Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Победници", "Ослободиоци", "Поделе", "Покрет отпора", "Братоубилачки рат", "Помирење

Кључно је то што нова научна открића (из студентске визуре) нису потекла путем истраживања у иностраним архивима, већ у домаћим. При чему бих нарочито напоменуо архив БИА. Драган Крсмановић је о томе написао добар чланак.
Имали смо класична истраживања у Бундес архиву у Фрајбургу, која су својевремено донела науци толико нових сазнања. Струка их није уважила.
Одговори

(01-11-2022, 12:55 PM)Александар Динчић Пише:  Кључно је то што нова научна открића (из студентске визуре) нису потекла путем истраживања у иностраним архивима, већ у домаћим. При чему бих нарочито напоменуо архив БИА. Драган Крсмановић је о томе написао добар чланак.
Имали смо класична истраживања у Бундес архиву у Фрајбургу, која су својевремено донела науци толико нових сазнања. Струка их није уважила.

Сачекајте други део овог текста
Тек тада ће се све склопити.
Одговори

Не сумњамо.
Одговори

”Српске новине”: Полемика поводом четника (2)
Институт за савремену историју је један од последњих остатака партијске комунистичке државне творевине на тлу Србије, пише историчарка Ана Филиповић у другом делу чланка, поводом полемике коју је др Немања Девић, запослен у овом Институту, започео против Милослава Самарџића
ПИШЕ: Ана ФИЛИПОВИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/srpske-novine-pol...27422.html
Одговори

Ваистину!
Одговори

(03-11-2022, 11:31 AM)Александар Динчић Пише:  Ваистину!

Ваистину јесте....
Али...
Ко је то до сада отворено рекао или написао?
Најосновније истине у овој земљи нико не сме да каже.
Толико је нас комунизам променио.
Одговори

Чувају се плате, положаји, бенефиције и наравно каријера. Чим постане густо - враћамо се на резервне положаје и чекамо ново дељење. Ја сам све то давно видео. Уствари, нисам ни сумњао да није тако, али сам се уверио један кроз један. С друге стране, лакше ми је када знам да сам барем нешто покушао.
Одговори

Јасни су мени они, али ми нису јасни обични људи који изгледа не схватају да им ови узимају новац из џепа, а они срећни, па још постају њихови "фанови":
"Ми те не дамо!"
Као да нека научна истина зависи од тога колико ко има пратилаца на интернету.
Одговори

На жалост, наш народ има две велике мане. Воли ауторитете и диктаторе.
Одговори

Шта мислите о тзв. "националном помирењу потомака зараћених страна у грађанском рату 1941-1945."?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Мислим да се то питање не треба генерализовати већ оставити појединцу да поступи како мисли.
Одговори

(03-11-2022, 08:09 PM)Шумадинац Пише:  Шта мислите о тзв. "националном помирењу потомака зараћених страна у грађанском рату 1941-1945."?

О томе је мишљење дао још покојни Михиз пре више од 4 деценије, а Душан Ковачевић унео у своју комедију "Балкански шпијун".
"Ајде Ти сад лепо признај да си издајник и све ће бити у реду. И Ђура ће Ти опростити што Те је тукао."
Одговори

(О)позициона историографија
Екипа ”Погледа” саставила је списак од 13 ставки које би званична историографија требало да прихвати, како би се решила социјалистичког наслеђа, односно комунистичке пропаганде
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/opoziciona-istori...27480.html
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним