Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Не улазећи у то да ли је било уставног и законског основа за увођење ванредног стања, слобода вероисповести, као индивидуално право појединца и као колективно право верске заједнице, према чл. 202. Уставу Србије спада у мали број таксативно наведених људских права која се не могу ограничити ни у условима ванредног стања. Према чл. 31. ст. 3. Закона о црквама и верским заједницама богослужбени простор је неповредив, јер Црква ужива аутономију (чл. 6. Закона о црквама и верским заједницама), као што је, примера ради, ужива и универзитет. Полиција у тај простор може да уђе само на позив верске заједнице, а тек изузетно без тог позива, ако је у току извршење неког тешког кривичног дела. Насупрот томе, полиција ових дана предузима незаконите оперативне радње у богослужбеном простору и тако шиканира вернике и свештенике током богослужења, неовлашћено их снима, узима личне податке, чиме повређује не само њихову слободу вероисповести, већ и право на приватност.
Зоран Чворовић
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 9,170
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
375
У Србији је тренутно Стохолмски синдром... То се види по овима што га коментаришу, једноставно људи једва чекају да га виде на тв-у како би имали материјала да га коментаришу.....
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,557
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,083
Ставих на погрешну тему, па да поновим овде:
Мило је укинуо полицијски час од суботе у 13 х и сада је у Црној Гори од недеље у 13х до понедељка у 5х.
Тако да је у Загребу и Цетињу дозвољена Литургија, а у Београду није. Као у време старца Фоча од стотину љета.
Поруке: 5,904
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Кад изађем до продавнице, чујем људе како коментаришу да треба спровести још строже мере, да такве мере и треба увести, јер смо неразумни и недисциплиновани људи. То говоре људи средње генерације и старији људи.
Онда не знам какви су људи Швеђани који се по цео дан шетају. Или Американци, Британци, Французи који умиру неколико стотина сваког дана.
Изгледа да Срби не могу да се отарасе култа диктатора који је Броз наметнуо. Вучић то користи, у томе му успева за време овог стања, намеће нови култ вође без кога се ништа не може, јер људи без разума не могу сами кроз живот, пошто треба неки вођа да их води.
Вучић је то почео да ради још кад је дошао на власт, а сад изгледа да то достиже врхунац. Не знам како ће се ово завршити
Поруке: 1,276
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
301
"Чувај се мартовских ида" биле су речи једног пророка.
На крају су мартовске иде биле у режији дојучерашњих најближих сарадника и симпатизера.
Поруке: 5,904
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Да, слажем се са тобом.
Имам и ја неке рођаке по иностранству, али уопште не зависим од њих. Видео сам их два или три пута у животу.
Паника је изазвана директно из врха државе и то се пренело на народ који све то слуша и упија као богомдана упутства.
И да, ти људи добровољно желе да буду поробљени, а кад чују неко другачије мишљење, онда ће овог који другачије мисли прогласити за јеретика или лудака
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Оскрнављена још једна црква у Грчкој.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.