(02-01-2018, 01:57 PM)ЈВуО-КГ Пише: Мој отац кукавица остао да се коље са комунистима док је ваша витешка маленкост постала нешто што се у народу зове побегуља.Видим да нећеш да признаш да си на регрутацији добио неку брдску пешадију ,па се тада дечкић Просветар мало препао и ставио Титову сошку у џеп и отперјао за Канаду. И тако ни трунку судбине зле не подели са својим народом већ настави да нас бодри из даљине.
"
....да се коље са комунистима..."
Вала баш....не да су се клали но је туна било једно пе'шесне'с устанака под Амброзијем, скоро као Устанци под Турцима!
Ама кол'ко нас памћење служи нико се у поробљеној Србији није са титовцима клао до жваљавих шифтара!
Самоуправљачи су се утопили у
СИМБИОЗУ са Амброзијем толико да кад би се и данас појавио онако колмован, у белој униформи, утегнут у мидере и ма'нуо ручицом Србадија би у хору запевала "Друже Тито ми ти се кунемо" и кољективно заиграла козарачко!
Што се тиче инсинуација да смо „побегуља”, пааа јашта, нећу ваљда да чекам да ме похрваћени мађарски чива и аустро-угарски фелдвебел из „Вражје дивизије”, 'апси по окупираном Бео'раду и да нам силом навлачи униформу окупаторске ЈНА и титовку са сатанистичким пентаграмом да ни ствља наглаву?!
Па зар није савршено нормално да се
П О Б Е Г Н Е
из ропства окупаторског?!
И Србски
УСКОЦИ су векововима
БЕЖАЛИ па
УСКАКАЛИ па јопет
БЕЖАЛИ!
И Карађорђе је
П О Б Е Г А О
из окупиране Србије да не робује
О К У П А Т О Р У
но је отиш'о Њемцу у фрајкоре и ваљано изучио занат војевања што је Србији било касније од користи!
Зар није и део Србске Војске и Народа у Црну Гору
У Б Ј Е Ж А О,
како каже Матија, радије но да остане роб у османлијског
О К У П А Т О Р А,
док је други део Народа
П Р Е Б Е Г А О
преко Саве и Дунава?!
ЗА ЈУНАКА НИЈЕ САМО ДА ЧАСНО ПОГИНЕ НО ДА ЈЕ КАДАР СТИЋИ И
У Т Е Ћ И,
И НА СТРАШНОМ МЈЕСТУ ПОСТОЈАТИ!
СХВАТИТЕ ЈЕДНОМ, ЗА НАС СРБЕ, ШАКУ СИРОМАХА, ТИТИНА СФР ШУГОСЛАВИЈА ЈЕ БИЛА ЗЕМЉА ПОД ОКУПАЦИЈОМ КОЈА ЈЕ БИЛА ГОРА И ОД ОКУПАЦИЈЕ ОСМАНЛИЈА, МЛЕЧАНА И ЊЕМАЦА, ЈЕР СУ И ТУРЦИ И МЛЕЧИЋИ И ЊЕМЦИ БАР У НЕШТО ВЕРОВАЛИ, ДОК ФУКАРА КОМУНО-САТАНИСТИЧКА НИЈЕ НИУШТА ВЕРОВАЛА СЕМ У УСЕ, НАСЕ И ПОДАСЕ!
КАКО ОНДА-ТАКО И ДАНАС!
Паметном доста!
Друго, тачно је да је са бегством из СФР Шугославије у Канаду Србин ризиковао да изгуби своју традицију, историјско памћење, језик, писмо, Веру...
Међутим!
Остајањем у СФР Шугославији исти Србин је ризиковао да изгуби и
ГОЛИ ЖИВОТ уз све набројано!
Ми изабрасмо
ГОЛИ ЖИВОТ!
Мало ли је?!
Јербо са оваким језиком не бисмо се ми дуго наживели у титиној „југи”, то је сигурно!
Ево и наш колега са водоинсталатерског факултета Момчило Селић,
СА КОЈИМ СМО ИСТОМИШЉЕНИК СКОРО 100%, допаде због дуга језика тамо затвора а и мучења, и поред чињенице да му је отац био познати удбаш а жена сестра Мире Марковић, па је и он морао да
БЕЖИ 'вамо и да ође сачека да најгоре прође!
Ми са нашим језиком и педигреом неби ни затвор живи дочекали у СФР Шугославији, као уосталом ни наши најближи, ну то није тема!
Ође бар да лајеш можеш и то што више лајеш то си безбеднији!
А ми на канадску владу не лајемо-има ко ће, то наш пос'о није јер
ПРАВА Отаџбина моја јесте...„свуда гдје је Србска Душа која,
Т А М О
је мени Отаџбина моја,Мој Дом и моје рођено огњиште”.
А то титина СФР Шугославија није никад била,
НИТИ ЋЕ, ЈЕР ВИДИМО ДА СЕ ТИТИНА ЈУГА ПОВАМПИРИЛА јер сад у Србијици већину чине
НАРИКАЧЕ ЗА БРОЗОМ ДОК ДАЧИЋ ЈАВНО ПЕВА У ДУЕТУ СА УНУКОМ НЕПОМЈАНИКА "СА ОВЧАРА И КАБЛАРА"!
Зато су Браћа Руси и наштеловали своју политику према пучини која чини, што'но кажу, "мејн стрим" у данашњој Србијици, јербо мало ко је
ПРЕЖИВЕО титину СФР Шугославију и остао Србин, јеее-два он 4,5%!
Међутим!
Ми у Канади као Србин преживесмо и још увек укрштене речи решавамо
СРБСКИМ ПИСМОМ, и то тако да се крошње жалосних врба над водом повијају од ветра који чинимо брзином нашег исписивања ћириличних словеса и поред чињенице да су укрштене речи које из окупиране Србије долазе, углавном штампане на проклетој хрватској гајевици коју још увек свесни део окупираног Народа с'правом зове
U S T A Š I C A!
Неће Србији сванути док се
ГЛОГОВ КОЛАЦ не забије на право место!
Међутим!
Војвода Шешељ је пропустио прави тренутак да нареди оно онда, давне 90-е, јуриш с'онијем коцем упрве редове!
То црњегорска комуњара Шљиванчанин не би успео да одбрани ни са онијем митраљезом!
Од тада Србију и Србство прати
К Л Е Т В А
М Р Т В Е
Б Р А Ћ Е !
И боље нам бити неће док се вампир из Србије не исели!
БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ!!!
А што, у хору са осталима, нас прекореваш да "бодримо из даљине" а не враћамо се у Србију, и то смо објаснили једном и више пута, ну укратко:
ЗАШТО БИ СЕ ПАМЕТАН ЧОВЕК СЕЛИО У
Л О Ш У
ИМИТАЦИЈУ ТРУЛОГ ЗАПАДА?
Педерске параде, Тонија Блера, родну равноправност, политкоректност, латиницу, папски календар, слављење Нове године пре Божића...итд., имамо и ође!
Селидба је скупа, не вредин труда, само да се човек нервира јер то што виси слика енглеске Краљице у Парламенту Канаде то нас ич не тангира,
ну што слика Милоша Минића још увек виси у Скупштини Србије...ееее то није ласно преболети!
Паметном доста!