Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

(09-04-2020, 10:09 PM)Уставобранитељ Пише:  Комунизам, фашизам, мени је исти ђаво. Обе се налазе на половима политичког спектра али примењују апсолутно исте методе преживљавања. Буквално не видим никакву разлику међу те две појаве.
Велика је разлика у данашњој нашој ситуацији. Ако имате времена:

http://www.pogledi.rs/zasto-sam-protiv-t...tifasizam/
Одговори

(09-04-2020, 09:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Зашто фашизам, зар није комунизам?
Оно кад су ухапсили новинарку у Новом Саду, била је парила ''Стоп фашизму''. А комунизам директно.

Милославе,невезано за ово што је написао Уставобранитељ,не вреди ! Ваљда си то скапирао за све ове године.Кад год нешто крене,испречи се другосрбијанштина.Њихови микрофони су тренутно Н1 и Нова С,прошле године су били они суботњи шетачи и 1 од 5 милиона и шта све не...потрошачи народне енергије и уништитељи достојанства.Прва и друга Србија,две пошасти овог народа.Проћи ће деценије док они схвате да је 5. октобар убио 9. март и да су после ових кривокичмаша који седе за рачунарима и пишу оде Вучићу,заправо они сами, највећи Вучићеви играчи.На крају крајева они су га и довели на власт.Милошевићеви и Стамболићеви комунисти,па бирај.Шта да кажем друго о људима који су убеђени да ће Ђилас да их вади из ове ситуације. Rolleyes Заглављени смо између два комуњарска зида.Глупо ми је и што типкам ову 1000 пута прежвакану причу а опет све се надам пробудиће се неко али изгледа да су ко медведи утонули у сан и немају намеру да се буде.Једна хипнотисана маса без трунке националне свести и са још мање части и достојанства.
Одговори

(09-04-2020, 10:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-04-2020, 10:09 PM)Уставобранитељ Пише:  Комунизам, фашизам, мени је исти ђаво. Обе се налазе на половима политичког спектра али примењују апсолутно исте методе преживљавања. Буквално не видим никакву разлику међу те две појаве.

Сећам се да сам прочитао овај текст пре неколико месеци када сам почео посећивати форум. У суштини, делим мишљење готово у сваком реду. Могу да повучем "фашизам" из мог првог уноса и да убацим "тоталитаризам" и то би био прави израз.

Моје одбијање да их ставим на исти идеолошки пол је чисто социолошке природе. Комунизам се заснива на марксистичком и револуционарном тумачењу, захтева уништење постојећих друштвених односа и њихово очишћење до темеља. Фашизам претпоставља нешто "мекше" методе, он је реформистички. Међутим, пошто се заснују у одређеном друштву, гуше све слободарске тековине (сматрајући их реакционарним). Методе су им исте. Тоталитарне.

Не правим вредносну разлику између комунизма и фашизма, то желим рећи. Презирем и једну и другу "идеју".
Одговори

(09-04-2020, 10:18 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(09-04-2020, 09:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Зашто фашизам, зар није комунизам?
Оно кад су ухапсили новинарку у Новом Саду, била је парила ''Стоп фашизму''. А комунизам директно.

Милославе,невезано за ово што је написао Уставобранитељ,не вреди ! Ваљда си то скапирао за све ове године.Кад год нешто крене,испречи се другосрбијанштина.Њихови микрофони су тренутно Н1 и Нова С,прошле године су били они суботњи шетачи и 1 од 5 милиона и шта све не...потрошачи народне енергије и уништитељи достојанства.Прва и друга Србија,две пошасти овог народа.Проћи ће деценије док они схвате да је 5. октобар убио 9. март и да су после ових кривокичмаша који седе за рачунарима и пишу оде Вучићу,заправо они сами, највећи Вучићеви играчи.На крају крајева они су га и довели на власт.Милошевићеви и Стамболићеви комунисти,па бирај.Шта да кажем друго о људима који су убеђени да ће Ђилас да их вади из ове ситуације. Rolleyes Заглављени смо између два комуњарска зида.Глупо ми је и што типкам ову 1000 пута прежвакану причу а опет све се надам пробудиће се неко али изгледа да су ко медведи утонули у сан и немају намеру да се буде.Једна хипнотисана маса без трунке националне свести и са још мање части и достојанства.

По мени је један од највећих превара и Зоран Кесић, он се уклапа у другосрбијанштину. Већ сам написао, Обрадовић само треба да напусти Ђиласов и Поздерчев Савез и има мој глас.
Одговори

(09-04-2020, 10:57 PM)ОРЈУНА Пише:  
(09-04-2020, 10:18 PM)ЈВуО-КГ Пише:  

По мени је један од највећих превара и Зоран Кесић, он се уклапа у другосрбијанштину. Већ сам написао, Обрадовић само треба да напусти Ђиласов и Поздерчев Савез и има мој глас.

Заправо, мислим да се Обрадовић плаши да ће излазак из те коалиције значити да губи сваку шансу да уђе у парламентарну већину.
Одговори

Слажем се, али мора да се истраје, да се покаже људима да су ови на власти и у делу опозиције исти.
Одличан је слоган био "Да ови оду, а да се они не врате", али ваљда није све изгубљено.
Што се тиче Кесића, он исмева искључиво власт и националну опозицију(Двери), што савршено илуструје размишљање наших већинских опозиционара, да је Обрадовић Вучићев човек, што је равно кретенизму.
Одговори

Srbija Global саопштење.

Цитат:У наредним емисијама у виду џинглова емитоваћемо следеће поруке као наш допринос подизању свести Срба и свих других лојалних грађана Србије:

Стоп кршењу Устава и права грађана Србије

Остани нормалан

Угаси телевизор

Стоп претварању Србије у кинеску

или било чију колонију

Остани нормалан

Угаси телевизор

Стоп распродаји српских националних богатстава

Остани нормалан

Угаси телевизор

Стоп финансирању страних фирми у Србији

Остани нормалан

Угаси телевизор

Поруке нису део било какве кампање, већ наша обавеза да као људи који се баве српском историјом будемо достојни претешког тренутка у коме се Србија налази.

П.С. Сви који су у порукама оправдавали претварање Србије у кинеску колонију добили су блок. Тако ће бити и убудуће. На Србија Глобал каналу су строги услови коментарисања и тако ће остати.
Одговори

DR BOŠKO ĐUKANOVIĆ: VUČIĆ I EKIPA UMISLILI DA SU IZNAD BOGA!

https://macvazdravograzuma.press/dr-bosk...znad-boga/
Одговори

Одговори

Попунити.

Euprava.gov.rs/dozvolakretanja

Дозвола ми је потребна ради остварења уставног права на слободу вероисповести (учешће у богослужењу) које се према члану 202 Устава РС не може ограничити у ванредном стању, па се сходно томе Уредба о мерама за време ванредног стања не односи на богослужења, што је потврдила и Влада доношењем необавезујућег Закључка бр. 43/2020-13. Одбијањем мог Захтева бићете суочени са тужбом због повреде права на изражавање слободе вероисповести.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Шта ћете радити у наредних 60 сати?

Шта читате у карантину?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(09-04-2020, 10:46 PM)Уставобранитељ Пише:  
(09-04-2020, 10:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Сећам се да сам прочитао овај текст пре неколико месеци када сам почео посећивати форум. У суштини, делим мишљење готово у сваком реду. Могу да повучем "фашизам" из мог првог уноса и да убацим "тоталитаризам" и то би био прави израз.

Моје одбијање да их ставим на исти идеолошки пол је чисто социолошке природе. Комунизам се заснива на марксистичком и револуционарном тумачењу, захтева уништење постојећих друштвених односа и њихово очишћење до темеља. Фашизам претпоставља нешто "мекше" методе, он је реформистички. Међутим, пошто се заснују у одређеном друштву, гуше све слободарске тековине (сматрајући их реакционарним). Методе су им исте. Тоталитарне.

Не правим вредносну разлику између комунизма и фашизма, то желим рећи. Презирем и једну и другу "идеју".

Кидање Кидање Кидање

Очински смех кад ђеца лапрдају због незнања а не са умне немоћи попут рецимо Шумадрипца, без увреде, нема љутиш!

Чловече....млади људи ама увезани у идеолошке чворове из прошлога рата и неква изнуђена сааааааааааааааааавезништва!

Тако нешта не пада на памет никоме, чак ни на Гњилежном Западу, иначе да размишљају овако они би још увек славили Стаљина као саааааааааааааааавезника!

Кидање

Како оно беше

"Ми смо момци из прошлога рата,
Дражиновци србског Команданта...."

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(10-04-2020, 05:09 PM)Mekenzi Пише:  Шта ћете радити у наредних 60 сати?

Шта читате у карантину?

Сади се по бакчи парадајз и краставац, сеје се лук, мрква, першун и салата. Бело жито за проју итд. Ради се по имању, сточија мора да се напоји итд.

Даклем, ми као високо квалификовани сељак стигнемо и штогођ прочитати. Тренутно читамо "Зашто волим Канаду - приче из туђине" од Небојше Милосављевића. Јок
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(10-04-2020, 05:09 PM)Mekenzi Пише:  Шта ћете радити у наредних 60 сати?

Шта читате у карантину?

Некад си био кул лик, сада не знам шта ће ти ово пренемагање и патетисање?

Фемкаш се ки сељачка млада!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним