Оцена Теме:
  • 48 Гласов(а) - 4.54 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Gospodine Samardzicu jel znate nesto o Desimiru Djuric iz Zabrdice bio je u Valjevskom Korpusu jel bio obican vojnik ili je imao neki cin

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

(15-04-2026, 03:36 PM)Dejan Пише:  Gospodine Samardzicu jel znate nesto o Desimiru Djuric iz Zabrdice bio je u Valjevskom Korpusu jel bio obican vojnik ili je imao neki cin

На жалост не знам.
Био је подофицир, види се по кокарди и опасачу.
Можда је касније унапређен у официра.
Одговори

У Васићевој биографији пише да је писао историју Равногорског покрета и да је водио ратни дневник, да ли је то истина и да ли се нешто сачувало од тога?
Одговори

(18-04-2026, 03:21 PM)Романија Пише:  У Васићевој биографији пише да је писао историју Равногорског покрета и да је водио ратни дневник, да ли је то истина и да ли се нешто сачувало од тога?

Историја Равногорског покрета од Драгише Васића је или негде закопана или је узела удба

https://www.politika.rs/scc/clanak/41278...-oko-cacka

Ако су постојала три рукописа, можда је један примерак закопан, други је открила удба, а за трећи сам Бог зна

https://www.politika.rs/scc/clanak/41278...-oko-cacka
Одговори

Хвала. То је чак и добра информација, мислио сам да је уништена од усташа. Ваљда ће се пронаћи једног дана.
Одговори

Милослав Самарџић, иако је ово његова ексклузивна тема, упадљиво ћути на овом питању. Који је разлог, може коначно да нам открије.... Или, не мора, свеједно!
Одговори

(19-04-2026, 01:54 PM)Бенито Пише:  Милослав Самарџић, иако је ово његова ексклузивна тема, упадљиво ћути на овом питању. Који је разлог, може коначно да нам открије.... Или, не мора, свеједно!

Митић је добро одговорио.
Татјана Васић није успела да сазна ништа.
До итеијњ Ђорђевић је писао да је један примерак имао Добрица Ћосић. Тај примерак је можда сачуван. Треба питати његовог рођака Предрага Марковића, можда, или неког другог из фамилије. Сигурно је много папира остало иза Ћосића.
Одговори

(19-04-2026, 06:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-04-2026, 01:54 PM)Бенито Пише:  Милослав Самарџић, иако је ово његова ексклузивна тема, упадљиво ћути на овом питању. Који је разлог, може коначно да нам открије.... Или, не мора, свеједно!

Митић је добро одговорио.
Татјана Васић није успела да сазна ништа.
До итеијњ Ђорђевић је писао да је један примерак имао Добрица Ћосић. Тај примерак је можда сачуван. Треба питати његовог рођака Предрага Марковића, можда, или неког другог из фамилије. Сигурно је много папира остало иза Ћосића.
И ово је Теби одговор?????
Алал Ти плајвајз.
Одговори

Ајде просветли нас...
Одговори

(19-04-2026, 08:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ајде просветли нас...

Не ради се ту ни о каквом просвећивању.
Замисли да Ти имаш ту несрећу да Ти је калемар био тетак, а ја напишем неку историјску спекулацију на основу његових измишљотина, и онда дође неки Шумадинац и не тражи од мене да то докажем него оптужи Тебе да кријеш папире од тетка.
Ето, на то је личио Твој коментар.
А свој коментар о наводној "Историји Равне Горе" коју је наводно написао Драгиша Васић, написао сам већ у свом осврту на књигу дотичног доктора чачанске науке, а што се може наћи и на овом форуму, а и Ти си објавио као посебан текст.
Одговори

Децембра 2025. године у Пољској су нађена документа из периода Другог светског рата, међу којима су материјали из штаба Армије Крајове

https://notesfrompoland.com/2025/12/05/h...in-warsaw/

Претпостављам да и у Србији леже негде закопана документа Врховне команде Југословенске војске.
Одговори

(19-04-2026, 08:29 PM)Бенито Пише:  
(19-04-2026, 08:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ајде просветли нас...

Не ради се ту ни о каквом просвећивању.
Замисли да Ти имаш ту несрећу да Ти је калемар био тетак, а ја напишем неку историјску спекулацију на основу његових измишљотина, и онда дође неки Шумадинац и не тражи од мене да то докажем него оптужи Тебе да кријеш папире од тетка.
Ето, на то је личио Твој коментар.
А свој коментар о наводној "Историји Равне Горе" коју је наводно написао Драгиша Васић, написао сам већ у свом осврту на књигу дотичног доктора чачанске науке, а што се може наћи и на овом форуму, а и Ти си објавио као посебан текст.

Па није му он само тетак. Он је директор Института а пошто тетка сматра највећом историјским фигуром, сигурно спремају неки легат, па је ту и он ваљда умешан.
Реално је претпоставити да има брдо папира и да у ствари нико и не зна шта све ту тачно има. Отуда и нада да има и Цасичевоф рукописа.

Сећам се тог чланка, има пет година како је објављен:

https://www.pogledi.rs/%D0%BE-%D0%BA%D1%...D1%9B.html

Али, не помиње се "Историја Равне Горе".
Одговори

Ево и Бенитовог поста са форума о Драгиши Васићу

https://www.pogledi.rs/forum/thread-30-p...#pid138536
Одговори

Како не помињем "Историју Равне Горе"?
Управо у пасусу који почиње "Посебно је, а за мене нарочито јер познајем тај крај..." обраћам се том делу његове биографије о Драгиши Васићу.
Подржати Тимотијевићу спекулацију о постојању дела Драгише Васића под насловом "Историја Равне Горе" исто је као подржати онај фалсификат Мољевића. Другим речима, или ће се историјски принцип поштовати до краја или неће. Тимотијевић ако има оригиналан примерак књиге Драгише Васића "Историја Равне Горе" нека га покаже јавности, а ако нема онда нека не спекулише и измишља као Добрица Ћосић. 
Рекао овај овом ово а онај оном оно.... А све потекло од Добрице Ћосића и ми сад треба да се примимо и да тражимо нешто што не постоји, јер је то наводно открила, а потом сакрила "свепаметна" удба која крије сву памет српског народа.
И Ти уместо да одговориш човеку овако, настављаш спекулацију тако што га упућујеш на Марковића или било кога  другог, уместо да му једноставно одговориш:
"Историја Равне Горе од Драгише Васића - НЕ ПОСТОЈИ!"
Тачка!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним