Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Гдје се може више прочитати о односима четника и муслиманских милиција из Старе Рашке, примарно оних под командом Хасана Звиздића, Сулејмана Пачариза, Ћазима Сијарића, Хусеина Ровчанина и Џафера Деве?
Одговори

Др Милутин Живковић, то је његово поље и детаљно се бави тим тереном. А писао је и Самарџић у "Дражи".
Одговори

Сутра или прекосутра ће на Јутјубу, претпостављам, поставити данашњу емисију "После ручка" у којој је гостовао гдин Милослав.
Одговори

Одговори

Је л' има докумената, сведочења или фотографија да су Англо-американци снабдевали комунисте бацачима пламена? Претпостављам да нису али опет, ко зна.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-10-2025, 08:01 PM)Николај Пише:  Је л' има докумената, сведочења или фотографија да су Англо-американци снабдевали комунисте бацачима пламена? Претпостављам да нису али опет, ко зна.

Нисам нигде наишао на то.
Одговори

Проблем са пламенобацачима је што троше гориво ко луди. За логистику је тешко. Не верујем да би их Англоамериканци испоручили, можда Совјети али и они тешко.

Током рата су их партизани у више наврата заплењивали од Немаца и Италијана.
Упитно је колико су могли да их користе, тешки су а гориво се брзо троши.
Одговори

(08-10-2025, 10:29 PM)ватхра Пише:  Проблем са пламенобацачима је што троше гориво ко луди. За логистику је тешко. Не верујем да би их Англоамериканци испоручили, можда Совјети али и они тешко.

Током рата су их партизани у више наврата заплењивали од Немаца и Италијана.
Упитно је колико су могли да их користе, тешки су а гориво се брзо троши.

Као су могли партизани ма шта да заплене од Немаца? То је и четницима једва успевало.
Одговори

Koliko je partizana 1941. pobeglo iz Užica i prešlo u Bosnu?
Одговори

Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.
Да ли си налетао на сличне случајеве?
Одговори

(13-10-2025, 12:05 PM)Pavle Пише:  Koliko je partizana 1941. pobeglo iz Užica i prešlo u Bosnu?

Нисам нашао нигде тачан пдоатак, али то је будућа 1. пролетерска бригада плус Пратећи батаљон, тј. око 2.000.
Одговори

(19-10-2025, 09:59 PM)Бенито Пише:  Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.

Не би требало да је логор радио под црвенима, као што је радила Бањица до 1947.
Ипак могуће је да је неки део логора радио и тада.
Одговори

(19-10-2025, 09:59 PM)Бенито Пише:  Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.

Ја сам прочитао поменуто у књизи „Информбиро у Црној Гори”.
Одговори

Шта је истина о убиству Јеремије Исаковића?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним