Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

Не улазећи у то да ли је било уставног и законског основа за увођење ванредног стања, слобода вероисповести, као индивидуално право појединца и као колективно право верске заједнице, према чл. 202. Уставу Србије спада у мали број таксативно наведених људских права која се не могу ограничити ни у условима ванредног стања. Према чл. 31. ст. 3. Закона о црквама и верским заједницама богослужбени простор је неповредив, јер Црква ужива аутономију (чл. 6. Закона о црквама и верским заједницама), као што је, примера ради, ужива и универзитет. Полиција у тај простор може да уђе само на позив верске заједнице, а тек изузетно без тог позива, ако је у току извршење неког тешког кривичног дела. Насупрот томе, полиција ових дана предузима незаконите оперативне радње у богослужбеном простору и тако шиканира вернике и свештенике током богослужења, неовлашћено их снима, узима личне податке, чиме повређује не само њихову слободу вероисповести, већ и право на приватност.

Зоран Чворовић

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

У Србији је тренутно Стохолмски синдром... То се види по овима што га коментаришу, једноставно људи једва чекају да га виде на тв-у како би имали материјала да га коментаришу.....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-04-2020, 10:50 AM)Mekenzi Пише:  У Србији је тренутно Стохолмски синдром...

Ово је земља дебила!!! Један полушиптар или полуцинцар,шта год да је, одузео људима сва права и нико ништа.Већина Срба је од гована направљена.Оно што је Просветар процентуално гађао колико Срба има,биће да је био у праву! Ја не верујем колико испрепаданих дебила има који се плаше да и њих не погоди корона. Rolleyes Све болести долазе из подсвести а овај намерно мења и свест и подсвест људи.Ко зна колико ће њих оболети од неке врсте стреса која ће имати неке друге импликације.Менталаћка нација.То су ти момци радикали, то су та британска говна,ту је оригинални Хрват шиптарског порекла Шешељ да нам каже како је педерко Вучић емотиван. Е па емотиван сам и ја и много би значило да цркнете обојица.И Клинтоновац и сарадник ЦИА Вјекослав и овај конзервирани Британац са пет сома психичких поремећаја.А народ је јад и беда јер да није, никада ова радикалска стока не би могла да се иживљава овако.Само усрани ВУчићу,ниједан диктатор у СРбији није умро природном смрћу,мајмуне!!!
Одговори

Ставих на погрешну тему, па да поновим овде:
Мило је укинуо полицијски час од суботе у 13 х и сада је у Црној Гори од недеље у 13х до понедељка у 5х.
Тако да је у Загребу и Цетињу дозвољена Литургија, а у Београду није. Као у време старца Фоча од стотину љета.
Одговори

Кад изађем до продавнице, чујем људе како коментаришу да треба спровести још строже мере, да такве мере и треба увести, јер смо неразумни и недисциплиновани људи. То говоре људи средње генерације и старији људи.

Онда не знам какви су људи Швеђани који се по цео дан шетају. Или Американци, Британци, Французи који умиру неколико стотина сваког дана.

Изгледа да Срби не могу да се отарасе култа диктатора који је Броз наметнуо. Вучић то користи, у томе му успева за време овог стања, намеће нови култ вође без кога се ништа не може, јер људи без разума не могу сами кроз живот, пошто треба неки вођа да их води.

Вучић је то почео да ради још кад је дошао на власт, а сад изгледа да то достиже врхунац. Не знам како ће се ово завршити
Одговори

(03-04-2020, 02:24 PM)Mitic Пише:  Кад изађем до продавнице, чујем људе како коментаришу да треба спровести још строже мере, да такве мере и треба увести, јер смо неразумни и недисциплиновани људи. То говоре људи средње генерације и старији људи.

Ја о томе и причам.Будалетина до будалетине, добровољно пристају да буду поробљени и замандаљени.Али Митке,слушај ти шта имам ја да ти кажем.Већина тих тупаџија се издржавала од дознака које им је неко слао из иностранства. Паре стижу из Француске нпр. а он овде убија време обилазећи Србију са Кучук Вучићем или необилазећи,али свакако гласајући за њега као стабилократора(квази).Међутим,како се ових скоро пола милиона вратило из иностранства и дознаке неће имати ко да шаље онда ће ови временом почети да личе на некадашње присталице ДС и ДСС који су пребегли из Милошевићевог табора.Па ће онда по Вучићу где стигну...а били за њега до јуче. Код нас се историја много брзо понавља.

Ја нити зависим од некога из иностранства,иако их тамо имам колико хоћеш,нити ми ко шта шаље а нервирам се због будалетина које сами себи пакују зло за врат.Невероватно.Оно за шта сам ја оштећен је слобода нормалног кретања и нормалног живота без Вучића и Ђиласа и њима сличних.

Узгред,ми смо једина земља на свету где је у току пандемије председник државе изазвао панику а не народ.
Одговори

"Чувај се мартовских ида" биле су речи једног пророка.

На крају су мартовске иде биле у режији дојучерашњих најближих сарадника и симпатизера.
Одговори

Да, слажем се са тобом.

Имам и ја неке рођаке по иностранству, али уопште не зависим од њих. Видео сам их два или три пута у животу.

Паника је изазвана директно из врха државе и то се пренело на народ који све то слуша и упија као богомдана упутства.

И да, ти људи добровољно желе да буду поробљени, а кад чују неко другачије мишљење, онда ће овог који другачије мисли прогласити за јеретика или лудака
Одговори

Ово је за не поверовати!
Дижу у небеса човека који је муљао са вакцинама у време "свињског грипа" да би цех његовог лоповлука платила нека службеница. Ствар је тако заташкана, Кон склоњен мало у страну и... Ево га сад јаше на корони.

Цитат:"NJEGOVA BIOGRAFIJA SE ČITA U DAHU, EVO ZBOG ČEGA SRBI VOLE DOKTORA KONA! Oficir, muzičar i natprosečno inteligentan čovek"

Без обзира што је тај исти човек почетком марта месеца стајао поред Др. Несторовића и председника СНС-а, што је индиректно подржао Несторовићеву причу о вирусу "који постоји само на ФБ-у", ево га сад проглашавају суперменом.
Човек са напросто запита: Има ли уопште људи у било којој области науке код нас? Очас људи пљуну па полижу без да трепну попут докторке која се правдала лапсусом...
Народ ће прогутати и ову причу као што гута бајке које им сервира преЦедник са својим радикалско - досманлијским чаушима уз аплауз и подршку "вожду" за његову храбру борбу против куроне.
Одговори

(03-04-2020, 12:00 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-04-2020, 10:50 AM)Mekenzi Пише:  У Србији је тренутно Стохолмски синдром...

Ово је земља дебила!!! Један полушиптар или полуцинцар,шта год да је, одузео људима сва права и нико ништа.Већина Срба је од гована направљена.Оно што је Просветар процентуално гађао колико Срба има,биће да је био у праву! Ја не верујем колико испрепаданих дебила има који се плаше да и њих не погоди корона. Rolleyes Све болести долазе из подсвести а овај намерно мења и свест и подсвест људи.Ко зна колико ће њих оболети од неке врсте стреса која ће имати неке друге импликације.Менталаћка нација.То су ти момци радикали, то су та британска говна,ту је оригинални Хрват шиптарског порекла Шешељ да нам каже како је педерко Вучић емотиван. Е па емотиван сам и ја и много би значило да цркнете обојица.И Клинтоновац и сарадник ЦИА Вјекослав и овај конзервирани Британац са пет сома психичких поремећаја.А народ је јад и беда јер да није, никада ова радикалска стока не би могла да се иживљава овако.Само усрани ВУчићу,ниједан диктатор у СРбији није умро природном смрћу,мајмуне!!!

Поручниче, немој губити нерве.
Одговори

Оскрнављена још једна црква у Грчкој.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(03-04-2020, 03:22 PM)Јеремија Пише:  Ово је за не поверовати!
Дижу у небеса човека који је муљао са вакцинама у време "свињског грипа" да би цех његовог лоповлука платила нека службеница. Ствар је тако заташкана, Кон склоњен мало у страну и... Ево га сад јаше на корони.

Цитат:"NJEGOVA BIOGRAFIJA SE ČITA U DAHU, EVO ZBOG ČEGA SRBI VOLE DOKTORA KONA! Oficir, muzičar i natprosečno inteligentan čovek"

Без обзира што је тај исти човек почетком марта месеца стајао поред Др. Несторовића и председника СНС-а, што је индиректно подржао Несторовићеву причу о вирусу "који постоји само на ФБ-у", ево га сад проглашавају суперменом.
Човек са напросто запита: Има ли уопште људи у било којој области науке код нас? Очас људи пљуну па полижу без да трепну попут докторке која се правдала лапсусом...
Народ ће прогутати и ову причу као што гута бајке које им сервира преЦедник са својим радикалско - досманлијским чаушима уз аплауз и подршку "вожду" за његову храбру борбу против куроне.
Бљуц, из дана у дан, објављује ове романсиране биографије лекара које гледамо свакодневно на конференцијама за штампу као представние државне комисије за борбу против корона вируса.
Да сам на њиховом месту, ја би се озбиљно забринуо, јер је ово једна врста нацртане мете. Али, о томе су требали да брину пре него су се дохватили седла.
Одговори

(03-04-2020, 02:18 PM)Бенито Пише:  Ставих на погрешну тему, па да поновим овде:
Мило је укинуо полицијски час од суботе у 13 х и сада је у Црној Гори од недеље у 13х до понедељка у 5х.
Тако да је у Загребу и Цетињу дозвољена Литургија, а у Београду није. Као у време старца Фоча од стотину љета.
Иста мера у Албанији. ТужанТужанТужан
Одговори

https://m.facebook.com/1081133448634904/...136098484/

Јеремија,
Ето их доли...

Пази фаца, сваки има минимум три године против ћафира и нусајрија!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним