Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЛОКАДЕ И ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВУЧИЋЕВЕ ДИКТАТУРЕ
#29

(10-01-2019, 02:25 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(10-01-2019, 11:00 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Међутим!

Ми нијесмо за никву Републику а демонократску и граџанску понајмање!

Ако дакле МИ допринесемо уз нашу ријеч-посјеч да Ђенерал Симовић смени и ухапси балавог шифтарина, залажемо се да се у Србским Земљама васпостави и доведе СОЈЕДИЊЕНО ВОЈНО-КРАЈИШКО КРАЉЕВСТВО СРБСКО У ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ СА РУСИЈОМ и ДРАГОСЛАВА БОКАНА као

МЈАСТОБЉУСТИТЕЉА

ТРОНА СЕРБСКОГ
....до даљег!

Наздравље. Спасиоци један дезертер и други ортодоксни удбаш! Ако смо осуђени на Додика у РС, нисмо на трута Бокана у Србији.

Шта би нам ваљало чинити ено у код мене у "Подруму - Стара писма".

Гос'н Ђорђе уз дужно поштовање, ми једва пронађосмо ово доле у реченом 'подруму', па ка'е:

Цитат:О да, био је Бата тамо негде 1988. за сарадњу са НАТО. Говорио сам: "Дајте људи да Америма дамо Боку Которску за војну базу, само да остану неутрални, згазиће нас иначе..." "-Штааа!!!!??? - добијао сам одговор запрепашћених патриота - Ти си издајник!...Само нек' приђу, јебаћемо им матер за сва времена...!"

После 1993. већ је било касно. После 1999. имамо потпуно промењене околности, али 90% ондашњих горљивих Србенди данас објашњавају "да морамо бити паметни", што је еуфемизам за легање на руду. И опет сам ја препрека "паметној политици". Иста ствар са скидањем петокраке и ЕУ. Срби су имали шансу да буду први европски народ из социјалистичког лагера, пре Пољака или "наших" Словенаца, који одбацује петокраку (у осталом, петокрака никада није била србијански симбол, већ симбол њене окупације) и тражи пријем у Европску Заједницу. Али, не! Билмези су пљунули на ту вероватно последњу добру српску шансу. Сад лижу што су попљували, и оно за собом. Сетили се, сад би у ЕУ. Прекасно је магарци. Они други, што неће ЕУ, а и даље неће ни Србију, би да се спојимо са Русијом. То је немогуће, магарци. Још би да се спајамо са Кинезима и с Арапима. 'Сте нормални? Нисте, глуперде блањане па тесане. Био је Бата и за опште-српско помирење, дакле и са комунистима, и ту је промашио. Није од Његоша научио лекцију о потурицама, већ је то морао да учи сам, наравно на тежи начин. Ето их потурице црвене као мајмунско дупе, опет владају Србијом. Народ ропће, дура и криви се на руди. То нам је ваша борба дала, осим 3Хтриестишест генерала (црногорских, гламочких, славонских) .

И шта сад, јадна нам мајка с вами?

Ево, прво: домицилне нарцисоидне туњавце и теоретичаре опште завере одмах елиминисати у "Треће Око".

Друго, одмах се морају елиминисати све титоистичке, квази-титоистичке и крипто-титоистичке накараде. Лустрација.

НВО сектор је по дефиницији усташоидан, тако да у већини ту ни лустрација није довољна. Никад ми неће бити јасно како су се про-усташке комуњаре претвориле у "грађанску опцију", али наметнули су да је то заправо њихова исконска парадигма. Ја их ипак, без обзира на поштовану парадигму, не бих третирао друкчије већ као џукеле. С том разликом што градске џукеле знају да стану када је на пешачком прелазу знак црвено, а ново-скојевке претрчавају да би пре стигле до хаубе бесног аута.

Па ко остаје? Они који су добро чинили Србији и Србима. То је мерљиво. Врло мало људи остаје. Потписник ових редова је потуно свестан да га чврст став према рестаурацији Монархије моментално избацује из сомнабулног "корита размишљања" овдашњих озрачених патриота (дегенерисани "грађанисти" нису у опцији), без обзира што је НЕПОБИТНО да све што смо добро урадили за Србе, урадили смо док је била Монархија, и да смо очас све упропастили као републиканци. Просто, још увек већински нисмо сустали у тој републиканској содомији. Јесте за малу утеху, људи полако схватају, али трагично споро, да је за Србе бољи облик владавине монархија. Још увек ће добра половина Срба (грађани у целости) фрас добити ако се то питање отворено постави. Док се дозовемо памети, убиће нас радијација.

Пошто монархија не може моментално, шта друго може?

Опет, морамо се ослонити на резултате рада/владавине, не на личну тупавост.

Последњи који је економски дизао Србију, у немогућим условима, је Војислав Коштуница. Нема спора да је, док је био премијер, спољни дуг Србије био најмањи од 1945. Да је ММФ-у речено збогом. Уз то, врло је битно, 2006.-године, телеком Србије је купио Телеком РС за 200 милиона више од конкурентске Аустријске фирме. Додик не крије да је то био начин подршке Републике Српске. Америчка амбасада је немоћно констатовала "да без обзира што Додик лично има боље везе са Тадићем, прави заштитник Републике Српске је Војислав Коштуница". На то, Коштуница је продао НИС Русима! Направио добру копчу. Па још, избоксовао Устав који је данас главна препрека уништавању Србије. Није хтео да прихвата ултиматуме које Милошевићеве подгузне муве Вучић, Дачић, Вулин, Шешељ... прихватају без роптања.

Ако би говорили о томе где је спас за Србију и једнако за српски народ, онда се најпре морају дефинисати основни циљеви.

"Коштуничин" устав је најбоље што се у датим околностима могло постићи, и то крајњим напором, уз синергијско подривање са свих страна. А да тада није изгласан устав, остали бисмо без државе. Патриоте лицемерно оптужују Устав "да није довољно српски", млатећи појмовима "Србин" и "грађанин", што иначе може бити тема, али не угрожава државу. Супер-патриоти овим зановетањем заправо прде у исту тикву са аутошовинистима, до душе са супротне стране, ако то нешто мења. Кад таквима укажете на једноставну околност да ће промена Устава на који и они својим блебетањем припремају народ бити катастрофалан, они упозорење једноставно превиде и наставе да прде у поменуту тикву из принципијелних разлога.

Велика мањкавост "Коштуничиног" Устава, коју он са оно мало снага којима је располагао није ни могао елиминисати је проблем постојања антисрпског титоистичког реликта покрајина. Ово кључно питање врли националисти избегавају упорним блебетањем о "туњавом" Коштуници са девет мачака. Е, хајде да питамо све наше српске националисте свих боја у Војводини јесу ли за укидање комунистичког отарка САП Војводине? Питање је потпуно рационално: ШТА ЋЕ НАМ РЕПУБЛИКА У РЕПУБЛИЦИ? У Србији не можеш да уђеш у авион без пасоша, јер је следећа станица у иностранству. Уз то, урбанисти сасвим рационално предвиђају да ће Београд и Нови Сад за неколико деценија да се споје у један мегаполис? И сад ће на некој значајној раскрсници да се удара граница?

Потпуни логички, морални и национални колапс је што они који нису били ни вољни ни кадри да се икада изборе за своју аутономију у Хрватској, сада горе као сумпор у борби за "републику Војводину". Имате Чанкове као модул ове српске попишмањености. Не само сифилистичног Ненада, већ комплетну његову династију са пратећим фамилијама би питали: А што се нисте борили за аутономију Лике док сте били Аустроугари?

У одлучном интересу Срба је да се укину Покрајине. У Војводини живи 75% Срба, па да питамо да ли је тих 75% Срба свесно да је у њиховом животном интересу да се укине аутономија, а локални интереси реше на други начин? Ма не! Нема шансе. И сад се Бата-Нимбус налази у лудој ситуацији - да зна шта треба, али је окружен лудацима у бољем случају, или доњом аустроугарском фукаром без јасног националног идентитета у реалној варијанти. Утилитарно решење је да Бата-Нимбус ћути и умре тако ћутећи. Пошто не љубимо то решење, настављамо...

Са друге стране, Војислав Коштуница је на изванредно прагматичан начин показао како Србија треба да подржава Републику Српску. И да питамо да ли Босанци и Херцеговци воле Коштуницу? Таман посла. Мрзе га. Воле оне друге које не морамо помињати скроз што хоће све што је Коштуница кућио да раскуће и буквално поклоне Немцима. И пазите, није ту само пара у питању...Да овдашњи Босанци листом стану на страну отвореног аустроугара Вучића, то је уникум, срамота, национална курвештија. А то раде овдашњи Босанци.

Ваља објаснити: Милошевић је у Дејтону подло правио Републику Српску тако да може да траје неко време, док се страсти не смире, па да пропадне. Јесте да РС заузима 49% територије БиХ, али конзумира само 30% индустрије и пољопривреде, 20% рудних и енергетских ресурса, нема ни једну своју пругу, нити целовиту територију. Дакле, Републици Српској је финансијска помоћ Србије неопходна, без обзира колико је нама тешко.

Мора се још једно рећи: Београд је сатруо. Као огроман канцер црпи снагу Србије и шири се на њен енергетски трошак, увелико претећи да је уништи. Београд прати као метастаза Нови Сад.

И на ових неколико премиса рађа се виђење опстанка на врло узаној погибељној стази. Оно што би морало је ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА. Ту се појављује персонални проблем. Није први пут да се идеја Владе националног спаса појављује, али су до сада предлози били идеолошки разгаћени и неозбиљни. Неки од предложених "решења" су најмање за терапију и дневни боравак, попут Дуција Симоновић и Мире Алечковић. Неки су за комплетни боравак у установи другог типа, попут Стева Драгишића. Лудорија је да министар војни могу бити пуњена птица Лазански или задрти полуретардирани титоиста Горан Јевтовић.

Српски народ, ако жели да опстане мора да погази своју бандоглавост и глупост.

[Слика: banja-luka-bosnia-and-hercegovina-presid...?s=612x612]

Мора се ићи одлучније него што је радио тихи Војислав Коштуница. Дакако, ако га здравље служи, он је без премца за место Премијера. Министар спољних послова Леон Којен. Министар културе и образовања Драган Коларевић... Обавезно у владу увести (као заменике и сл.) неколико млађих људи чистих биографија и порекла. Најмање три министарства, међу којима обавезно министарство војске, треба дати на одлуку Престолонаследнику Александру и крунском Савету. Уз то, мора се успоставити директна и отворена веза Влада-Круна.

Осим напуштања пута у беспуће ЕУ, мора се променити Устав и на тај начин да се Покрајине укину. У Преамбули треба да стоји да је Косово и Метохија привремено отета територија Србије.

Престоница Србије треба да се премести из Београда у Крушевац, а средишњи универзитетски центар Србије ваља створити у Сремским Карловцима.

Та влада мора коначно бити кадра да изврши лустрацију и натуралну реституцију која неће важити само за Јевреје, већ за све жртве подједнако.

Та влада треба да изједначи по правима и одговорности све држављане Србије. Позитивна дискриминација мањина значи негативну дискриминацију већине. Педери да се сузбију. Имају спаваће собе за себе, то им нико не оспорава.

Војни рок обавезно.

Школском систему вратити достојанство. Гимназији посебно. Ко неће да учи и пристојно се понаша, довиђења, ради једноставан поштен посао. Приватне школе затворити док се не стекну услови да буду предводник а не сурогат комунистичких "вечерњих школа". Обавезно, измена школских програма. Не може "теорија еволуције" да буде догма која се утуца деци у главу. Дозволити посебна одељења за дечаке и девојчице. Број часова физичког образовања утростручити.

Само још нешто... Међусрпска сарадња Србије и Републике Српске не може бити једносмерна у два правца, односно тако да Србија Босни даје паре, а Босна Србији политичаре и генерале. Додик мора такође да прави владу националног спаса. У тој влади бар три кључна министра морају бити из Србије, именовани договором владе Србије и круне.

И онда кажу, Нимбус нема решење. Кад наведе решење, онда кажу "он је луд". Зашто сам луд? Зато што нећу да срљам за комунистичком будалаштином? Па добро, нека буде, само да знате за мало касније кад се још боље ошурите.

Питање за вас:

ЈЕЛ'ТО-ТО, ШТО НАМ 'ВАЉА ЧИНИТИ'?

Ако је то-то што нам 'ваља чинити', најбољу анализу предложеног давно је дао пјесник, па ка'е, по сећању:

Не лудуј, Лело, чуће те село.
Чини не чини по месечини,
по тихој ноћи и ладовини.

И друго, ти си у твом 'чињењу' испоштовао Додика а овамо се ужасаваш што ми истог Додика не видимо у нашој визији ВОЈНЕ (и словима ВОЈНЕ) Монархије!

И треће, није ни јасно ко је тај

ортодоксни удбаш

Ако је Бокан 'ТРУТ'по твом опису радног места а због свог очигледног греха чревоподобија, туна се слажемо....ама 'удбаш'коме укидају струју и који не мож'да се појави ниђе до код Чмарића, и ту бива прекидан чим зине, таке 'удбаше'ми нијесмо виђали нити смо за исте чули!

Паметном доста!

И да поновимо, јер 'повторавање је мајка сваке науке', а острашћени дискути ође обично НЕ ЧИТАЈУ шта саговорник ваистину вели, па ка'е:

Ми Додика не видимо у нашој визији ВОЈНЕ (и словима ВОЈНЕ) Монархије!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#30

Г. Просветар, нисам ја ни очекивао нешто друго, већ да будем проглашен за лудака (и то сам такође написао у лудујућем чланку).
Но, када је држава/народ у оваквој погибељи у каквој смо ми, онда се прави влада националног јединства или националног спаса.

Парадокс је дакле и у томе што се у нас за лудило проглашава оно што иначе чине људи при здравој памети.

Зашто прихватам Додика? Па зато што је тамо изабран за српског лидера, шта год ја мислио о њему. Није до мене да бирам Председника Републике Српске.

Ја сам иначе за паламентарну монархију, Ви за "војну монархију". Мени Ваша идеја личи на војну хунту, но није битно. Суштина је да ни моје ни ваше духовно опредељење није оперативно изводљиво у реалном времену, а оно што сам предложио или бар већи део тога јесте. Реално је изводљиво, разумете. Влада националног јединства је регуларно политичко средство чак и за извитоперене западњачке стандарде.

Моја монархистичка идеологија нема шансе јер је већина народа бандоглаво и бесно одбија насупрот чињеницама. И таква је ситуација чак и на овом порталу. Зашто, не знам, али је тако.

Да се случајно Ваша идеологија оствари, десила би нам се војна инвазија НАТО, комадање земље и наметање Соње Бисерко за Премијера уз обавезну супервизију некаквог "Високог Комесара ЕУ за Србију". То би биле моменталне последице, ма шта Ви мислили.

У колико се међутим не сабере довољно народне политичке воље да се учини како написах - неће нас бити. Нестаћемо као народ. Није ту само Косово и Метохија у питању. Све је у питању.
Ја сам свестан да те народне зрелости нема колико је потребно, те је најреалније да смо пропали.

...
Г. Просветар, Ви кажете да сте водоинсталатер. Да ли би сами рекли за себе да сте трут, да са тим занимањем нисте заврнули ни једну славину у животу. У својих ево педесет осам година Драгослав Бокан није ништа радио, исто као и Ненад Чанак. Био "уредник специјалних издања", "саветник за медије"... немојте молим Вас... Да ли бисте Ви сматрали да нешто радите да Вас у Торонту именују за саветника за медије Градског Водовода?

Писао књиге? Та Ви сте овде више написали коментара него што би могло стати у габарит његових дела. Па наравно да је трут.
Бокан је исувише дуго на јавној сцени да његова "усклађеност" са УДБА не буде препозната. Нисмо деца.

Сличан је случај био са некад давно редовно присутним на "Погледима", па од једном несталим, несретним Милутином Миленковићем. Лагао је да није сарадник УДБА, али није могао лагати све људе сво време.

Шта ради Бокан? Трује.

Ево, за крај, једна "цртица" из опуса ДБ (Драгослава Бокана): у једној емисији "Ћирилица" код М. Марића, школовани режисер Бокан је похвалио Драгана Бјелогрлића да је у филму "Монтенидео Бог те видео" успешно приказао међуратни Београд. Како је могуће да један режисер и човек који се бави и историјом не зна да је у филму буквално све фалсификовано, тако да комунистичка и другосрбијанска парадигма величана, а све антикомунистичко нагрђено и изложено порузи? (Што је сам филм плагијат клишеа једног сличног америчког филма, што један режисер критички настројен према владајућем про-америчком и про-западњачком "стваралаштву" не би смео да прећути, није тренутно тема).
Одговори
#31

(11-01-2019, 12:18 AM)Ђорђе Ивковић Пише:  Ја сам иначе за паламентарну монархију, Ви за "војну монархију". Мени Ваша идеја личи на војну хунту, но није битно. Суштина је да ни моје ни ваше духовно опредељење није оперативно изводљиво у реалном времену, а оно што сам предложио или бар већи део тога јесте. Реално је изводљиво, разумете. Влада националног јединства је регуларно политичко средство чак и за извитоперене западњачке стандарде.

Моја монархистичка идеологија нема шансе јер је већина народа бандоглаво и бесно одбија насупрот чињеницама. И таква је ситуација чак и на овом порталу. Зашто, не знам, али је тако.

Да се случајно Ваша идеологија оствари, десила би нам се војна инвазија НАТО, комадање земље и наметање Соње Бисерко за Премијера уз обавезну супервизију некаквог "Високог Комесара ЕУ за Србију". То би биле моменталне последице, ма шта Ви мислили.

Засад времени њет да одговоримо на све, ама нами Војна Монархија личи не на хунту (што је израз који долази са Гњилежног Запада), но на Православно Војничко Краљевство са којим је Србија живела и дисала ево са'ће 800 љета!

Наш последњи Краљ-Војник, Александар Ујединитељ, је баталио БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ чим је видео да то код Срба не пије воде и завео ШЕСТОЈАНУАРСКИ ВАСКРС СРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Није дакле ВОЈНА МОНАРХИЈА сметала Енглезима који су вековима неговали чисто милитаристички поредак у својој држави, ђе су ђеца била одвајана од родитеља и школована на спартански начин, све док су се довољно напљачкали и накрали по белом свету!

Онда су њихови докони Лордови засели и, уз помоћ, радије ДИКТАТ, белосветске лихварске хидре, осмислили ДЕМОНОКРАТИЈУ и БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ да то увале нами, шаки сиромаха, еда би нас спречили да се БРАНИМО на исти начин на који су они нападали васцели свет вековима!

Друго, војна инвазија НАТО није више могућа јербо наша визија јесте ПЕРСОНАЛНА УНИЈА СА РУСИЈОМ!

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#32

Цитат:ПРОСВЕТАР

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!

Каква је економска и политичка ситуација у Венецуели и Сирији..

Чујем исто као код тебе у Торонту, људи уживају у дебелим пензијама, имају пара За Карибе.
Свуда влада мир и благостање.
нема инфлације и беде као у Канади.

Не падају гранате, људи се присилно Не мобилишу.

-----

Види много ти сере*ш о војној хунти и диктатури.

ти си побегао и кокодачеш овде по форуму против Титове диктатуре.

Замисли да живиш у диктатури Мадура или Асада. Јер би послао своју унучад и ђецу да живе у држави Где је инфлација 1000000% или у Сирију Где сваки дан погине пар хиљада људи...

Тако да Не сери лебати о неким војним монархијама и диктатурама.Ти као плачипичка неби ни сат провео у Венецуели.
Ти си пиждрио на Титову диктатуру која је била смешна.

Ти си Просветару либерал, волиш ти Канаду која ти јес Све али све омогућила.Економску стабилност, пензију, слободу говора и мишљења, ђе ти је породицу обезбедила.

Ти никада неби мога живети у војној хунти.Никада.Замисли Да Ти огриничавају слободу говора и кретања.
Ти на то одмах кокодачеш.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#33

(11-01-2019, 10:56 AM)Mekenzi Пише:  
Цитат:ПРОСВЕТАР

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!

Каква је економска и политичка ситуација у Венецуели и Сирији..

... на Титову диктатуру која је била смешна.

Како молим? Теби су конц логори смешни? Па ти си неки много већи чедоид и чваркоид и бисеркоид него што сам мислио
Одговори
#34

(11-01-2019, 04:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  [quote='Ђорђе Ивковић' pid='107531' dateline='1547158729']


Наш последњи Краљ-Војник, Александар Ујединитељ, је баталио БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ чим је видео да то код Срба не пије воде и завео ШЕСТОЈАНУАРСКИ ВАСКРС СРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Није дакле ВОЈНА МОНАРХИЈА сметала Енглезима који су вековима неговали чисто милитаристички поредак у својој држави, ђе су ђеца била одвајана од родитеља и школована на спартански начин, све док су се довољно напљачкали и накрали по белом свету!

Онда су њихови докони Лордови засели и, уз помоћ, радије ДИКТАТ, белосветске лихварске хидре, осмислили ДЕМОНОКРАТИЈУ и БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ да то увале нами, шаки сиромаха, еда би нас спречили да се БРАНИМО на исти начин на који су они нападали васцели свет вековима!

Друго, војна инвазија НАТО није више могућа јербо наша визија јесте ПЕРСОНАЛНА УНИЈА СА РУСИЈОМ!

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!
Добро, паметноме доста.
Г. Просветар, не видим користи од честог помагања таквим поштапалицама. Временом се профанишу.

Можемо озбиљно да разговарамо, односно да се пишемо, чему сам рад, а можемо да се надглупљујемо, што би ми било досадно, јер бих изгубио.

Много од аргуменације које Ви овде "подастирете" ја добро схватам, пријемчив сам, позитиван сам, на сличној резоранци, учим, како год, али Вас нећу омаловажавати што се тих секвенци тиче.

Дозволићете да се не слажем у свему са Вама. Дозволићете да видим да сте по многим крупним стварима недовољно обавештени, и то својом вољом. У тим кардиналним питањима нисам спреман да попустим, што не значи да ћу излазити на брвно.

Г. Просветар, пре 800 година није било носача авиона, а ни Фејсбука нити Интернета.

Данас УСА има 19 носача авиона од којих је сваки убојитији од војне силе једног континента, а Русија има 1 (један) са пратећим реморкером кад се носач поквари.

УСА има војни буџет 700 милијарди долара годишње, Русија 45. Сматрате да су то упоредиве величине? Лако се нађе на Интернету, погледајте колико која држава на свету улаже у војску и где је ту Русија? Та, Норвешка је уложила 8,5 милијарди долара у куповину флоте "Раптора", а већ има моћну авијацију. Русија објективно ни то не може да прати. Има много других ствари, рецимо геополитички еквилибријум УСА-Кина-Русија, али да пустимо.

Не, ја нисам дефетиста, већ хоћу да размотримо начине и шифре како да се одупремо, а да образ и дупе не дамо у аренду.

То што је "хунта" страни израз, ништа не мења. Оно што Ви улепшано, еуфемистички, китите као "војна монархија" не би било ништа друго него војна хунта, која би се и без апсолутно извесне спољне интервенције урушила у корупцији, блазираности, похлепи, силеџијству, једнако како се урушавају сви такви или слични пројекти ХХ века. Зашто је тако? Зато што нема никаквих контролних механизама који би сузбијали људску урођену поквареност, у датом случају неограничену "вољу за моћ" официра.

Зар Тито није шетао у маршалској униформи? Па то је то, побогу! Не, Ви г. Просветару, нећете Тита, већ хоћете "војну монархију" уз Боканову супервизију? Та превише је, чак и за мене, који сам познат као толерантан човек.

За разлику од других, ја разумем зашто сте напустили Србију. Свакако не зато што је мрзите. Али, није Вам то оправдање што серете.

(11-01-2019, 04:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  [quote='Ђорђе Ивковић' pid='107531' dateline='1547158729']


Наш последњи Краљ-Војник, Александар Ујединитељ, је баталио БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ чим је видео да то код Срба не пије воде и завео ШЕСТОЈАНУАРСКИ ВАСКРС СРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Није дакле ВОЈНА МОНАРХИЈА сметала Енглезима који су вековима неговали чисто милитаристички поредак у својој држави, ђе су ђеца била одвајана од родитеља и школована на спартански начин, све док су се довољно напљачкали и накрали по белом свету!

Онда су њихови докони Лордови засели и, уз помоћ, радије ДИКТАТ, белосветске лихварске хидре, осмислили ДЕМОНОКРАТИЈУ и БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ да то увале нами, шаки сиромаха, еда би нас спречили да се БРАНИМО на исти начин на који су они нападали васцели свет вековима!

Друго, војна инвазија НАТО није више могућа јербо наша визија јесте ПЕРСОНАЛНА УНИЈА СА РУСИЈОМ!

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!
Добро, паметноме доста.
Г. Просветар, не видим користи од честог помагања таквим поштапалицама. Временом се профанишу.

Можемо озбиљно да разговарамо, односно да се пишемо, чему сам рад, а можемо да се надглупљујемо, што би ми било досадно, јер бих изгубио.

Много од аргуменације које Ви овде "подастирете" ја добро схватам, пријемчив сам, позитиван сам, на сличној резоранци, учим, како год, али Вас нећу омаловажавати што се тих секвенци тиче.

Дозволићете да се не слажем у свему са Вама. Дозволићете да видим да сте по многим крупним стварима недовољно обавештени, и то својом вољом. У тим кардиналним питањима нисам спреман да попустим, што не значи да ћу излазити на брвно.

Г. Просветар, пре 800 година није било носача авиона, а ни Фејсбука нити Интернета.

Данас УСА има 19 носача авиона од којих је сваки убојитији од војне силе једног континента, а Русија има 1 (један) са пратећим реморкером кад се носач поквари.

УСА има војни буџет 700 милијарди долара годишње, Русија 45. Сматрате да су то упоредиве величине? Лако се нађе на Интернету, погледајте колико која држава на свету улаже у војску и где је ту Русија? Та Норвешка је уложила 8,5 милијарди долара у куповину флоте "Раптора", а већ има моћну авијацију. Русија објективно ни то не може да прати. Има много других ствари, рецимо геополитички еквилибријум УСА-Кина-Русија, али да пустимо.

Не, ја нисам дефетиста, већ хоћу да размотримо начине и шифре како да се одупремо, а да образ и дупе не дамо у аренду.

То што је "хунта" страни израз, ништа не мења. Оно што Ви улепшано, еуфемистички, китите као "војна монархија" не би било ништа друго него војна хунта, која би се и без апсолутно извесне спољне интервенције урушила у корупцији, блазираности, похлепи, силеџијству, једнако како се урушавају сви такви или слични пројекти ХХ века. Зашто је тако? Зато што нема никаквих контролних механизама који би сузбијали људску урођену поквареност, у датом случају неограничену "вољу за моћ" официра.

Зар Тито није шетао у маршалској униформи? Па то је то, побогу! Не, Ви г. Просветару, нећете Тита, већ хоћете "војну монархију" уз Боканову супервизију? Та превише је, чак и за мене, који сам познат као толерантан човек.

За разлику од других, ја разумем зашто сте напустили Србију. Свакако не зато што је мрзите. Али, није Вам то оправдање што серете.

???
Шта се догађа?
...
Други покушај:

(11-01-2019, 04:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  [quote='Ђорђе Ивковић' pid='107531' dateline='1547158729']


Наш последњи Краљ-Војник, Александар Ујединитељ, је баталио БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ чим је видео да то код Срба не пије воде и завео ШЕСТОЈАНУАРСКИ ВАСКРС СРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Није дакле ВОЈНА МОНАРХИЈА сметала Енглезима који су вековима неговали чисто милитаристички поредак у својој држави, ђе су ђеца била одвајана од родитеља и школована на спартански начин, све док су се довољно напљачкали и накрали по белом свету!

Онда су њихови докони Лордови засели и, уз помоћ, радије ДИКТАТ, белосветске лихварске хидре, осмислили ДЕМОНОКРАТИЈУ и БЛА-БЛА-МЕНТАРНУ МОНАРХИЈУ да то увале нами, шаки сиромаха, еда би нас спречили да се БРАНИМО на исти начин на који су они нападали васцели свет вековима!

Друго, војна инвазија НАТО није више могућа јербо наша визија јесте ПЕРСОНАЛНА УНИЈА СА РУСИЈОМ!

Међутим!

Нами фали србски Асад или Мадуро који има м*уда дуро да позове упомоћ, а не шифтарин који брише бале и намешта цвикер сваких 5 секунди!

Паметном доста!
Добро, паметноме доста.
Г. Просветар, не видим користи од честог помагања таквим поштапалицама. Временом се профанишу.

Можемо озбиљно да разговарамо, односно да се пишемо, чему сам рад, а можемо да се надглупљујемо, што би ми било досадно, јер бих изгубио.

Много од аргуменације које Ви овде "подастирете" ја добро схватам, пријемчив сам, позитиван сам, на сличној резоранци, учим, како год, али Вас нећу омаловажавати што се тих секвенци тиче.

Дозволићете да се не слажем у свему са Вама. Дозволићете да видим да сте по многим крупним стварима недовољно обавештени, и то својом вољом. У тим кардиналним питањима нисам спреман да попустим, што не значи да ћу излазити на брвно.

Г. Просветар, пре 800 година није било носача авиона, а ни Фејсбука нити Интернета.

Данас УСА има 19 носача авиона од којих је сваки убојитији од војне силе једног континента, а Русија има 1 (један) са пратећим реморкером кад се носач поквари.

УСА има војни буџет 700 милијарди долара годишње, Русија 45. Сматрате да су то упоредиве величине? Лако се нађе на Интернету, погледајте колико која држава на свету улаже у војску и где је ту Русија? Та Норвешка је уложила 8,5 милијарди долара у куповину флоте "Раптора", а већ има моћну авијацију. Русија објективно ни то не може да прати. Има много других ствари, рецимо геополитички еквилибријум УСА-Кина-Русија, али да пустимо.

Не, ја нисам дефетиста, већ хоћу да размотримо начине и шифре како да се одупремо, а да образ и дупе не дамо у аренду.

То што је "хунта" страни израз, ништа не мења. Оно што Ви улепшано, еуфемистички, китите као "војна монархија" не би било ништа друго него војна хунта, која би се и без апсолутно извесне спољне интервенције урушила у корупцији, блазираности, похлепи, силеџијству, једнако како се урушавају сви такви или слични пројекти ХХ века. Зашто је тако? Зато што нема никаквих контролних механизама који би сузбијали људску урођену поквареност, у датом случају неограничену "вољу за моћ" официра.

Зар Тито није шетао у маршалској униформи? Па то је то, побогу! Не, Ви г. Просветару, нећете Тита, већ хоћете "војну монархију" уз Боканову супервизију? Та превише је, чак и за мене, који сам познат као толерантан човек.

За разлику од других, ја разумем зашто сте напустили Србију. Свакако не зато што је мрзите. Али, није Вам то оправдање што серете.
Одговори
#35

Вучић стиже и награђује на рад 5тог Октобар
Ко су тотално одговорни за народни издаја око КиМ поготово УН Ресолуција 1244
Уместо да је Вучић то поново вратио под оквиром УН, он је само наставио са радом и потписивање Бриселски споразум, цео тај процес је продање КиМ. И сва тај овкир рад и процес, па и разговора гура према томе.

Зашто нисте тражили не само бучићуву смену него смена целе владе на време?
Одговори
#36

.
ЗАХТЕВ ПРОТЕСТА КОЈИ МЕЊА СВЕ: Ко шета против Вучића, шета против издаје Косова!


Данашње саопштење организатора протеста "Један у пет милиона" могло би да буде пресудно и огроман ветар у леђа за успех народног бунта против режима Александра Вучића и Српске напредне странке.

Организотори су као захтев протеста изнели и став да су Косово и Метохија власништво грађана Србије, а не Александра Вучића који би да га „разграничи“. Такође, организатори протеста „Један у пет милиона“ су изнели захтев да је Вучић дужан да брани Устав Републике Србије и да се на то заклео изнад Миросављевог јеванђеља.

Питање Косова и Метохије је тако званично постало један од захтева протестаната, заједно са осталим захтевима, а посебно радује чињеница да долази од младе групе људи која је претежно грађанског, а не традиционалног определења.

Ипак, питање Косова и Метохије није само питање некакве српске идеје, већ се једноставно ради о питању постојања или непостојања државе. Ако се самоодрекнемо четвртине своје територије, својих сународника, културне колевке и природног богатства, онда ми заправо и немамо државу, а то би требало да схвате сви, без обзира на то каквог су политичког определења.

У супротном ћемо послати сигнал и да смо спремни да се сутра лако одрекнемо Војводине, Рашке области и било ког другог дела Србије, док не дођемо до београдског пашалука који и не може да буде држава.

Дакле, ко буде учествовао у протесту – шетаће и против издаје Косова и Метохије, који режим све чешће најављује. Шетња против Вучићевог режима значиће и не давање легитимитета за поделу и разграничење Србије са Косовом и Метохијом.

Србији је сада потребна слога око неколико општих идеја. Једна од њих је Космет, а друга расписивање фер избора, без медијске цензуре, дуплих бирачких спискова и џакова са листићима (на оваквим Вучићевим, опозиција не би смела да учествује).

Како ће Србија изгледати после смене режима, да ли ће више бити окренута истоку или западу, тема је за неко друго време. Оно што је сигурно, и у самој Европи пропада идеја неолибералне идеологије и класична подела између истока и запада ће наредних година мање долазити до изражаја.Србин Инфо

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#37

(12-01-2019, 07:45 AM)Шумадинац Пише:  Данашње саопштење организатора протеста "Један у пет милиона" могло би да буде пресудно и огроман ветар у леђа за успех народног бунта против режима Александра Вучића и Српске напредне странке.

Тачно.Могло би. Само слоган да замените па да буде " Ми љотићевци, комунисти и паткица са дугиним бојама против издаје Косова".

Е Шумадинац,Шумадинац, некада си ишао на протесте са кокардом а данас са педерском заставом. Е Србијо шта си дочекала,какви се ово шетачи педерских застава изродише по теби.
Одговори
#38


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#39

.
Чланови Локалног фронта из Краљева кренули су пешке ка Београду на протест који ће бити одржан 16. јануара, на дан годишњице убиства Оливера Ивановића. Не пристајући на чињеницу да у нашој земљи политичко деловање може бити разлог за губитак живота и насиље Локални фронт штрика Ибарском. Ово је позив и Београду и другим местима Србије да се пробуде и да из окупираних, прерасту у побуњене градове.
Ово је моја магистрала, ово је мој град, ово је моја држава.


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#40


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#41

.
ПОДРШКА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ПРОТЕСТИМА ГРАЂАНА СРБИЈЕ


Ми, долепотписани наставници и сарадници Филозофског факултета Универзитета у Београду, пружамо подршку грађанским протестима који се шире по Србији.

Бавећи се, као научници, истраживањем појединца и друштва, у понашању актуелне власти препознајемо бројне знаке диктатуре:

Грађанима Србије су укинуте политичке, економске и културне слободе које су темељ модерних европских демократија.

Урушене су институције и примена закона, а општи интереси подређени личним и партијским.

Непотребно честим ванредним изборима и хиљадама скупштинских амандмана обесмишљена су демократска права и парламентарни систем, а друштво гурнуто у политичко насиље.

Прогонима у таблоидима, претњама, притворима, судским процесима и насиљем покушавају да се застраше и понизе грађани Србије.

Власт одбија да одговори на питања и захтеве грађана, а њени носиоци вређају све оне који се усуде да поставе питања и изразе другачије мишљење.

Актуелна власт пропагандом покушава да прикрије чињеницу да је у последњих пет година, кумулативно гледано, Србија једна од економија са најспоријим привредним растом у Европи, а да су зараде ниже још само у Албанији и Македонији.

Власт одустаје од европског пута и добросуседских односа чиме поново води земљу у међународну изолацију.

Као запослени у области високог образовања посебно желимо да се осврнемо на догађања у области образовања и науке:

Несанкционисањем плагијата и лажних диплома урушава се образовни систем.

Новим законским решењима урушава се аутономија универзитета чиме се отвара могућност за његову политичку контролу.

Нови Нацрт закона о науци и истраживањима прети да избаци младе научнике с универзитета и отвори врата новом таласу одлива мозгова из ове земље.

Заједно са другим грађанима у протестима, добро знамо да је могућа другачија, боља Србија од ове коју актуелна власт системски разара.

У Београду, 18. јануара 2019.

Марија Богдановић, професор емеритус
Сретен Вујовић, професор у пензији
Миодраг Зец, професор у пензији
Ђокица Јовановић, професор у пензији
Драган Булатовић, професор у пензији
Милан Ристовић, редовни професор
Радош Љушић, редовни професор
Никола Самарџић, редовни професор
Дубравка Стојановић, редовна професорка
Влада Станковић, редовни професор
Владимир Илић, редовни професор
Милан Вукомановић, редовни професор
Огњен Радоњић, редовни професор
Ивана Спасић, редовна професорка
Ненад Макуљевић, редовни професор
Саша Брајовић, редовна професорка
Сенка Ковач, редовна професорка
Данијел Синани, редовни професор
Александар Бошковић, редовни професор
Драган Попадић, редовни професор
Слободан Марковић, редовни професор
Тамара Џамоња Игњатовић, редовна професорка
Горан Кнежевић, редовни професор
Татјана Вукосављевић Гвозден, редовна професорка
Миросава Ђуришић Бојановић, редовна професорка
Биљана Стојковић, редовна професорка
Дејан Тодоровић, редовни професор
Живан Лазовић, редовни професор
Милорад Ступар, редовни професор
Радован Антонијевић, редовни професор
Драгана Павловић Бренеселовић, редовна професорка
Живка Крњаја, редовна професорка
Бранислава Кнежић, редовна професорка
Александар Палавестра, редовни професор
Весна Димитријевић, редовна професорка
Слободан Перовић, ванредни професор
Иван Младеновић, ванредни професор
Љиљана Раденовић, ванредна професорка
Радина Вучетић, ванредна професорка
Јелена Мргић, ванредна професорка
Лидија Р. Радуловић, ванредна професорка
Александра Пејатовић, ванредна професорка
Катарина Поповић, ванредна професорка
Виолета Орловић Ловрен, ванредна професорка
Вера Спасеновић, ванредна професорка
Јелена Врањешевић, ванредна професорка
Кристинка Овесни, ванредна професорка
Илдико Ердеи, ванредна професорка
Лидија Б. Радуловић, ванредна професорка
Гордана Горуновић, ванредна професорка
Мирослава Трајковски, ванредна професорка
Сташа Бабић, ванредна професорка
Вера Васиљевић, ванредна професорка
Јасна Вуковић, ванредна професорка
Душица Филиповић Ђурђевић, ванредна професорка
Ана Алтарас Димитријевић, ванредна професорка
Вера Рајовић, ванредна професорка
Ана Пешикан, ванредна професорка
Данијела Петровић, ванредна професорка
Ксенија Крстић, ванредна професорка
Тинде Ковач Церовић, ванредна професорка
Исидора Јарић, ванредна професорка
Душан Мојић, ванредни професор
Милан Попадић, ванредни професор
Јово Бакић, доцент
Жељка Манић, доценткиња
Оливер Тошковић, доцент
Зоран Павловић, доцент
Ирис Жежељ, доценткиња
Биљана Станковић, доценткиња
Данка Пурић, доценткиња
Оља Јовановић Милановић, доценткиња
Слободанка Антић, доценткиња
Јелена Рафаиловић, доценткиња
Лариса Вилимоновић, доценткиња
Александра Зорић, доценткиња
Милош Аџић, доцент
Ева Камерер, доценткиња
Радмила Јовановић Козлоwски, доценткиња
Моника Јовановић, доценткиња
Ана Костић Ђекић, доценткиња
Милица Божић Маројевић, доценткиња
Никола Крстовић, доцент
Милан Станчић, доцент
Лидија Мишкељин, доценткиња
Маја Максимовић, доценткиња
Александар Тадић, доцент
Александра Илић Рајковић, доценткиња
Зорица Шаљић, доценткиња
Тамара Николић, доценткиња
Маја Максимовић, доценткиња
Саша Дубљанин, доцент
Нина Влаховић, наставница страног језика
Ирена Ћировић, асистенткиња
Александар Булајић, асистент
Едиса Кецап, асистент
Дубравка Михајловић, асистенткиња
Љиљана Лазаревић, виша научна сарадница
Каја Дамњановић, научна сарадница
Марина Виденовић, научна сарадница
Драгољуб Марјановић, научни сарадник
Милена Репајић, истраживачица-сарадник
Милена Улчар, истраживачица-сарадник
Марко Живановић, истраживач-сарадник
Бојана Радујко, стручна сарадницаПешчаник

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#42

.
ПАЈ'САД ОВО.....У НАСЛОВУ ЛЕПО СТОЈИ ДА СЕ РАДИ О НЕКВОЈ ПОДРШЦИ
НАСТАВНИКА
и САРАДНИКА....
НАСТАВНИКИЊЕ-НАСТАВНИЦЕ И САРАДЊИКИЊЕ-САРАДНИЦЕ СЕ НИЂЕ НЕ ПОМИЊУ!!!
.
Цитат:ПОДРШКА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ПРОТЕСТИМА ГРАЂАНА СРБИЈЕ
Ми, долепотписани наставници и сарадници Филозофског факултета
.
ТАКОЂЕ ГОВОРИ СЕ О НАУЧНИЦИМА (у множини) А НАУЧЕЊАКИЊА или НАУЧНИЦА ('...ем ли га како се то већ каже на NOVOSRBSKOM)...НИЂЕ НЕ ИМА....НЕПРАВДАААА....!
.
Цитат:Бавећи се, као научници, истраживањем појединца и друштва, у понашању актуелне власти препознајемо бројне знаке диктатуре...
Нови Нацрт закона о науци и истраживањима прети да избаци младе научнике с универзитета
.
ДАЉШЕ, ГОВОРИ СЕ О ГРАЏАНИМА А О ГРАЏАНКАМА НИ ТРАГА НИ ГЛАСА!
.
Цитат:Грађанима Србије су укинуте политичке, економске и културне слободе
Прогонима у таблоидима, претњама, притворима, судским процесима и насиљем покушавају да се застраше и понизе грађани Србије.
Власт одбија да одговори на питања и захтеве грађана,
Заједно са другим грађанима у протестима,
.
Међутим!
.
ТВРДИ СЕ ДА ВЛАС'ОДУСТАЈЕ ОД ЕВРОПСКОГ ПУТА (опа бато!) и ДОБРОСУСЕДСКИХ ОДНОСА (с'ким, сучим? са жваљавим шифтарима?)
.
Цитат:Власт одустаје од европског пута и добросуседских односа чиме поново води земљу у међународну изолацију.
.
КОЈА БРЕ ТО ВЛАС'? ДА НИЈЕ ОВА БАЛАВОГ ШИФТАРИНА ВУЧИЋА? АКО ЈЕ ТО ТАЧНО ОДМА'ИДЕМО ДА ВАДИМ ПАСОШ И ДА ЗА ТАКУ ВЛАС' ГЛАСАМО!!!
.
ПАЈ'САД ОВО....ГОСПОЖА МАРИЈА БОГДАНОВИЋ НОСИ ЗВАЊЕ, КАО ШТО У СРБА ВАЉА И ТРЕБУЈЕ....ГОСПОЖА ПРОФЕСОР!!!
.
Цитат:Марија Богдановић, професор емеритус
.
Међутим!
.
ОДМАХ ИЗА ЦЕЊЕНЕ ГОСПОЖЕ ПРОФЕСОР НАСТУПА МАСА НЕКИХ ПРОФЕСОРКИ, НЕКЕ И СА ПО СУДВА ПРЕЗИМЕНА! ПА ШТА ЈЕ ОВО БРЕ....ОЂЕ ВАЉДА ВАЉА ИСТАЋИ ЗВАЊЕ А НЕ СЕКСУАЛНУ ОРИЈЕНТАЦИЈУ РЕЧЕНИХ ПРОФЕСОРКИ!
.
Цитат:Дубравка Стојановић, редовна професорка
Ивана Спасић, редовна професорка
Тамара Џамоња Игњатовић, редовна професорка
Татјана Вукосављевић Гвозден, редовна професорка
Миросава Ђуришић Бојановић, редовна професорка
Биљана Стојковић, редовна професорка
Драгана Павловић Бренеселовић, редовна професорка
Живка Крњаја, редовна професорка
Бранислава Кнежић, редовна професорка
Весна Димитријевић, редовна професорка
Љиљана Раденовић, ванредна професорка
Радина Вучетић, ванредна професорка
Јелена Мргић, ванредна професорка
Лидија Р. Радуловић, ванредна професорка
Александра Пејатовић, ванредна професорка
Катарина Поповић, ванредна професорка
Виолета Орловић Ловрен, ванредна професорка
Вера Спасеновић, ванредна професорка
Јелена Врањешевић, ванредна професорка
Кристинка Овесни, ванредна професорка
Илдико Ердеи, ванредна професорка
Лидија Б. Радуловић, ванредна професорка
Гордана Горуновић, ванредна професорка
Мирослава Трајковски, ванредна професорка
Сташа Бабић, ванредна професорка
Вера Васиљевић, ванредна професорка
Јасна Вуковић, ванредна професорка
Душица Филиповић Ђурђевић, ванредна професорка
Ана Алтарас Димитријевић, ванредна професорка
Вера Рајовић, ванредна професорка
Ана Пешикан, ванредна професорка
Данијела Петровић, ванредна професорка
Ксенија Крстић, ванредна професорка
Тинде Ковач Церовић, ванредна професорка
Исидора Јарић, ванредна професорка
.
ИМА И ДОЦЕНТКИЊА....Кидање
.
Цитат:Жељка Манић, доценткиња
Ирис Жежељ, доценткиња
Биљана Станковић, доценткиња
Данка Пурић, доценткиња
Оља Јовановић Милановић, доценткиња
Слободанка Антић, доценткиња
Јелена Рафаиловић, доценткиња
Лариса Вилимоновић, доценткиња
Александра Зорић, доценткиња
Ева Камерер, доценткиња
Радмила Јовановић Козлоwски, доценткиња
Моника Јовановић, доценткиња
Ана Костић Ђекић, доценткиња
Милица Божић Маројевић, доценткиња
Лидија Мишкељин, доценткиња
Маја Максимовић, доценткиња
Александра Илић Рајковић, доценткиња
Зорица Шаљић, доценткиња
Тамара Николић, доценткиња
Маја Максимовић, доценткиња
.
НАСТАВНИЧИЦА, АСИСТЕНТКИЊИЦА, САРАДНИЧИЦА....Кидање
.
Цитат:Нина Влаховић, наставница страног језика
Ирена Ћировић, асистенткиња
Дубравка Михајловић, асистенткиња
Љиљана Лазаревић, виша научна сарадница
Каја Дамњановић, научна сарадница
Марина Виденовић, научна сарадница
.
ПАЈ'САД ОВО....ИСТРАЖИВАЧИЦА али САРАДНИК!!! ЗАШТО НЕ САРАДНИЦА???! ДА НИЈЕ НЕКА ТРАНС-РОДНИЧИЦА У ПИТАЊУ?!
.
Цитат:Милена Репајић, истраживачица-сарадник
Милена Улчар, истраживачица-сарадник
Марко Живановић, истраживач-сарадник
Бојана Радујко, стручна сарадница
.
Ц, ц, ц....лепо смо ми говорили NOVOSRB је постао само ЛОША копија Гњилежног Запада!

Па пос'ка'е 'врати се'!

Лингвиста (А НЕ ЛИНГВИСТКИЊА) Госпожа Рада Стијовић сматра да увођење именица женског рода за означавање професије, као што су психолошкиња, педагошкиња или гинеколошкиња уопште није потребно јер се једноставно не уклапа у србски језик.

На овај начин никако се не постиже наводна равноправност полова, позната ЏЕНДЕР-МАНИЈА на Гњилежном Западу, већ сасвим супротно – издвајају се различитости, па каже:

Цитат:То је био разлог због кога су се жене у Србији пре више од сто година побуниле против својих женских презимена, на пример Марковићка или Марковићева, и тражиле да носе мушка презимена – Марковић.

Управо зато да се не би издвајале, да се не би потенцирала њихова различитост.

Дакле, када је име професије у питању, не бих мењала ништа. Реченица: Ја сам професор, а моја сестра адвокат ни најмање не дисквалификује жену, нити нам одузима било каква права.
.
ЗАКЉУЧАК:
.
Полит-коректан речник је исконструисан и исфорсиран на Гњилежном Западу и као такав се НАСИЛНО уводи у пролупали NOVOSRB под балавим Вучићем и његовом ЛЕЗБАЧОМ-ПРЕДСЕДЊИКИЊОМ ВЛАДЕ!!!

КО СУ ОНДА ОВЕ ДЕМОНСТРАНТКИЊЕ И ШТА 'ОЋЕ?
НОВУ ВЛАСТ?!
КАКВУ, ЧИЈУ?
СРБИНЕ НЕ ЗАБОРАВИ...СВАКА НОВА ВЛАСТ КОЈА ЈЕ ДОШЛА У СРБИЈУ ПУТЕМ СИСТЕМА
1 БИЛМЕЗ=1 ГЛАС,
БИЛА ЈЕ ГОРА ОД ПРЕТХОДНЕ!
.
ЂЕНЕРАЛЕ ЗАГРЕВАЈ ВОЗИЛА, ВРЕМЕНИ ЊЕТ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним