Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЛОКАДЕ И ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВУЧИЋЕВЕ ДИКТАТУРЕ
#57

(24-01-2019, 12:45 AM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Шумадинац
Ја сам за БОЈКОТ!

Бојкот је глас за њих.
Ма није.
Ако гласаш за странку која не пређе цензус гласао си за СНС. Ако твоја опција прође, само им дајеш Вучићу легитимитет, ништа више.
Одговори
#58

(24-01-2019, 01:07 AM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(24-01-2019, 12:45 AM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Шумадинац
Ја сам за БОЈКОТ!

Бојкот је глас за њих.
Ма није.
Ако гласаш за странку која не пређе цензус гласао си за СНС. Ако твоја опција прође, само им дајеш Вучићу легитимитет, ништа више.

ПОТПИСУЈЕМО!

Без Војске и балавог у ченгелама ова гомила рогова у врећи (по сведочењу Јовна (Бакића) у колони се вије више педерских застава него србских)....само прави демонократски

ЛЕГИТИМИТЕТ

балавом који је јопет све, све, све циркус-опозиционаре надиграо и приде спасао голи живот (мало ли је?!) лижући чизму у Цара!

табаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#59

У колони поред педерских застава је и Бошко...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#60

.
НАРОДНИ И ОПОЗИЦИОНИ ПРОТЕСТИ у више од 30 градова Србије


Грађански протести под ознаком „Стоп крвавим кошуљама“ и „Један од пет милиона – почело је“одржани су до сада, макар једном, у 20 градова Србије, док је најављено да ће се прва окупљања ове недеље догодити у још девет места.

То су Кула, Вршац, Пожаревац, Младеновац, Аранђеловац, Ужице, Лесковац, Врање и Црна Трава.

За вечерас су најављени протести за Куршумлију и Трстеник, а сутра се одржавају у Новом Саду, Чачку, Бору и Зајечару.

У суботу ће се грађани окупити у Београду, Нишу, Крагујевцу, Руми, Сремској Митровици, Шапцу, Великом Градишту, Горњем Милановцу, Пожеги, Краљеву, Крушевцу, Прокупљу, Пироту и Сомбору.


ПРОТЕСТ 1 ОД 5 МИЛИОНА СУТРА ТРЕЋИ ПУТ У НИШУ

Организатори су позвали грађане Ниша да им се поново придруже на тргу, да као и обично понесу пиштаљке, али и маске, с озбиром на то колико је ваздух у Нишу загађен.

Покрет младих „За Ниш без страха“ захтева оставку оставку министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, оставку градоначелника Ниша Дарка Булатовића, ослобађање заробљених медија и стварање независног регионалног сервиса у Нишу.

Захтеви су и да се сви пружни прелази у Нишу обезбеде рампама и светлосном сигнализацијом, да се стане на пут партијском запошљавању и да се расветле сви случајеви паљења аутомобила у Нишу.

Један од захтева су и да се се заустави искључење струје социјално угроженим грађанима и да јавни извршитељи не поступају у споровима који се воде против социјално угрожених грађана.

Тражи се враћање Аеродрома, Електродистрибуције и Регионалне привредне коморе Нишу, а на претходном протесном скупу затражено је и да се испитају криминалне радње у градском предузећу „Горица“.

Председник нишког Удруженог покрета слободних станара, социолог Ђокица Јовановић оценио је да грађански протести широм Србије представљају „борбу за живот и егзистенцију“.

„Грађани уместо странака морају да узимају ствар у своје руке, не зато што имају неке партијске амбиције већ зато што морају да издржавају породицу и себе“, рекао је Јовановић за агенцију Бета.

Он је казао да не зна да ли су протести корисни, али зна да су нужни.

„Када кажемо корисни значи да очекујемо неки помак на боље. Да ли ће помака бити то нико сада не зна. Протести су нужни да би људи показали како им је. Ко год је изашао на улицу, истерала га је тамо мука, а не политичке партије“, оценио је Јовановић.

Организовање протеста у Нишу подржали су Савез за Србију, Покрет Доста је било, Покрет слободних грађана и синдикат Слога.Данас

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#61

.
КАКО ЋЕ ПАСТИПротести, који су овој тешкој чамотињи лековити сами по себи, незадрживо освајају Србију. Окупирано друштво пружа отпор опасној инфекцији и неподношљиво агресивном и тупом самољубљу владара. То је тај нарцизам одвратног, који се не може послати у музеј наказа без напада на њих.

Опозиција не води протесте него они њу, и то је сасвим праведно, и сада са једним јединим циљем, после кога су оствариви и сви други: пад АВ, без одлагања и оправдања, без чекања да се самодржац стрмекне са свог трона, сам од себе, као љуштура у којој одавно нема ничега, нити је ичега било.

Многи је тиранин, бахат, непристојан, разметљив и беспризоран, неспособан да уради било шта вредно, осим да то вредно темељно разара – таман као овај овде – постао вишак и нестао таман када је утувио себи у врховну тикву да је нерањив и вечан.

Овај овде је расклаћен, уздрман, препаднут, несигуран и нервозан. Држи се ноктима за зид, чекајући волшебни спас од пријатеља којих више и нема. Расписаће изборе, уверен да ће их добити уз помоћ ширења страха и мртвих душа. Очекује да поново сва гробља у Србији гласају за њега.

Ако ипак не добије изборе, биће то крај за мафијашку свиту, политичке убице и лудачке месијанске снове. Али, најгоре ће бити ако их добије. Сви већ знају како их добија и шта намерава да ради како би продужио агонију и избегао неизбежно: пад у ништавило радикалског брлога, одакле је и дошао. Или нешто много горе.

Како ће пасти? Пре свега као чувар безакоња и криминалних државних група, заштитник убица и носилац противуставног свевлашћа. Као непријатно лице склоно да се хвали непостојећим, користећи лаж као отисак прста, кукавица која се јавно храбри својом неустрашивошћу: „Баш ме брига, немам проблем с тим, не бојим се никога!“

Као вршилац свих послова о којима не зна ништа, као будала која хода у младом расаду. Онај који је успео да уништи скоро све што ваља, далеко више него што је то уопште могуће. Оперетски цар, који је распопио патријарха и од божијег слуге начинио свог потрчка.

Даље набрајање било би само крајње непријатни инвентар гадости.

Постоји још једна ствар која би овогодишње протесте могла да учини коначним. Бар за ову власт. Сам долазак те колоније био је настран и неприродан. Све је настало из радикалског змијског гнезда, нови нараштај је постао још отровнији од зле гамижуће родбине и без већег одупирања заузимао и тровао све што овај наш свет чини људским.

Изгледало је да решења нема, да је летаргија постала симптом лаганог умирања друштва. Било нас је срамота од немоћи. Они који су у новом газди видели харизматичног светитеља не могу да објасне разлоге за опчињеност. Таквих разлога нема, осим подаништва, као ендемске рајетинске бољке. Клика је заузела државу и претворила је у своју мафијашку фирму. Нашла је своје одане новинаре, недаровите слуге и направила медијску питу од гована. Смрди до неба, али служи господару.

Склањали смо се од тог ароматичног смећа, потпуно усклађеног са мирисом и укусом месије, па је већина његових заљубљеника своје емоције црпела са тог загађеног извора. Зараза је деловала као стимуланс, јер само оно што је неподношљиво гадно може да им приближи нарав њиховог вође.

Могуће је да су се људи, којима су животи незадрживо цурили у беди, понижењу и бесмислу, у једном тренутку запитали: добро, шта ја то радим? Зашто трпим и чекам да прође само од себе.

Неће проћи. Живот без побуне нема никаквог смисла. Зато је протест лековит, на њему се јасно види и осећа каква је фукара заузела врх. Никавог разлога за страх нема.

Нестало је грађанског страха и то је највећи разлог за пометњу на дну. А оно је у нашем случају на врху. Тек се сада, после више година, дубоко верује у делотворност отпора и офанзиве на банду у виду завршног ударца.

Какав ће он да буде не може се знати у овом тренутку. Још траје зима и постепено се одмрзава решавајући конфликт. Долази нам у сваком случају врело пролеће. Режим има само две могућности: да се повуче под неодољивим притиском и да његове наказне иконе чекају праведно суђење. Могуће је да би то био бољи исход за њих.

Или да изведу на улицу државну силу са којом располажу. Највиталнији део војске и полиције је против њих и могао би да убрза рушење. Остаје им бројна преторијанска паравојска, одреди битанги и батинаша, корумпиране дилерске навијачке трупе који се спремају да уједају у корист руке која им баца по коју коску. И то би могао да буде последњи адут.

То би наравно био најгори могући избор за спас, јер опстанак за њих, тек у таквом расплету, не би био могућ, као ни у било каквом другом.

Можемо ли се уздати у остатке владајуће памети да све то разуме и на свом крају не учини највећу могућу штету?

Не можемо, наравно. Онда ће се оне две могућности за брзи пад умножавати и свака ће постати све гора. У пијанству од власти разума нема, па ће господар, који патолошки мрзи грађане ове земље, покушати да их победи оптужбом да руше државу.

Али, то се више не може рушити, јер државе овде већ дуго нема. И грађани добро знају да за њих друге опасности и душмани не постоје.

Осим власти која је саму себе изабрала и можда ће изабрати да нестане на згаришту.Љубодраг Стојадиновић


Пешчаник.нет, 22.01.2019.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#62

.
ПРОФЕСОРИ: Морална обавеза да се прикључимо грађанима


Подршку грађанским протестима дали су и професори Правног факултета Унион, писмо подршке припрема и група од преко 80 адвоката из Београда, а наставља се скупљање потписа међу професорима свих универзитета широм Србије.

Професори Правног факултета у оквиру универзитета Унион своју подршку су дали уз објашњење да су „уверени да су све идеје и вредности за које се залажемо и које преносимо студентима, оличене у демократској и легитимној држави заснованој на владавини прави, подели власти, људским правима и толеранцији, данас у Србији погажене“.

Међу 20 професора који су своја имена ставили иза овог прогласа налази се и професор у пензији Зоран Ивошевић, који за Данас објашњава да има много симболике у томе да се академска заједница придружи грађанима, те да је то њихова морална и професионална обавеза.

– Ако је то урадио Филозофски факултет, а он је и место састанка грађана и полазна станица за шетњу, ако су се јавили професори Факултета политичких наука, ако подршка стиже и са државног Правног факултета иако су они, за мандата претходног декана, давали подршку Вучићу, има ли ишта природније него да се грађанима придружи најугледнији приватни правни факултет? Он је настао захваљујући оним професорима државног факултета који су у време Милошевића најурени, као и ја из Врховног суда, јер смо се бунили против Милошевића, бранили институције и били спремни да јавно кажемо шта не ваља – подсећа Ивошевић.

Професор посебно наглашава да има и оних професора који нису на списковима подршке грађанским протестима јер су потписали списак подршке Вучићу, у време председничких избора, „када је хтео да надмаши листу оних који су се бунили против њега“, подсећа Ивошевић.

– Мислим да је ово буђење сећања на побуне против Милошевића једини начин да грађани, а не политичари, учине оно што су учинили и за време Милошевића јесте да се настави ово ширење подршке, наглашава Ивошевић.

Још један професор права на Униону, Богољуб Милосављевић, истиче за наш лист да, иако не подржава одређену опозициону странку, осећа потребу да својим потписом брани Устав и уставно право о коме поучава студенте.

– Осећам моралну обавезу, као неко ко подучава студенте праву да ставе до знања да власт треба да буде смењива и одговорна грађанима и укажу ако није таква. Заиста је неопходно да се створе нормални услови за фер и поштене изборе и систем вредности који ће сви органи власти поштовати, навео је Милосављевић.

Писмо подршке, односно својеврсни проглас, припремају и представници правне струке, адвокати из Београда, а и шире. Како за Данас објашњава адвокат Владимир Гајић ово писмо до сада је потписао око 80 адвоката и биће јавно објављено када тај број достигне 100, а касније ће бити отворено да се и остали допишу.

– И ми смо грађани са политичким правима, а као адвокати смо стручни за неке од главних недостатака у нашем друштву због којих се сада и протестује. У том прогласу ми као професионалци констатујемо да не постоји правна држава, владавина права, институције, нема слободе и правде у оном општем филозофском смислу и имамо предлоге како протести могу да допринесу да се то промени, навео је Гајић и рекао да ће те идеје ускоро бити јавно доступне.


УСКОРО И ФДУ И ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ

Ускоро ће бити јавно доступан и списак професора факултета свих универзитета широм Србије који подржавају протесте, а према нашим сазнањима сигурно је да се на том списку налазе бројна имена са Универзитета уметности где је и Факултет драмских уметности на коме је владало приметно интересовање да се потпише проглас. Добили смо потврду и да писмо подршке кружи међу професорима Економског факултета у Београду, а могуће је да ће се још нека струковна удружења огласити наредне недеље са својим ставом о грађанским протестима.

Након Филозофског, Правног и Факултета политичких наука у Београду, синоћ је проглас подршке протестима потписало још 144 професора и наставника више универзитета и факултета из Србије.Данас

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#63

.
ПРОТЕСТИ У НИШУ, ЧАЧКУ, ВРАЊУ, КРУШЕВЦУ: Устали смо против терора власти!

https://srbin.info/2019/01/25/protesti-u...ra-vlasti/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#64


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#65

Шуми, слушај свог патријарха:
https://beta.rs/vesti/vesti-drustvo/1055...a-proteste

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#66

.
ПРОТОЂАКОН РАНКОВИЋ Изјава Патријарха о протестима не доноси корист ни њему ни СПЦ


Изјава Патријарха Иринеја о протестима неће донети користи ни њему, ни цркви нити српским властима. Српска црква, као народна црква увек је кроз целу прошлост била уз свој народ.

Народ је данас на улици у протестима и заслужује да буде бар саслушан. Корисније би било за све да је Патријарх подржао председника Вучића да разговара са учесницима протеста, јер међу њима, како је сам председник рекао „има пристојног света“.

Између власти и народа, увек треба стати на страну народа. Власт је пролазна и смењива, а народ је вечан.

Протођакон др Љубомир Ранковић је главни уредник “Гласа Цркве”.НСПМ

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#67

Шта то значи????
Патријарх није у праву??? 5+5

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#68

Bojkot + ulica.
Одговори
#69

(27-01-2019, 11:50 PM)Мића Адмирал Пише:  Bojkot + ulica.

Тако је Мићо.....


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#70

(27-01-2019, 11:50 PM)Мића Адмирал Пише:  Bojkot + ulica.

Е мој Мићони да су ови демонстранти они демонстранти.
https://www.youtube.com/watch?v=O0lUVCGGaaI од 1:54.
А идеја коју си изложио је права, има много људи који чекају као тркачки коњи да неко само мало одшкрине капијицу.

Само бих додао то да се и сви комунисти најуре са протеста.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним