Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕСЕТ НАЈВЕЋИХ БИТАКА ЧЕТНИКА ПРОТИВ НЕМАЦА И УСТАША

Човек пише да су борбу са 342. дивизијом (деловима) на мосту водили партизани а не четници?
Одговори

(30-05-2020, 02:54 PM)Филип Ђукић Пише:  Нешто размишљам, могли сте да убаците и битку за Нови Пазар.

NDH је у том подручју владала до септембра 1941. Битка за Нови Пазар се водила против Албанаца, а ово је серијал о борбама против Немаца и усташа.
Одговори

(31-05-2020, 04:18 PM)Александар Динчић Пише:  Човек пише да су борбу са 342. дивизијом (деловима) на мосту водили партизани а не четници?

Па нисам баш најбоље разумио шта је написао. Запало ми за око, па реко' да упитам Милослава.
Одговори

Колико сам ја схватио, он је све демантовао. Треба му поставити једно контролно питање да се види да ли је заиста упућен или је убачен.
Одговори

(31-05-2020, 04:18 PM)Александар Динчић Пише:  Човек пише да су борбу са 342. дивизијом (деловима) на мосту водили партизани а не четници?
Да, то пише. Иначе то пише и на Википедији, а и датум на Википедији је исти овај, 14. октобар, дакле погрешан. Јер комунисти нису знали када је била борба.
О овоме сам причао у уводу епизоде 10, која је недавно снимљена.
Такође, поред моста је спомен плоча на коме пише да су ту партизани победили Немце 14. октобра 1941...
Објавићу фотографију у уводу епизоде 10.
Одговори

(29-05-2020, 05:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ново на Јутјуб каналу ''Погледи'':
БИТКА ЗА ИСТОЧНУ БОСНУ
Битку је чинио низ немачких операција против четника. Немцима су се придружиле усташе, а усташама партизани.

Шта представља слика на 22:40?
Одговори

Немци пале куће.
Одговори

Хвала
Одговори

Зашто не уведете опцију да се коментари на Јутјуб каналу виде одмах по објављивању?
Одговори

(04-06-2020, 05:38 PM)ОРЈУНА Пише:  Зашто не уведете опцију да се коментари на Јутјуб каналу виде одмах по објављивању?

Немамо дивољно модератора.
Одговори

Гледам Битку за снабдевање,помињеш разне чињенице али до 36-37 минута не и новинара NYT-a.По логици комуниста,требало би да The New York Times прогласе четничким пропагандним гласилом и упозоре чланство својих терористичких ћелија да не загледа много у тај равногорски лист.

Чињеница је,непобитна,да ни један једини Србин или било који други члан/симпатизер/следбеник ЈВуО никада не би изговорио или написао те речи "Дража Михаиловић је спасио Каиро" (парафразирам).

Колико пакости и мржње у коментарима са комуњарске стране,за неповеровати.Заиста невероватно да постоји онакав пацијентлук у 2020. години.Пређоше пут од квази авангарде до пећинских људи.

Удружење Кромањонаца и Неандерталаца-СУБНОР.
Одговори

Добро си ме подсетио да поставим овде четврту емисију ''Највеће битке'':
Одговори

(09-06-2020, 10:26 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Гледам Битку за снабдевање,помињеш разне чињенице али до 36-37 минута не и новинара NYT-a.По логици комуниста,требало би да The New York Times прогласе четничким пропагандним гласилом и упозоре чланство својих терористичких ћелија да не загледа много у тај равногорски лист.

Чињеница је,непобитна,да ни један једини Србин или било који други члан/симпатизер/следбеник ЈВуО никада не би изговорио или написао те речи "Дража Михаиловић је спасио Каиро" (парафразирам).

Колико пакости и мржње у коментарима са комуњарске стране,за неповеровати.Заиста невероватно да постоји онакав пацијентлук у 2020. години.Пређоше пут од квази авангарде до пећинских људи.

Баш хтједох да пишем за коментаре. Пола њих ни не погледа, само пишу глупости. Лијепа дескрипција, не бих ништа додао. Јок

(09-06-2020, 10:26 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Гледам Битку за снабдевање,помињеш разне чињенице али до 36-37 минута не и новинара NYT-a.По логици комуниста,требало би да The New York Times прогласе четничким пропагандним гласилом и упозоре чланство својих терористичких ћелија да не загледа много у тај равногорски лист.

Баш хтједох да пишем за коментаре. Пола њих ни не погледа, само пишу глупости. Лијепа дескрипција, не бих ништа додао. Јок
Одговори

Овај серијал о 10 највећих битака је јако добро одрађен. Имам само једну замерку. Видим да се у тих 10 битака убраја и битка за Требиње. Колико је мени познато, напад на Требиње је извршила Независна група националног отпора(фракција коју је Воја Лукачевић отцепио од ЈВуО лета 1944), па самим тим сматрам да је грешка што се ова битка овде убраја.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним