Поруке: 502
Теме: 0
Придружен: Mar 2020
Углед:
9
Слажем се, али мора да се истраје, да се покаже људима да су ови на власти и у делу опозиције исти.
Одличан је слоган био "Да ови оду, а да се они не врате", али ваљда није све изгубљено.
Што се тиче Кесића, он исмева искључиво власт и националну опозицију(Двери), што савршено илуструје размишљање наших већинских опозиционара, да је Обрадовић Вучићев човек, што је равно кретенизму.
Поруке: 2,844
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Попунити.
Euprava.gov.rs/dozvolakretanja
Дозвола ми је потребна ради остварења уставног права на слободу вероисповести (учешће у богослужењу) које се према члану 202 Устава РС не може ограничити у ванредном стању, па се сходно томе Уредба о мерама за време ванредног стања не односи на богослужења, што је потврдила и Влада доношењем необавезујућег Закључка бр. 43/2020-13. Одбијањем мог Захтева бићете суочени са тужбом због повреде права на изражавање слободе вероисповести.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 8,883
Теме: 239
Придружен: Jul 2013
Углед:
378
Шта ћете радити у наредних 60 сати?
Шта читате у карантину?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 6,917
Теме: 39
Придружен: Aug 2013
Углед:
167
(09-04-2020, 10:46 PM)Уставобранитељ Пише: (09-04-2020, 10:16 PM)Милослав Самарџић Пише: (09-04-2020, 10:09 PM)Уставобранитељ Пише: Комунизам, фашизам, мени је исти ђаво. Обе се налазе на половима политичког спектра али примењују апсолутно исте методе преживљавања. Буквално не видим никакву разлику међу те две појаве.
Велика је разлика у данашњој нашој ситуацији. Ако имате времена:
http://www.pogledi.rs/zasto-sam-protiv-t...tifasizam/
Сећам се да сам прочитао овај текст пре неколико месеци када сам почео посећивати форум. У суштини, делим мишљење готово у сваком реду. Могу да повучем "фашизам" из мог првог уноса и да убацим "тоталитаризам" и то би био прави израз.
Моје одбијање да их ставим на исти идеолошки пол је чисто социолошке природе. Комунизам се заснива на марксистичком и револуционарном тумачењу, захтева уништење постојећих друштвених односа и њихово очишћење до темеља. Фашизам претпоставља нешто "мекше" методе, он је реформистички. Међутим, пошто се заснују у одређеном друштву, гуше све слободарске тековине (сматрајући их реакционарним). Методе су им исте. Тоталитарне.
Не правим вредносну разлику између комунизма и фашизма, то желим рећи. Презирем и једну и другу "идеју".
Очински смех кад ђеца лапрдају због незнања а не са умне немоћи попут рецимо
Шумадрипца, без увреде, нема љутиш!
Чловече....млади људи ама увезани у идеолошке чворове
из прошлога рата и неква изнуђена сааааааааааааааааавезништва!
Тако нешта не пада на памет никоме, чак ни на Гњилежном Западу, иначе да размишљају овако они би још увек славили Стаљина као саааааааааааааааавезника!
Како оно беше
"Ми смо момци
из прошлога рата,
Дражиновци србског Команданта...."
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 14,501
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
(10-04-2020, 05:09 PM)Mekenzi Пише: Шта ћете радити у наредних 60 сати?
Шта читате у карантину?
Сади се по бакчи парадајз и краставац, сеје се лук, мрква, першун и салата. Бело жито за проју итд. Ради се по имању, сточија мора да се напоји итд.
Даклем, ми као високо квалификовани сељак стигнемо и штогођ прочитати. Тренутно читамо "Зашто волим Канаду - приче из туђине" од Небојше Милосављевића.

.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М