22-08-2022, 12:47 AM
Није постојао партизан који није био идеологизован.
Ниједан!!!
Ниједан!!!
(21-08-2022, 11:30 PM)Chicot Пише: Ja sam o tome već pisao na temi.Насилно мобилисани и систематски извођени пред немачке цеви су жртве комуниста:
Saglasan sam sa Nemanjom po tom pitanju.
Jedino što je problem ovde - što primećuje i Dević - je što se komunisti i njihova ideologija kriju iza partizana kao "rodoljubivog pokreta". Pa sada, kad je komunizam demarkiran kao štetočinski, ne poziva se eksplicitno na njega, nego indirektno, preko promovisanja partizana i njihovih "dostignuća", radi istog cilja - oživljavanje te nakaradne ideologije.
Što opet, nije problem tih partizana pojedinaca, običnih ljudi, mučenika napaćenih. Oni, kao i četnici zaslužuju počast i poštovanje.
Nisam saglasan sa Miloslavom koji nije previše sklon da pravi fine razlike izmedju komunista - vodja/komesara i neideologizovanih vojnika već ih trpa u isti koš.
(22-08-2022, 11:53 AM)Бенито Пише: Шико, шта мислиш, ко је написао ову реченицу:
"Партизанија је претила да потпуно овлада и уништи српски народ." ?
Цитат:КПЈ је применила метод бољшевика - мобилишу неподобне и гурни их да изгину.
Давати им признање као партизанима, апсурдно је.
(22-08-2022, 12:14 PM)Chicot Пише:(22-08-2022, 11:53 AM)Бенито Пише: Шико, шта мислиш, ко је написао ову реченицу:
Poznata mi je rečenica. Sećam je se vrlo dobro, jer sam bio u šoku koliko me je odabir reči i slaganje rečenice podsetio na odvratni komunistički novogovor. U lingvističkom smislu odvratni.
Ni za 3 života sad ne mogu da se setim ko je autor![]()
(22-08-2022, 12:14 PM)Chicot Пише:(22-08-2022, 11:53 AM)Бенито Пише: Шико, шта мислиш, ко је написао ову реченицу:
Poznata mi je rečenica. Sećam je se vrlo dobro, jer sam bio u šoku koliko me je odabir reči i slaganje rečenice podsetio na odvratni komunistički novogovor. U lingvističkom smislu odvratni.
Ni za 3 života sad ne mogu da se setim ko je autor![]()
Miloslav:
Цитат:КПЈ је применила метод бољшевика - мобилишу неподобне и гурни их да изгину.
Давати им признање као партизанима, апсурдно је.
Ali, i to su bili partizani.
(22-08-2022, 01:49 PM)Шумадинац Пише: Све то стоји, него је ли је постојао барем неки партизан да је ваљао, да су неки били добри људи и одлични борци? Или барем нека одлична борба или акција партизана током Другог светског рата? Ако има, зашто се о томе не пише?