Поруке: 1,793
Теме: 10
Придружен: Jul 2013
Углед:
258
Оно што је најтеже људима да прихвате то је величина саме лажи. Људи данас су свесни тога да су их Комунисти лагали али просто не могу да поверују да је свака ствар коју су им утувљивали у главу о НОБорби лаж. Народ би сад највише волео неку пола-пола историју у којој није испао стадо које блејећи упија свакакве будалаштине. Генерација која је рођена у току рата и која је била у пубертету педесетих никада неће прихватити ни трунку ревизије али њихова деца желе неку алтернативну верзију у којој не испадају смешни што су поверовали баљезгаријама. Незамисливо је да поверују да су Партизани били маргина Другог светског рата у Југославији све до 1944. То је за њих Космос. Пуно је лакше веровати у оно што говори Ужичка република и људи иду линијом мањег отпора.
Данас, поред свих ових ствари...интернета, књига, документараца, (каквог-таквог) простора на РТС-у, процеса рехабилитације још увек је изузетно тешко расправљати се и покушавати људима објашњавати. Могу само да замислим како је то било пре 15 или 20 година и зато је важно да схватимо да кораци колико год да су мали воде напред. И да ће једног дана доћи крај тог пута.
Да ће се једног дана момци и девојке у Београду сатајати "Код Чиче" на посао ћете путовати Равногорским мостом, шетати улицама Николе Калабића, Александра Мишића и Драгослава Рачића.
Кад тад...
И ако смем да додам, по цену да ме линчујете...
Мислим да је серија "Равна гора" (са свим својим манама које не спорим) била пробни балон. Ледоломац. Нешто чиме се мало пипкала ствар и на крају је све то добило прелазну оцену. Можда је серија по сценарију лоша (тј сигурно је) али је свакако пробила лед и после дуго година отворила врата за исправљање ове незабележене историјске неправде према једном човеку и његовим јунацима.
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
(02-05-2015, 05:50 PM)Павле Пише: И ако смем да додам, по цену да ме линчујете...
Их, бре...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Ватхра, како ти се свиђа документарац? Сигурно си га погледао.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 03-05-2015, 09:37 AM од
Felix.)
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
(04-05-2015, 04:13 PM)Александар Динчић Пише: (03-05-2015, 07:44 PM)ватхра Пише: (03-05-2015, 09:35 AM)Felix Пише: Ватхра, како ти се свиђа документарац? Сигурно си га погледао.
Нисам, немам времена.
У приказу који је горе поставио Самарџић сам погледао само шта је писано о Ромелу и пилотима, и види се да су стандардне глупости. Ако је тако и у документарцу, немам нешто вољу да губим време на то.
Ипак, требаш да погледаш. Да не буде као Дража Марковић: "Другови, нисам прочитао књигу, али се слажем да не ваља".
Владо Шегрт.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 127
Теме: 1
Придружен: Apr 2014
Углед:
13
Шта се дешава са репризом г-дине Самарџићу? Да ли су издејствовали бољи термин или је бар остао репризни термин(стоји и даље на сајту)
То питам зато што сам управо сазнао из извора блиских ртс-у да је дефинитивно забрањен.
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(04-05-2015, 04:13 PM)Александар Динчић Пише: (03-05-2015, 07:44 PM)ватхра Пише: (03-05-2015, 09:35 AM)Felix Пише: Ватхра, како ти се свиђа документарац? Сигурно си га погледао.
Нисам, немам времена.
У приказу који је горе поставио Самарџић сам погледао само шта је писано о Ромелу и пилотима, и види се да су стандардне глупости. Ако је тако и у документарцу, немам нешто вољу да губим време на то.
Ипак, требаш да погледаш. Да не буде као Дража Марковић: "Другови, нисам прочитао књигу, али се слажем да не ваља".
За Дражу Марковића је озбиљан знак питања да ли је прочитао и једну књигу . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)