Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НОВАК ЂОКОВИЋ О КОМУНИЗМУ

Па ко је онда обрисао? Самарџић није, ти ниси, ја нисам.

Ако ти је промакло, да ти поновим и по трећи пут, рекао сам ''било које место у Србији''. Копенхаген није у Србији.

Ја тебе чак и сувише поштујем с обзиром на речник који користиш у дискусији са мном (а ја ниједну једину псовку нисам никад употребио) и с обзиром да сам на позив да будем изломљен одговорио пријатељским позивом на пиће.

Уколико сам ја за тебе балавац, можеш и ти за мене бити излапели нетрпељиви старац тоталитарног менталног склопа који је изгубио сваки појам о реалном животу па од све немоћи користи благодети интернета да истреса своје фрустрације и напада неистомишљенике на једном виртуелном месту. Звучи мало комунистички.
А можемо бити и дискутанти на овом форуму који ће се међусобно поштовати, без обзира на године живота, политичко опредељење, ставове и различита мишљења о било којој теми. Ово већ звучи господски, четнички.
Или ти мислиш да теби и твом мишљењу, пошто си најстарији овде, по инерцији сви морају беспоговорно да се повинују?

У сваком случају, твој избор.

Свако добро од мене и да си жив и здрав.
Одговори

(07-07-2025, 12:48 PM)Горски штаб 52 Пише:  Па ко је онда обрисао? Самарџић није, ти ниси, ја нисам.

Ако ти је промакло, да ти поновим и по трећи пут, рекао сам ''било које место у Србији''. Копенхаген није у Србији.

Ја тебе чак и сувише поштујем с обзиром на речник који користиш у дискусији са мном (а ја ниједну једину псовку нисам никад употребио) и с обзиром да сам на позив да будем изломљен одговорио пријатељским позивом на пиће.

Уколико сам ја за тебе балавац, можеш и ти за мене бити излапели нетрпељиви старац тоталитарног менталног склопа који је изгубио сваки појам о реалном животу па од све немоћи користи благодети интернета да истреса своје фрустрације и напада неистомишљенике на једном виртуелном месту. Звучи мало комунистички.
А можемо бити и дискутанти на овом форуму који ће се међусобно поштовати, без обзира на године живота, политичко опредељење, ставове и различита мишљења о било којој теми. Ово већ звучи господски, четнички.
Или ти мислиш да теби и твом мишљењу, пошто си најстарији овде, по инерцији сви морају беспоговорно да се повинују?

У сваком случају, твој избор.

Свако добро од мене и да си жив и здрав.

У праву си. Јеремија је познати комуниста кога су негде у туђини из милоште прозвали "Чича". Исти тај Јеремија јбо је матер Синану Хасанију (потоњи передседник Председништва), тадашњи амбасадор у Краљевини Данској - 1972 год. да би због тога заглавио Митровицу као непријатељски елемент. Водио борбу са удбом по васцелој Западној Европи, ал ето, комунистички како то ви клинци дефинишете.
Да се разумемо, нисам ја мрзовољан старац који паламуди на мрежама из досаде. Прошао сам вазда тога, видео многе који су утекли из Србије кад је запуцало, многи као "избеглице" стигли чак у Скандинавију а њихова дворишта бранили су неки слични Јеремији. Да не буде поново тако, то старца брине. Како "пумпате" у сусрет 11 јулу и лажној причи о геноциду као и "Олуји" бојим се да би вам и "Шпанац" позавидео на работи.

Поздрав од овејаног комуњаре.
Одговори

И Коста Пећанац је био јунак у младости, па се променио током Другог светског рата и све то претходно погазио.

PS: Пусти то довеђење приче о "геноциду", "Олуји" са васколиким народом на улицама, који удбашки медији попут Информера, Пинка, Васељенске ТВ, Хепија, Курира, Телеграфа итд. редовно пласирају.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(07-07-2025, 01:47 PM)Шумадинац Пише:  И Коста Пећанац је био јунак у младости, па се променио током Другог светског рата и све то претходно погазио.

PS: Пусти то довеђење приче о "геноциду", "Олуји" са васколиким народом на улицама, који удбашки медији попут Информера, Пинка, Васељенске ТВ, Хепија, Курира, Телеграфа итд. редовно пласирају.

Пећанац није био ни за јоту мањи јунак од Чиче, ал ето, задесило га да страда од србске руке.
Његов поглед на политичке прилике био је ближи Недићевом, сједне стране, с друге, по залугама из претходних ратова сматрао је да њему припада част највишег - Војводе... Како год, један од двојице великана пао је од србске руке а други од комуниста. Због надгорњавања страдали су Срби а могло је бити другачије само мало мудрости да је било.

Ја не би баш олако схватао Немачку игранку са Сребреницом, босанчеросом из Новог Сада, Аидом и разним профама, деканима и ректором. Уз Швабе и усташлук што балијски што рватски поунијатиће се и они од којих се најмање надаш.
Одговори

Пећанац је преминуо од инфаркта.
Одговори

(08-07-2025, 11:17 AM)Милослав Самарџић Пише:  Пећанац је преминуо од инфаркта.

Зар није био заробљен од стране Дражиних снага?
Овде у околини Соко Бање по селима сам слушао приче да је заробљен а касније стрељан.
Одговори

(08-07-2025, 07:21 PM)Јаков Сремац Пише:  

Овде у околини Соко Бање по селима сам слушао приче да је заробљен а касније стрељан.

Заробљен фебруара 1944, био у истражном затвору до маја, када је преминуо од инфаркта, према књизи др Војина Андрића, који га је ислеђивао.
Да, прича сам чуо разних...
Одговори

(09-07-2025, 01:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Заробљен фебруара 1944, био у истражном затвору до маја, када је преминуо од инфаркта, према књизи др Војина Андрића, који га је ислеђивао.

Хвала на појашњењу.

Остаје питање Динчићевог текста: https://www.pogledi.rs/kako-je-i-gde-ubi...canac.html
Одговори

Жива Векецки: Зашто режим толико напада Ђоковића?
http://www.nspm.rs/hronika/ziva-vekecki-...ovica.html

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(09-07-2025, 11:00 AM)Јаков Сремац Пише:  
(09-07-2025, 01:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Хвала на појашњењу.

Остаје питање Динчићевог текста: https://www.pogledi.rs/kako-je-i-gde-ubi...canac.html

Да, било би добро да Динчић ово поново погледа.
У тексту недостају Андрићеве речи да је Пећанац умро од инфаркта односно од срчане капи, како је он рекао. 
Остаје као проблем што су изјаве у ОЗН-и спорне.
Ексхумација и патолошка анализа би решили ствар.
Одговори

Пирс Морган се по први пут срео са Новаком Ђоковићем - и извињава се због коментара које је изнео о њему током пандемије.

https://x.com/PiersUncensored/status/198...6584278173

https://sportal.blic.rs/prica/pirs-morga...1063860438
Одговори

Коме је "пропали" тенисер и "блокадер" послао поруку: "Нешто сте рекли"?

http://www.nspm.rs/hronika/sport-klub-ko...rekli.html

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Не знам за ново,ал се ја сећам овога....

Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу…
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним