Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Битка за Калабића (2)

И на прагу 2014. година званична историја у Србији остаје (нео)комунистичка. То видимо по њеном најновијем (не)делу: најави штампања „Мољевићевих мемоара“ – мада је реч о фалсификату Удбе, највероватније из радионице Николе Миловановића Грбе

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Данашња званична историја задржава све битне елементе историје социјалистичке Југославије, а то су:
-        обавезно коришћење термина Народноослободилачка војска за партизане (уместо тзв. НОВ),
-        обавезно коришћење погрешних термина везаних за четнике: Равногорски покрет (јер је то био само колоквијални назив), затим Централни национални комитет Равногорског покрета (јер такво тело није постојало, реч је о ЦНК Краљевине Југославије), као и ЈВуО (јер тај термин није постојао пре рата; исправно је ЈВ, чији је ЈВуО само један део),
-        непризнавање факта да априла 1941. није било капитулације, јер само тако могу да се боре за какву-такву легитимност тзв. НОВ,
-        обавезно наглашавање да су четници били недисциплиновани, неборбени, неорганизовани, и сл, уз супротне атрибуте за партизане,
-        обавезне тврдње да четници нису имали политичког искуства, а комунисти јесу (мада у ствари комунисти, као терористи, нису имали политичког искуства, док су код четника политику водили политичари који су побеђивали на изборима пре рата),
-        обавезне тврдње да је Дража случајно дошао на лидерску позицију и да је био недорастао задатку, насупрот Тита,
-        грчевита одбрана комунистичке пропаганде о издаји команданта Горске краљеве гарде.

Наставак:

https://www.pogledi.rs/bitka-za-kalabica-2.html
Одговори

Како ми се чини, ћераћемо се још! Smile
Одговори

Елем, у време када тече поступак за Дражину рехабилитацију и када је, да кажемо, пред неки видљивији крај, и када се припрема поступак за Калабићеву рехабилитаију, издаће удбашки фалсификат. Да ли је то њихова борба за истину о Дражи и равногорцима? Нека ми само то неко одговори. Нећу да улазим још дубље - да историчари, магистри и доктори наука објављују рукопис а да претходно не истраже под којим околностима је настао, да ли је уопште оригинал и сл. Велики минус за Институт.
Одговори

Ако су то они историчари који су радили на серији Равна Гора онда ништа не треба да нас чуди.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Јел сте видели овај њихов најновији чланак:
http://savremenaistorija.com/?p=1858
Одговори

Типичан пример ad hominem аргумента. Нападају аутора текста а не износе доказе уприлог тезе коју заступају. Врло професионално.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(29-12-2013, 02:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел сте видели овај њихов најновији чланак:
http://savremenaistorija.com/?p=1858
Прочитао сам. Шта рећи...
Остаје да прочитамо и ''Мољевићеве мемоаре'', па да видимо шта све пише ''Мољевић''. Smile

Да ли сте Ви прочитали тај спис?
Одговори

Не, откуд ми удбашки списи? Smile
Одговори

Најбитнији и можда главни аргумент који треба поменути је-да Калабић никада не би био толико глуп да идде са брадом у Бг у џипу. Да је тако кренуо, прва успутна контрола би га ликвидирала, небитно знајући ко је он или не. А да се којим чудом десило да успутне контроле уопште не задржавају џип он би знао о чему се ради. Није довољно што нам говоре све најгоре, сад нас још сматрају и малоумницима...
Одговори

(29-12-2013, 06:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не, откуд ми удбашки списи? Smile
Како откуд? Откуда Институту... Smile
Одговори

А је ли Милославе, шта ово кажу да се чујете телефоном? Пијете ли кафу из оних твојих шољица? Или се ово љуте што им ниси поклонио?
Осећа се презир у тексту, а тиме се ништа не постиже. Не знам шта ће им све ово.
Одговори

Милославе, требају ми шољице за канцеларију...Може ли неки новогодишњи попустЈок

Ово што су написали заиста је само за смејање...
Одговори

(30-12-2013, 12:06 AM)Бенито Пише:  Осећа се презир у тексту, а тиме се ништа не постиже. Не знам шта ће им све ово.

Ја видим ту сујету. Велику.
Одговори

Обе теорије су, по мом скромном мишљењу, недовољно добро занатски обрађене. Али, треба ићи ка неком решењу проблема, а не "загољаштавати" до краја, што би рекли моји земљаци.
Много је већи проблем серија, која је показала колико је очајан ниво знања о 2. светском рату у Краљевини Југославији, код доктора историјских наука који су, потпуно сам сигуран,писали "историјску" страну текста.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним