Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Хоћете рећи да нису постојали авиони који су се обрушавали на возове, мостове, итд? Ти авиони су готово свакодневно виђани 1944, народ их је звао ''кукурузари'', пошто су летели ниско.
Обрушавање, ракете, како год, па и стратешка бомбардовања - тепих, зар не уочавате суштинску разлику:
Кад се бомбардује Лексовац, у једном налету погине 1.750 цивила, за сада уписаних, а иначе више. Кад се бомбардује Вараждин 6 пута, погине 40 особа, од којих вероватно већином нису цивили.
Друго, зар не видите разлику у бомбардовањима градова у Србији пре и после Васкрса 1944? До тог дана било је далеко мање цивилних жртава и четници су подржавали та бомбардовања. Дакле, иако је био тепих систем, било је мање жртава - отприлике ниво хрватских градова.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(21-04-2014, 07:32 PM)ватхра Пише: BAF нити је имао авионе за обрушавање
Каква глупост.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_air...und_attack
Сви ловци-бомбардери могу једино да нападају земаљске циљеве обрушавањем, јер не могу да понесу довољно бомби да би вршили било какво тепих бомбардовање.
Да не помињемо Баракуда, Виндикатор и друге авионе који су посебно направљени за напад обрушавањем...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
372
Ма где нису имали, да су хтели, увек су могли да их доделе BAF-у, смешно је закључити да силе које су рат добиле управо захваљујући ваздухопловној супериорности "немају" такве авионе, док их истовремено сви други поседују...
(Последња измена: 21-04-2014, 08:53 PM од
Громовник.)
Углед:
372
"Dive bomber"-има као што је Виндикатор не недостају сигурно... а вероватно мислиш на "кочнице"...
(Последња измена: 22-04-2014, 07:40 PM од
Громовник.)
Углед:
1,872
Ватра, можете ли директно одговорити: да ли су Тито и партија одговорни што је Србија бомбардована као осовинска земља а Хрватска као део савезничке коалиције? Што је нпр. у Лексовцу у једном бомбардовању погинуло најмање 1.750 грађана, а у Вараждину 40 (вероватно највише униформисаних) за шест бомбардовања, у Београду 4.000 а у Загребу 350 (опет, вероватно највише униформисаних), итд?
Углед:
1,872
Ватра, прецизно сам Вас питао. Хоћете ли одговорити?
Поруке: 496
Теме: 40
Углед:
98
Бањалука.
Тврђава Кастел:
Трговина Леона Пољокана, након бомбардовања:
Кућа браће Пиштељић:
Бањалучани бјеже на Старчевицу за вријеме бомбардовања:
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен