиво је да и четири године од рехабилитације генерала Михаиловића и више од деценије од доношења закона о изједначавању права четника и партизана постоје покушаји да се од очију јавности прикрије истина и разоткривање лажи комунистичког режима којима су годинама тровали наш народ. Посебно је понижавајуће што ти покушаји долазе од државних органа и институција који би први морали да поштују законе и правоснажне одлуке судова. Стога, тражимо одговорност оних који укидају право да се чује и види истина о предводнику првог антифашистичког покрета у поробљеној Европи – изјавио је унук Драже Михаиловића и потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да у Србији и даље постоји атмосфера идеолошке, фалсификоване историје уперене против ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића који је због свог антифашистичког доприноса добио одликовања од америчког и француског председника Харија Трумана и Шарла де Гола.

ПОКС
Одговори

Да прозборим и ја коју о филму - додуше са малим закашњењем Smile

Одличан документарац, за сваку похвалу, верно преноси и наставља дух књига које је аутор годинама писао и архивске грађе које је истраживао. Хронолошки је све лепо сложено и прати причу од самог почетка Дражиног живота, па до последњих сати. Сад за нас који смо књиге читали, нема нешто пуно нових информација за које већ нисмо знали, али опет, лепо је видети све то упаковано у филмско рухо. Бриљантно су повучене паралеле и наглашене разлике између Краљевске Војске - четника - настављача традиција и духа славне Српске војске и комунистичких бандита којима је једини циљ био борба за власт. Такође, лепо је видети све оне аутентичне снимке четника у парадирању, марширању и постројавању, као и снимке самог Ђенерала, које досад нисмо имали прилике да видимо. Мени лично је најинтересантнија последња трећина филма, где аутор говори о хватању Драже, његовом суђењу, егзекуцији и могућим локацијама његовог гроба, пошто је то и даље под велом тајне, водећи нас на аутентичне локације на којима се то дешавало.

Што се тиче дужине трајања филма, пошто је и о томе било речи, мислим да се количина изнешених података и темпо нарације сјајно уклапају, тако да филм ни за тренутак не постаје досадан или "разводњен", већ целим трајањем држи пажњу гледаоца. Мене лично ни на тренутак није сморио, иако сам га гледао више пута. Е сад што ни десет сати филма не би било довољно да се преточи све оно што смо могли да прочитамо у књигама, то је друга ствар.

Све у свему, сјајно, Самарџићу, свака част! Smile

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

Хвала Громовниче!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним