(30-07-2019, 09:45 PM)Милослав Самарџић Пише: (30-07-2019, 08:24 PM)Посматрач Пише: (28-07-2019, 10:59 PM)Милослав Самарџић Пише: Не, него прво треба да видимо Мољевићев рукопис. Па да ангажујемо судског вештака, као у случају Калабић.
Дакле, дајте факсимил рукописа. Поставили сте све слике сем тога. А то "све" је ништа за доказни поступак.
Сви овде тврдимо да је фалсификат.
Заиста не морате да губите време са ангажовањем "судског вештака". Поготово не оног истог из "случаја Клабић". Тај тзв. вештак је потпуно компромитован.
Заправо ја сам сигуран да у Србији и не може да се нађе адекватан вештак. Нема овде стручних људи, у том пољу.
Не морам ја ништа да "дајем" будући да ми није циљ да доказујем да је земља округла.
Уче графологију и др. у Земуну. Да ли морам или не није важно, реците да ли имате "Мољевићев рукопис" (Ваш термин)?
У Земуну уче?! И вама то улива поверење?
Одкуда мени Мољевићев рукопис? Али имате га у Архиву Србије, па ако сте докони тражите да вам га дају да га фотографишете, мислим да за то нема проблема.
Иначе "вештачења" која спроводите су чисто губљење времена. Исти такви вештаци који тврде да Калабић није писао она писма Ранковићу ослободили су и Митровићевог сина кривице, а има и безброј сличних примера.
Проблем је што нико не верује тим тзв. вештацима, џабе трошите и време и вероватно материјалне ресурсе.
Имам један предлог, ако већ желите да се бавите експертизом докумената. Дајте судском вештаку да процени аутентичност фотографије за коју ви кажете да је на њој Дража након стрељања. Како то да сте ту фотографију прихватили здраво за готово? А има безброј нелогичности на њој, а то чак није ни нова ствар, одавно се зна се да је у питању фалсификат.
(31-07-2019, 04:24 PM)Николај Пише: Какве то везе има? На Правном факултету не постоји посебан предмет прекршајно право, него се учи у оквиру кривичног права, а прекршаји су у пракси најчешћи деликти.
И шта сад, немамо ни стручне људе у Прекршајним судовима? Само зато што није издвојено у посебан предмет?
Није добро поређење. Ово је софистицирана наука, егзактна. Право није. Ако сте правник знате то и сами. Ту може и овако и онако. Па је онда и велико питање шта стварно значи бити стручан из такве области.
Не бих да вређам ни једну професију, али стање у Србији је такво. И сви то добро знају.