Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Prve dve su iste, ali je razlika u srednjim tonovima, nastala zbog eksponiranja, kopiranja i sl, zato i izgleda drugačije.
Treća je kombinacija montaže i slikanja. Kosa je drugačija, džepovi doslikani odnosno izbrisani, epoletuške i odlikovanje dodati. Dobar portret-montaža, ne bi me čudilo da je rađen u Londonu jer je vrhunski rad.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,879
На трећој ено потписа мајстора у горњем десном углу.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Да, пише нешто као
William J. Peltz (?), 8-42 (?)
Значи вероватно јесте Лондон, импровизован портрет министра војног.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,879
Да, ово што пише испод слика је реално, дакле операција против четника представљена је као операција против комуниста, али теорија о заједничком деловању Енглетза и Немаца делује нереално. Пре бих рекао да су им се те ствари поклопиле.
Поруке: 415
Теме: 1
Придружен: Mar 2018
Углед:
13
Кад смо већ код слика,шта мислите шта је суштински инкриминишуће у књиѕи кроѕ тајни архив удбе од Миловановића?По мени ништа.Сведочанство Тасића је сјајан осврт на послератно деловање четника и њихово скривање.Убеђен сам да су писци мислили да је инкриминишуће то што овај на пар места наводи да су украли негде свињу,јагње и сл.Циљ је био свести их на банду,криминалну групу и сл.Шта је проблем,људи су се морали прехранити.Чак мислим да ни слике нису фалсификовали,већ су аутентичне.На пример шупље букве су вековима коришђене ѕа скривање,објављене су слике четничких логоришта и пећина где су се скривали.Је ли ко читао?На мене је то некад давно оставило непоновљив утисак,недавно сам опет са уѕивањем прочитао.Велика је уметност,скривати се на такав начин,са таквом логистиком,и у таквим условима.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(05-03-2018, 12:02 PM)Mitic Пише: Гдине Милославе, да ли Вам је позната фотографија са Банденкампфа, ево линка
http://bandenkampf.blogspot.rs/2018/03/bk0322.html
Јел овом шваби са горње слике маскирано или унакажено лице?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Маскирано. То су исти ликови са леве слике.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
Па то, није ми логично да у пропагандном летку стављају слике својих унакажених војника, а не види се лепо...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Ма јасно да сам ја погрешио око Љубомир и Љубиње, у брзини пишући. Знам да то није исто.
Имам тај Бирчанинов документ где наводи војно-четн.ОДРЕДЕ и Саву Ковача за команд.Љубињског војно-четн. одред.
Поента свих поента : одред и бригада нису исто. Ковач није био команд.бригаде, већ одреда.