Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Победници", "Ослободиоци", "Поделе", "Покрет отпора", "Братоубилачки рат", "Помирење

Присуствовао сам пре недељу дана где је мој пријатељ докторирао са 41 хжгодином животом на Пољопривредном факултету у Београду.

Професорка је рекла следеће у обраћњу:

Данас је све мање зрелих људи који у зрелим годинама докторирају. За стицање доктората требају године труда, испитивања и знања. Сваки докторат захтева не само време за рад на докторату него захтева и личност да сазри и да схвати која је сврха доктората и методологије.

Овде сам пронашао тог Девића. Који је докторирао у 27 години живота. Човек који је незрео,сујетан и уображен.
Који велича себе. То је оно,поред доктората морате да сте зрела и функционална личност а он то није.

Пржи га сујета над госн. Самарџоћем. Самарџић је урадио за српску историју, четништво што ретко ко може достићи и постићи па и у ери интернета где је све доступно...

Девић уместо да учи од стсријих он се издигао мислећи да је бог и батина..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Гдин Милослав има биографију, али ето, залепиш етикету "Деретић" и све си решио.

Не знам шта се дешава са овом омладином.
Одговори

(23-10-2022, 10:13 PM)Београђанин Пише:  Мада, стварно не треба да дозвољавате оне коментаре испод Ваших објава које вређају Девића. Сада је искористио увреде неког Чабака.

Па Девић вас све овде назива психићима. 
Друго су коментари читалаца/пратилаца. А и кад смо код њих, тамо су ипак црњи. Опет, он брише критичке коментаре (јавља ми се понеко од избрисаних).
Одговори

(23-10-2022, 10:29 PM)Mitic Пише:  Немања Девић прозвао гдина Милослава и Бенита да су Јован Деретић савремене историје и Деретић Млађи.

И још каже да је Деретић Млађи покренуо "специјалну операцију" у време кад треба да се отварају удбашки досијеи.

А могао је да каже да је гдин Милослав дао потпис тој петицији да се отворе ти досијеи. То сам видео кад су објавили списак познатих личности-потписника.

Па бре, струка је струка.  Blush
Одговори

Једна страница било које књиге прозваних од стране "Добрице Девића" више вреди него цео његов докторат.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(23-10-2022, 10:50 PM)Mitic Пише:  Не знам шта се дешава са овом омладином.
Полако са тим етикетама  Јок
Одговори

(24-10-2022, 08:41 AM)Monarhist Пише:  

Не, наравно да не етикетирам омладину Smile

Само блага критика да се мало спусте тензије, да се охлади глава и без неке жустрине.

Кад кажем младост, ту мислим на рођене током деведесетих (ја сам рођен осамдесетих). 

На младима свет остаје. Србију ће мењати и треба да мењају генерације рођене 1990-их и 2000-их.
Одговори

И још један детаљ везан око учења историје: И професор Милош Ковић је рекао да је у студентским и младалачким данима читао савремену историју из књиге "Деца комунизма" коју је написао новинар Миломир Марић.
Одговори

(24-10-2022, 09:10 AM)Mitic Пише:  

Само блага критика да се мало спусте тензије, да се охлади глава и без неке жустрине.

Кад кажем младост, ту мислим на рођене током деведесетих (ја сам рођен осамдесетих). 

На младима свет остаје. Србију ће мењати и треба да мењају генерације рођене 1990-их и 2000-их.
Шалимо се мало.
А и ви из 80-их сте млади, у пуној снази.
Одговори

(24-10-2022, 01:09 PM)Monarhist Пише:  

Шалимо се мало.

Aло, млађаријо не дирај нас са почетка 80-их...
Јок
Ваља како видим нашта данашња ђеца и омладина личе куку и леле..

Срећа што си један од ретких пa oђе читаш паметне ствари и паметно размишљаш.. 

Иначњ твоја генерације тешка прича...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-10-2022, 01:09 PM)Monarhist Пише:  

Шалимо се мало.

Aло, млађаријо не дирај нас са почетка 80-их...
Јок
Ваља како видим нашта данашња ђеца и омладина личе куку и леле..

Срећа што си један од ретких пa oђе читаш паметне ствари и паметно размишљаш.. 

Тако смо и ми са почетка две иљадитих дошли ође.

Иначе твоја генерације тешка прича...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-10-2022, 09:38 PM)ватхра Пише:  
(22-10-2022, 03:25 PM)Александар Динчић Пише:  Грешка. Још у доба персијских ратова са Партом (Парћанима). Па отуда "Партизан".

Динчићу,
појам "партизан" је везан са савремено ратовање, није примењив на Стари па ни на Средњи век.
Да би постојала борба у позадини, морала је прво да се развије снабдевање, по фронтална борба, и тек онда контрола путева и насеља у позадини.

Па то пише Коча Поповић. Њему се мора веровати, зар не?
Одговори

(22-10-2022, 10:30 PM)Chicot Пише:  Занимљиво да су британске дипломате и други при влади употребљавали реч партизан- " partisan" и као одредницу за "партијац". Када неко ставља партијске интересе изнад државних. Невезано за комунистичку идеологију.
То је било у употреби неко време и после избијања ДСР, до 1941-1942 рецимо.

Мао Це Тунг пише да је партизан заправо војник партије.
Одговори

(23-10-2022, 11:10 PM)Шумадинац Пише:  Једна страница било које књиге прозваних од стране "Добрице Девића" више вреди него цео његов докторат.

А где се ви то свађате са Девићем?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним