Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Prve dve su iste, ali je razlika u srednjim tonovima, nastala zbog eksponiranja, kopiranja i sl, zato i izgleda drugačije.

Treća je kombinacija montaže i slikanja. Kosa je drugačija, džepovi doslikani odnosno izbrisani, epoletuške i odlikovanje dodati. Dobar portret-montaža, ne bi me čudilo da je rađen u Londonu jer je vrhunski rad.
Одговори

На трећој ено потписа мајстора у горњем десном углу.
Одговори

Да, пише нешто као
William J. Peltz (?), 8-42 (?)
Значи вероватно јесте Лондон, импровизован портрет министра војног.
Одговори

Хвала!Ево још један пример из књиге објављене у Лондону.Другачији је скен,и мало је дужа слика.
[Слика: s-l1600.jpg]

(03-03-2018, 06:39 PM)ватхра Пише:  Да, пише нешто као
William J. Peltz (?), 8-42 (?)
Значи вероватно јесте Лондон, импровизован портрет министра војног.
Ааа видиш како се разумеш у наше мајсторе фотографије,а за твоје другове си не заинтересован изгледа.Само ово су уметнички радови,за разлику од ваших,који су пропагандног типа ,фалсификовања историје.
Одговори

Гдине Милославе, да ли Вам је позната фотографија са Банденкампфа, ево линка

http://bandenkampf.blogspot.rs/2018/03/bk0322.html

Ради се о једној од неколико немачких репортажа о борбама против четника лажно представљених у ратној штампи као борбе против комуниста. Па бих молио за објашњење.

Понекад помислим, гледајући овај пример, да су и Немци и Енглези заједно промовисали Броза као да се он једини бори како би имао "кредит", а све у циљу да се он постави на власт
Одговори

Да, ово што пише испод слика је реално, дакле операција против четника представљена је као операција против комуниста, али теорија о заједничком деловању Енглетза и Немаца делује нереално. Пре бих рекао да су им се те ствари поклопиле.
Одговори

Кад смо већ код слика,шта мислите шта је суштински инкриминишуће у књиѕи кроѕ тајни архив удбе од Миловановића?По мени ништа.Сведочанство Тасића је сјајан осврт на послератно деловање четника и њихово скривање.Убеђен сам да су писци мислили да је инкриминишуће то што овај на пар места наводи да су украли негде свињу,јагње и сл.Циљ је био свести их на банду,криминалну групу и сл.Шта је проблем,људи су се морали прехранити.Чак мислим да ни слике нису фалсификовали,већ су аутентичне.На пример шупље букве су вековима коришђене ѕа скривање,објављене су слике четничких логоришта и пећина где су се скривали.Је ли ко читао?На мене је то некад давно оставило непоновљив утисак,недавно сам опет са уѕивањем прочитао.Велика је уметност,скривати се на такав начин,са таквом логистиком,и у таквим условима.
Одговори

(05-03-2018, 12:02 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, да ли Вам је позната фотографија са Банденкампфа, ево линка

http://bandenkampf.blogspot.rs/2018/03/bk0322.html

Јел овом шваби са горње слике маскирано или унакажено лице?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Маскирано. То су исти ликови са леве слике.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Па то, није ми логично да у пропагандном летку стављају слике својих унакажених војника, а не види се лепо...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(28-02-2018, 11:39 PM)Мића Адмирал Пише:  
(28-02-2018, 11:02 PM)Вук92 Пише:  
(28-02-2018, 09:03 PM)Мића Адмирал Пише:  
(28-02-2018, 08:29 PM)Бенито Пише:  Хвала, вала баш. Smile
Мићо, знаш ли шта ближе о погибији Сава?
Није ишао у повлачење 1944. По једној причи заробљен од комуниста и убијен у Илија планини поч.лета 1946, а по другој у Љубомиру 22.јан.1946.
Сигурно најхрабрији командант у Требињском корпусу, али и на своју руку. Чак је свој батаљон, својевољно одвео у Требињску бригаду. Све је то потицало, наводно, од љутње што га Бирчанин није предложио за војводу а говорио да хоће. И поред тога многи су та ословљавали са војводом.
Сава Ковач је такође био командант Љубињске бригаде, Требињског корпуса али је у јулу 1942. смијењен и на његово мјесто је дошао поручник Иван М. Јаничић.
Нигде нисам пронашао да је био команд. Љубињске бригаде. Кажеш смењен у јулу 1942, а јуна 1942.био је команд.Љубомирског четн.одреда ( 2 батаљ, са 600 четника )- докум.
Ипак сам био у праву Мићо, нашао сам документ у којем јасно пише:
''Љубињски војночетнички одред од 2 батаљона, укупне јачине 600 бораца и 8 пушкомитраљеза, са просјечно 30 метака на пушку, распоређен по селима љубињског среза. Командант одреда је сељак Саво Ковач.'' (Зборник докумената и података НОР-а, том 14., књига 1 - документ бр. 120)
Значи како сам рекао Сава Ковач је био командант Љубињског војночетничког одреда (претеча Љубињске бригаде), смијењен је у јулу 1942., када је и овај одред прерастао у бригаду и на мјесто команданта је постављен активни пјешадијски поручник Иван М. Јаничић, дотадашњи командант Ластванског четничког одреда (батаљона) и помоћник команданта Команде четничких одреда за југоисточну Херцеговину.
Одговори

(06-03-2018, 05:20 PM)Вук92 Пише:  
Није ишао у повлачење 1944. По једној причи заробљен од комуниста и убијен у Илија планини поч.лета 1946, а по другој у Љубомиру 22.јан.1946.
Сигурно најхрабрији командант у Требињском корпусу, али и на своју руку. Чак је свој батаљон, својевољно одвео у Требињску бригаду. Све је то потицало, наводно, од љутње што га Бирчанин није предложио за војводу а говорио да хоће. И поред тога многи су та ословљавали са војводом.
Сава Ковач је такође био командант Љубињске бригаде, Требињског корпуса али је у јулу 1942. смијењен и на његово мјесто је дошао поручник Иван М. Јаничић.
Нигде нисам пронашао да је био команд. Љубињске бригаде. Кажеш смењен у јулу 1942, а јуна 1942.био је команд.Љубомирског четн.одреда ( 2 батаљ, са 600 четника )- докум.
''Љубињски војночетнички одред од 2 батаљона, укупне јачине 600 бораца и 8 пушкомитраљеза, са просјечно 30 метака на пушку, распоређен по селима љубињског среза. Командант одреда је сељак Саво Ковач.'' (Зборник докумената и података НОР-а, том 14., књига 1 - документ бр. 120)
Значи како сам рекао Сава Ковач је био командант Љубињског војночетничког одреда (претеча Љубињске бригаде), смијењен је у јулу 1942., када је и овај одред прерастао у бригаду и на мјесто команданта је постављен активни пјешадијски поручник Иван М. Јаничић, дотадашњи командант Ластванског четничког одреда (батаљона) и помоћник команданта Команде четничких одреда за југоисточну Херцеговину.
Без љутње, ипак ниси у праву.
Ја сам оспорио да је Ковач био команд. Љубињске бригаде, а ти сада наводиш докум, који доказује да је Ковач био команд.Љубомирског батаљона.
Па то сам и ја рекао. Ковач је, како кажеш смењен са дужности команд. Љубомирског батаљона, формира се Љубињске бригада са команд. Иваном Јаничићем...
То што је Љубомирски батаљон ( а није само он ) постао претача Љубињске бригаде не доказује никако да си у праву.
Одговори

(06-03-2018, 06:23 PM)Мића Адмирал Пише:  
(06-03-2018, 05:20 PM)Вук92 Пише:  
Без љутње, ипак ниси у праву.
Ја сам оспорио да је Ковач био команд. Љубињске бригаде, а ти сада наводиш докум, који доказује да је Ковач био команд.Љубомирског батаљона.
Па то сам и ја рекао. Ковач је, како кажеш смењен са дужности команд. Љубомирског батаљона, формира се Љубињске бригада са команд. Иваном Јаничићем...
То што је Љубомирски батаљон ( а није само он ) постао претача Љубињске бригаде не доказује никако да си у праву.
Наравно да сам у праву, кад опет правиш исту грешку. ЉУБОМИРСКИ и ЉУБИЊСКИ није исто, то су потпуно два различита географска појма, Љубиње и Љубомир. У томе је највећи проблем. Сава Ковач је касније био командант Љубомирског батаљона у Билећкој бригади, касније при Требињској, а Љубињски војночетнички батаљон и Љубињска бригада су тотално са другог географског подручја Smile
Значи да сумирамо ја се нисам добро изразио, јер Љубињска бригада је оформљена тек августа 1942. године, а Сава Ковач је био командант Љубињског војночетничког батаљона до августа 1942. године. Твоја грешка је што си навео Љубомирски, а не Љубињски. То је то! Каква црна љутња, Боже сачувај, ћераћемо се још! Хахаха
Одговори

Ма јасно да сам ја погрешио око Љубомир и Љубиње, у брзини пишући. Знам да то није исто.
Имам тај Бирчанинов документ где наводи војно-четн.ОДРЕДЕ и Саву Ковача за команд.Љубињског војно-четн. одред.
Поента свих поента : одред и бригада нису исто. Ковач није био команд.бригаде, већ одреда.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним