Гледао сам пре десетак дана Домагоја Маргетића. У питању је кратак снимак у коме овај хрватски новинар (или шта је већ) показује само један документ који му је наводно предао покојни Цвијан. У питању је куповина Максија од стране белгијске фирме Делез (или како се већ пише). Маргетић тврди да су проценитељи проценили вредност Максија на 300 милиона евра. Али авај, Белгијанци су Макси платили 3 пута више, дакле 900 милиона евра. И та трансакција није ишла преко банковних рачуна, као што се обично ради, већ, пазите сад ово - у кешу! Белгијанци су из неког разлога уложили још 900 милиона евра у Макси, тако да читав трошак износи око 1.800.000.000,00 евра. У питању је школски пример прања пара, изводи закључак Маргетић. Поред тога, он је устврдио да је неко из Србије узео провизију од 300 милиона евра. Поднео је неки облик пријаве неким институцијама ЕУ, али није добио никакав одговор.
Када би постојао само овај један документ и само ова једна афера, то би био потребан и довољан услов да неко ликвидира Цвијана. А Маргетић тврди да поседује више од 2000 оваквих или сличних докумената.
(27-04-2021, 07:41 PM)Бенито Пише: Адвокати траже оставку Тинтора, председника АКБ, због тога што је полицији, без судског налога, давао личне податке из архиве АКБ, а у вези са смрћу Владимира Цвијана.
Поставља се логично питање да ли ће адвокати бити једина струка која ће бар покушати да опере образ професије због невиђеног скандала услед свега што се десило после неразјашњене смрти Владимира Цвијана.
Обичај је, тако сам чуо, да адвокатска комора обавести судове о престанку адвокатске делатности свог члана. Треба проверити да ли је то заиста тако. И ако јесте, да ли је комора обавестила судове. И зашто није.

Тинтор Југослав је објашњавао у емисији "Без цензуре" да је Цвијану статус адвоката био замрзнут, јер је почео да се бави политиком. Мени то опавдање не држи воду.