15-04-2026, 03:36 PM
Gospodine Samardzicu jel znate nesto o Desimiru Djuric iz Zabrdice bio je u Valjevskom Korpusu jel bio obican vojnik ili je imao neki cin
(18-04-2026, 03:21 PM)Романија Пише: У Васићевој биографији пише да је писао историју Равногорског покрета и да је водио ратни дневник, да ли је то истина и да ли се нешто сачувало од тога?
(19-04-2026, 01:54 PM)Бенито Пише: Милослав Самарџић, иако је ово његова ексклузивна тема, упадљиво ћути на овом питању. Који је разлог, може коначно да нам открије.... Или, не мора, свеједно!
(19-04-2026, 06:29 PM)Милослав Самарџић Пише:И ово је Теби одговор?????(19-04-2026, 01:54 PM)Бенито Пише: Милослав Самарџић, иако је ово његова ексклузивна тема, упадљиво ћути на овом питању. Који је разлог, може коначно да нам открије.... Или, не мора, свеједно!
Митић је добро одговорио.
Татјана Васић није успела да сазна ништа.
До итеијњ Ђорђевић је писао да је један примерак имао Добрица Ћосић. Тај примерак је можда сачуван. Треба питати његовог рођака Предрага Марковића, можда, или неког другог из фамилије. Сигурно је много папира остало иза Ћосића.
(19-04-2026, 08:17 PM)Милослав Самарџић Пише: Ајде просветли нас...
(19-04-2026, 08:29 PM)Бенито Пише:(19-04-2026, 08:17 PM)Милослав Самарџић Пише: Ајде просветли нас...
Не ради се ту ни о каквом просвећивању.
Замисли да Ти имаш ту несрећу да Ти је калемар био тетак, а ја напишем неку историјску спекулацију на основу његових измишљотина, и онда дође неки Шумадинац и не тражи од мене да то докажем него оптужи Тебе да кријеш папире од тетка.
Ето, на то је личио Твој коментар.
А свој коментар о наводној "Историји Равне Горе" коју је наводно написао Драгиша Васић, написао сам већ у свом осврту на књигу дотичног доктора чачанске науке, а што се може наћи и на овом форуму, а и Ти си објавио као посебан текст.