Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

Мислим да нема потребе. Овде има толико зналаца да им не треба реметити мир и стабилност.
Одговори

(16-03-2025, 01:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да ли си осетио ударни талас - као ветар?

Је ли могуће да је дрон, који се нагло спустио па дигао?

Ово је звучни топ:

Ово, дакле, сигурно није било.

У делу јавности власт се много потцењује, као да је то скуп неспособњаковића. Напротив, они су озбиљни, а да би их неко заменио, треба да буде озбиљнији.
Такав се не види за сада.
Другачије речено, власт је ишла на смиривање ситуације, па је евентуална употреба ''звучног топа'' нелогична.
Напротив, оне НВО траже ескалацију. Ако је био неки уређај који може да симулира експлизују, или шта већ, типујем на неку НВО. У том случај, тај уређај је малих деминзија.
С друге стране, разумем, да они што су наивно веровали да ће да се прошетају до БГ и да им власт да кључеве - сада верују и у ову причу о звучном топу.
На жалост, разне наивне приче слушам од 1990-те.
Очекујем анализу Бенита - он је био тамо, осматрао ситуацију.

Није антидрон пушка (она је нечујна и ради на електромагнетском принципу), није ни звучни топ (односно јесте али не у класичном смислу). Нападнути смо VORTEX CANNON - ом.
Све је ту, и тај звук попут хука млазног авиона (пробијање звучног зида), и "blast" ефекат и невидљивост. То звучи и изгледа управо овако како је на клипу.

Ситуација за овај менгеловски експеримент над живим људима је била идеална: хиљаде људи који мирно стоје у тишини у дугачкој улици ограниченој релативно високим зградама ради лакшег усмеравања blast- а.
Невероватна је срећа да је све прошло са пар прелома и угрувавања и да није настао стампедо у ком би сигурно страдале десетине невиних грађана. Иначе, "blast" повреде су једне од најгорих у медицини јер могу изазвати руптуре јетре, слезине, плућа, шупљих органа, повреде меких ткива, нагњечење мозга... а о ефекту стампеда не желим ни да размишљам.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ова власт није озбиљна и није способна.
И у овој четворомесечној кризи су то доказали. Њихови потези су били брљотина до брљотине. Сваки следећи покушај глупљи од предходног.
Међутим, ово што нам се дешавало је реприза 1944. када је Тито и његова прекодринска партизанија окупирао Србију иза совјетских тенкова.
Тито је имао карт-бланш од Запада и СССР да смири Србију свим средствима и онда настали покољи и незапамћен терор. Све што је радио био је ратни и послератни злочин.
Вучић се данас понаша по истој матрици. Није питање колико је он паметан, већ шта му је Запад дозволио и ко га подржава. Каква је разлика између ћација и колониста из осме офанзиве? Нема разлике. То је исти сој.
Колико је Тито био паметан и способан види се по томе како му је држава била успешна. Све се заснивало на страној помоћи.
Са Вучићем исти случај па ће и исход бити исти.
Одговори

Не знам шта им је ово требало, али њихова ствар да ли ће да се радују или не

https://www.facebook.com/reel/1011466517509638

А немам појма да ли је коришћен или не тај звучни топ.
Одговори

Да не испадне да ширим непроверене снимке, вратио сам Информер уназад на поноћ.

И радовали су се. Драган Вучићевић каже да је победила контрареволуција.
Одговори

(16-03-2025, 10:56 AM)Душан Вукашиновић Пише:  Само сам реалан. Од два зла, бира се мање.
Нема везе. То овде за појединце не важи. Ти си сада бот. Навикавај се!

Џабе качиш Н1, не помаже то! Једино можда Шумадинца подсетиш  да их је мало запоставио зато што је сада Бојан Еко Стража власник истине коју овде читамо.

(16-03-2025, 12:09 PM)Митић Пише:  Ево, опет се јављам у вези са речју "пленум."

Извињавам се што се понављам, "пленум" није оригинална комунистичка реч, јер се ова реч користила и у штампи Краљевине СХС за органе власти.

Цитат:

"Пленум Финансијског одбора одржао је јуче поподне седницу. Као прва тачка дневног реда био је предлог закона о уговору између Краљевине СХС и Сједињених Америчких Држава којим се регулишу ратни дугови наше Краљевине".
Да ли стварно мислиш да су они реч "пленум" преузели из периода СХС-а или им је инспирација био комунизам? Ја бих смео да се кладим да је њима ипак неки период Лењина и Троцког био инспиратор.

Када су први пут трчали за штафету, овде је владала прича да је то инспирсано Соколском штафетом, а не за дан младости. И за то могу да се кладим да им је ипак инспирација дошла од ћопавог бравара.

(16-03-2025, 01:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ово, дакле, сигурно није било.

У делу јавности власт се много потцењује, као да је то скуп неспособњаковића. Напротив, они су озбиљни, а да би их неко заменио, треба да буде озбиљнији.
Другачије речено, власт је ишла на смиривање ситуације, па је евентуална употреба ''звучног топа'' нелогична.
Напротив, оне НВО траже ескалацију. Ако је био неки уређај који може да симулира експлизују, или шта већ, типујем на неку НВО. У том случај, тај уређај је малих деминзија.
С друге стране, разумем, да они што су наивно веровали да ће да се прошетају до БГ и да им власт да кључеве - сада верују и у ову причу о звучном топу.
Мрњжа поменашан са егом их држи закључане у сопственом кавезу. Мисле да Вучића око себе је стварно окружен са неким Томама Монама, Весићем и осталим циркузантима. Ја одавно причам да он има озбиљну екипу у сенци. Да ли су то домаћи играчи или играчи из иностратвна или можда мешовит тим? То можемо само ми да га нагађемо.

Ако му та екипа из Изреала десет година успешно води пропаганду вероватно може ко зна одакле још да унајми екипе ко зна за шта све. Пара му не фали.

Нико се не труди да изгледа озбиљно. Некога можда може ова студентарија да убеди да су они фини, лепи, паметни, причају нам бајке о некаквој студенској солидарности, професионалнизму, стручном међусобном саветовању са колегама са правног, безбедности... све у свему шарена неозбиљна, беспомоћна шарена лажа. Још нисам толико скренуо да може група студената да ме убеди да су они озбиљни, а да Вучић само што није пао. Није пао јуче, али ово је почетак нечег новог. Сада пада вероватно до Васкрса.
Одговори

(16-03-2025, 03:14 PM)Луизит Пише:  
(16-03-2025, 12:09 PM)Митић Пише:  Ево, опет се јављам у вези са речју "пленум."

Извињавам се што се понављам, "пленум" није оригинална комунистичка реч, јер се ова реч користила и у штампи Краљевине СХС за органе власти.

Цитат:

"Пленум Финансијског одбора одржао је јуче поподне седницу. Као прва тачка дневног реда био је предлог закона о уговору између Краљевине СХС и Сједињених Америчких Држава којим се регулишу ратни дугови наше Краљевине".
Да ли стварно мислиш да су они реч "пленум" преузели из периода СХС-а или им је инспирација био комунизам? Ја бих смео да се кладим да је њима ипак неки период Лењина и Троцког био инспиратор.

Када су први пут трчали за штафету, овде је владала прича да је то инспирсано Соколском штафетом, а не за дан младости. И за то могу да се кладим да им је ипак инспирација дошла од ћопавог бравара.

Да кажем, не знам одакле им је дошла инспирација да узму ту реч, јер не знам ко је све у тим пленумима. Можемо на више начина да претпостављамо како су дошли до те речи. Али јесте чињеница да је комунистички период оставио велики терет на наш народ, тако да изгледа по дифолту можемо да покупимо неке појмове који су се вртели у периоду комунизма. Ево, и ја некад кажем да треба да одем до милиције или СУП-а, а сад се каже полиција или Полицијска управа.

Ако користимо такву логику да нам је за све инспирација био комунистички револуционар у служби Коминтерне, онда и Александар Шапић доноси такве одлуке кад је увео бесплатни градски превоз, пошто скојевци то проглашавају и као своју победу

https://www.skoj.org.rs/besplatan-prevoz...og-naroda/
Одговори

Дошло је изгледа последње време ако наставим да идем на сајт скојеваца, али морам да видим шта они пишу.

И ови скојевци се ограђују и од пленума и од студената у блокади. Кажу да пленуми представљају антикомунистички и антинародни метод борбе

https://www.skoj.org.rs/liberalni-edikt-...komuniste/

https://www.skoj.org.rs/antidemokratska-...mokratija/
Одговори

(16-03-2025, 01:50 PM)Бенито Пише:  Мислим да нема потребе. Овде има толико зналаца да им не треба реметити мир и стабилност.

Професоре,има потребе,макар због нас простих. Да чујемо неку нормалну и реалну анализу јучерашњих догађаја.
Одговори

(16-03-2025, 01:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-03-2025, 01:20 AM)Никола95 Пише:  
(16-03-2025, 12:46 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-03-2025, 11:32 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Пратио му Трамп.
https://www.facebook.com/share/v/18rSR51Zhp/

https://www.facebook.com/reel/2003288970162637

Чисто ФБ стручњаке.
Видело би се ово возило.
Дрво је заљуљао неко, не може звук оно да уради.
Занима ме шта је оно било, па ако неко зна, нека напише.
Био сам баш у улици Краља Милана када се то догодило. Стајао сам мало испред "Београђанке".
Тишину која је почела око 19 часова после дестак минута прекинуо је јак звук налик некој јакој експлозији у даљини. У том тренутку сам се окренуо и видео како се непрегледна колона људи иза мене склања брзином светлости на леву и десну страну улице и буквално су се људи бацали једни на друге, као што се може видети на снимцима које сте поделили. 
Шта год да је било. било је јако гласно када је одјекнуло кроз целу улицу и када су људи почели да се бацају као да је нешто улетело међу нас.

Да ли си осетио ударни талас - као ветар?
Је ли могуће да је дрон, који се нагло спустио па дигао?

Ово је звучни топ:

Ово, дакле, сигурно није било.

Нисам осетио ништа као што нико око мене није осетио. Сви смо се по инерцији склањали са улице јер су се људи на почетку улице бацили на страну. Вероватно су они били доста ближе тој експлозији или шта год да је било па су се аутоматски склањали, а ми сви остали по инерцији за њима.
Сви смо били у чуду и питали около шта се дешава. 
Нема шансе да је био неки дрон. Другачији је звук био. Чуло се као да је нека бомба експлодирала у даљини и прво што смо помислили сви около је да су жандарми или ћацији кренули на народ па се зато сви бацају са улице.
Одговори

Можда ће некад да се открије шта се стварно десило. Питање за будуће историчаре, кад се буду отворили архиви полиције

А постоје такви уређаји и не знам шта се синоћ десило.

Има тих уређаја на камиону, али на следећем линку види се да постоји верзија тог ЛРАД уређаја који могу да носе само двојица. То је снимљено 2010. године.

https://www.popularmechanics.com/militar...-it-works/

А ево какав ефекат може да проузрокује

Одговори

(16-03-2025, 01:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  У делу јавности власт се много потцењује, као да је то скуп неспособњаковића. Напротив, они су озбиљни, а да би их неко заменио, треба да буде озбиљнији.

Ово је врло врло тачно. Један од основних елемената наступа а и самог деловања већине и политичке и неполитичке опозиције Александра Вучића јесте - потцењивање.

Александар Вучић је јако опасан и нимало наиван политички противник.

Тај човек је прошао све могуће политичке фазе које су, свака на свој начин, оставиле траг у формирању његовог психолошког профила. Од Шешељевог потрчка до Шешељеве ударне песнице, затим, нимало за занемарити, министар у црно-црвеној коалицији, да бисмо на крају дошли до евро-фанатика са екипом саветника из Израела. Уз то додајмо да се приватно диви до имбецилности Јосипу Брозу и Јосифу Стаљину, тј. начинима и методима њихове владавине и добијемо крајњи резултат.

Приватно импулсиван, а у јавним наступима миран, пред европским комесарима миран и послушан, пред сопственим сатрапима осион и бахат, огрезао у криминалу и корупцији, то је човек који ни под којим могућим и легитимним и нелегитимним условима неће напустити позицију власти.
Човек истовремено ужива у располагању и уотреби полуга силе и моћи и у међусобним сукобима овог народа, разбијању глава итд.
Ако дође дан да ће морати да се одрекне (полу)брата зарад останка на власти, одрећи ће га се без имало савести и размишљања.

Све у свему, ово ће бити једна јако тешка борба, али ово је само почетак.
Много стрпљења, живаца, истрајности ће бити потребно да бисмо на крају, уз Божју помоћ, дочекали победу и слободу. Наша је предност што све од тога имамо.

П. С. Како могу да чујем од извора из СНС-а, иако то наравно јавно не показује, јако је љут што му није успело да изазове инциденте.
Одговори

Енергија народа није потрошена. Овиме смо показали и њима, а и свету колико нас је. Овако велики скуп није тренутак, већ процес. Промена не долази преко ноћи, нити силом, већ рађењем стратегије. Последњих неколико деценија нас трују, а Ви очекујете промену преко ноћи? Са оваквима мора да се игра дуга игра. Као добро вино, боље ће сазревати с временом, а не са журбом. Ништа није изгубљено, напротив, тек је почело.

Студенти у блокади

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(16-03-2025, 07:54 PM)Шумадинац Пише:  Енергија народа није потрошена. Овиме смо показали и њима, а и свету колико нас је. Овако велики скуп није тренутак, већ процес. Промена не долази преко ноћи, нити силом, већ рађењем стратегије. Последњих неколико деценија нас трују, а Ви очекујете промену преко ноћи? Са оваквима мора да се игра дуга игра. Као добро вино, боље ће сазревати с временом, а не са журбом. Ништа није изгубљено, напротив, тек је почело.

Студенти у блокади

Момци (и девојке),
Није тек почело - са вама, почело је - са нама.  Blush
Почело је 1989, када је основана прва опозициона странка, и када се појавио први опозициони лист.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним