Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Милославе, има ли шансе да се специјално издање Погледа - 150.000 НЕЗНАНИХ ГРОБОВА, о жртвама комунистичког терора, укоричи у књигу и пусти у продају?

Сматрам да је то веома значајно! Још чувам то издање Погледа и интересује ме да ли је један од сарадника на том издању онај Веран Матић, који ће касније, данас бити у B92?
Одговори

Интересује ме судбина Славољуба Врањешевића, након пресуде комунистичког суда, где је осуђен на 20 година.

Такође, да ли су Вам познати разлози Мољевићеве оставке на место Дражиног састанка марта 1945. год.
Одговори

Цитат:Интересује ме судбина Славољуба Врањешевића, након пресуде комунистичког суда, где је осуђен на 20 година.

Ако није проблем ја да ти одговорим.
Након што су га пустили, опет је враћен на робију због примања новца из иностранства(јер није имао приходе, пошто није могао да се запосли као тзв. издајник народа), и ту другу робију није преживео.
Одговори

Да ли је истина да је општина Книн 1944. имала преко 10 000 партизана (од тога 4000 жена), највише од свих општина у Југославији? И какав је био ту национални састав? Ово сам прочитао на неком усташком сајту.
Одговори

Пре пар дана на фејсбуку сам негде видео да је постављен видео ђенерал Михаиловић у Босни 1944. У опису је писало да је реч о кратком видео-снимку, али нисам одгледао. Да ли неко зна нешто о томе?
Одговори

То је вероватно ово https://www.facebook.com/photo.php?v=833467153335457
Одговори

Већ ради пиратерија нашег документарца...
Није Босна, Прањани су у питању.
Одговори

(03-02-2014, 02:03 PM)Романија1 Пише:  Да ли је истина да је општина Книн 1944. имала преко 10 000 партизана (од тога 4000 жена), највише од свих општина у Југославији? И какав је био ту национални састав? Ово сам прочитао на неком усташком сајту.
Можда крајем године, ако су мобилисали све. Иначе већина је током рата била у четницима.
Одговори

Милославе да ли си у својим истраживањима, поготово у припреми књиге о Рачићу, наишао на име Богољуб Вуковић?
Сећам се из прича старијих људи да су га помињали, на жалост не по добру. Ради се о подручју Цера, Јадра и Рађевине.
Душан Трбојевић га не помиње у својој књизи, тако да претпостављам да је можда био Пећанчев или ко зна чији.
Одговори

Није ми у сећању то име.
Одговори

Нисам био у могућности да гледам емисију "Питања и одговори" у којој сте гостовали, да ли ћете је Ви или неко други ускоро ставити на Јутјуб?
Одговори

Милославе јели имате линк за ТВ интервју што сте одржалих са том новинар ко је пре радио за Борбе или Време......мислим првих пут те чујем у том интервју од Четници као специјалци у пре ратном Војске Краљевине?
Одговори

(04-02-2014, 09:26 PM)Огњен Пише:  Нисам био у могућности да гледам емисију "Питања и одговори" у којој сте гостовали, да ли ћете је Ви или неко други ускоро ставити на Јутјуб?
Ставићемо, нисам још узео диск.
Одговори

(04-02-2014, 09:33 PM)Захумље Пише:  Милославе јели имате линк за ТВ интервју што сте одржалих са том новинар ко је пре радио за Борбе или Време......мислим првих пут те чујем у том интервју од Четници као специјалци у пре ратном Војске Краљевине?
Да, били су специјалци, поред осталог и падобранци. Не знам на кога мислиш.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним