Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србија између истока и запада

(26-11-2014, 03:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(26-11-2014, 12:01 AM)ЛукаЛоко Пише:  Да се вратим на изворну тему топика, ја не могу да разликујем у потпуности Русију од Совјетског Савеза. По мени оно је и даље била Русија иако под другим именом и другим (злочиначким) режимом. Совјетски Савез је имао исте геополитичке интересе као Руска Империја.
Уз то, понављам да Стаљину примери су заправо били не Љенин него Иван Грозни и Петар Велики. Заиста постоје имресивне сличности између владавине тих двојица и Стаљиновог доба, тако да по мени не може се издвојити Стаљинова страховлада од руске историје.
То је уобичајено гледиште за западни свет.
Међутим, СССР и Русија се разликују као пријатељи и непријатељи, ватра и вода. Два супротна појма. СССР је био највећи непријатељ Русије, поклопио је огромним плаштом и када је тај плашт скинут видела су се огромна разарања раније руске државе, огромни губици у становништву и територијама, разорена привреда...
Већа је разлика између СССР-а и Русије него између Србије и Југославије, мада је паралела слична.
Госп. Самарџићу, морамо да се договоримо јер ја уопште не сматрам комунизам позитивним.
Оно што Ви кажете је тачно, а ја сам мислио на нешто које можда иде паралелно.
Био је потпун дисконтинуитет између царске Русије и Совјетског Савеза у време Октобарске револуције и Лењинове владавине.Тај дисконтинуитет, што се тиче социо-економског уређења и питања људских права, преостао је све до краја, међутим по националном питању са временом појавили су се неки елементи континуитета са царском Русијом.
Са временом интернационалистички комунизам се претворио у национал-комунизам. Барем су га тако сматрали многи Руси.
Пазите да ја не мислим да је за то једино заслужан Стаљин, него сматрам то природном појавом. У овом случају национална идеја је, рецимо, некако као трава у саду: покошена, она поново расте.

Указујем поново на сукоб, или барем несугласицу, између Лењина и Стаљина управо по том питању.
Када су грузијски комунисти тражили националну аутономију, врх партије коју је тада водио Стаљин, послала је Орџоникидзеа да их кара. Болестан Лењин је стао на страну грузијских „аутономаша“ и полемисао са диригентима попут Стаљина, јер је он (Лењин) наравно судио негативним оно што је сматрао „великоруским“.
Дакле, ако иде паралела Совјетског Савеза и комунистичке Југославије, Лењин а не Стањин имао је исти став као Тито према највећој од народа федерације.
Одговори

Они се позивају на право, а право апсолутно нема везе са науком. Посебно не данашње друштво апсолутног релативизма.

Господ нас је одредио генетским кодом и то смо што смо. Посебно за старе етницитете као што су Срби, Јевреји, Баски...

Могу они себе звати хрватима, могу они оповргавати порјекло, али при том они лажу себе. Истина је само једна и није као право - данас је кажњиво једно, сутра није и обратно.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(26-11-2014, 10:55 PM)херцеговац Пише:  Они се позивају на право, а право апсолутно нема везе са науком.
Ниси чуо за правне науке?
Одговори

Франк је прешао на римокатолицизам 1874 године, у моментима када озбиљније иступа у политички живот Загреба. Иначе је постављен као чиновник Беча при банској влади, а отуда се упушта у политику.

Човјек је класичан шпијун Беча у чију изјаву хрватства апсолутно не вјерујем.

А опет,
зар Јевреј може бити искључиво јудаист?

(26-11-2014, 10:59 PM)Николај Пише:  
(26-11-2014, 10:55 PM)херцеговац Пише:  Они се позивају на право, а право апсолутно нема везе са науком.
Ниси чуо за правне науке?

Да ли је хомосексуализам био криминализован до прије коју деценију?

Овдије говорим о егзактности, а знаш ти на шта мислим када кажем да нема везе са науком, него се правиш луд.

Као што не одговараш на питање да ли Јевреј искључиво мора бити јудаист?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(26-11-2014, 11:03 PM)херцеговац Пише:  Да ли је хомосексуализам био криминализован до прије коју деценију?

Овдије говорим о егзактности, а знаш ти на шта мислим када кажем да нема везе са науком, него се правиш луд.

Као што не одговараш на питање да ли Јевреј искључиво мора бити јудаист?
Па право није само кривично право, него обухвата широку област друштвених односа.
Одговори

Да ли су Јевреји искључиво једне вјероисповјести?

Одговори

Огромном већином јесу, али то је небитно. Мене овде занима искључиво један Јеврејин који је био Јеврејин само утолико што је рођен као такав, а није могао да бира родитеље.
Одговори

Значи пада и оно твоје тврђење да га римокатолицизам као таквог одређује хрватом!?

Отпада и оно о језику, јер ниси знао да је исчезао око 200 године, а у упоптерби био искључиво код рабина...,

остаје једино то да се искрено или не изјашњавао хрватом.

То је једина сламка о којој се ти држиш.

А ја ти кажем да у америци постоји закон који ти дозвољава да се изјашњаваш као жена!

Одговори

Значи променио је јеврејску веру у католичку, не да би постао Хрват него Јеврејин?Јок
Одговори

(26-11-2014, 11:37 PM)Николај Пише:  Значи променио је јеврејску веру у католичку, не да би постао Хрват него Јеврејин?Јок

Аууу, која глупост! Смарање бре Изненађује ме да писмен човјек извали овакву глупост.

Значи Србин који пређе у мухамеданство је промјенио вјеру да би постао 'бошњак'? Значи вјероисповјест одређује припадност?

Теби смета што је Јосип Франк био Јевреј и као такав формирао хрватско праваштво зарад Беча. Да је био било који други, не би ти сметало.

При том овдије заборављаш све оне покрете који су инструисани из Беча, а који су формирали и обликовали хрвате у вијечитој бечкој жељи продора на југоисток.

Имао си и Вука Караџића који је служио Бечу и дао оно без чега никада Србин римокатолик не би могао постати хрват - језик и писмо.

Све то имаш и то није било у праисторији, него процес који се интевизирао од прије двјесто година па завршио пред други рат.

Све је документовано.

Одговори

(26-11-2014, 11:51 PM)херцеговац Пише:  
(26-11-2014, 11:37 PM)Николај Пише:  Значи променио је јеврејску веру у католичку, не да би постао Хрват него Јеврејин?Јок

Аууу, која глупост! Смарање бре Изненађује ме да писмен човјек извали овакву глупост.

Значи Србин који пређе у мухамеданство је промјенио вјеру да би постао 'бошњак'?

Теби смета што је Јосип Франк био Јевреј и као такав формирао хрватско праваштво зарад Беча. Да је био било који други, не би ти сметало.

При том овдије заборављаш све оне покрете који су инструисани из Беча, а који су формирали и обликовали хрвате.

Имао си и Вука Караџића који је служио Бечу и дао оно без чега никада Србин римокатолик не би могао постати хрват - језик и писмо.

Све то имаш и то није било у праисторији, него процес који се интевизирао од прије двјесто година па завршио пред други рат.

Све је документовано.
Колико познајеш Срба који су прешли на ислам да би постали Срби?Смарање бре
Одговори

Ја знам двојицу који су прешли на ислам.

Један из Раковице који је сам по себи будала, али га је интересовао суфизам, другог упознао на сајму сада је у Сирији.

Али ни један није ништа друго до Србин. Овај из Раковице се и изјашњава Србином, овог другог нисам ни питао, јер ме није ни интересовало.

Без везе се проваљујеш. Одмори.

Одговори

(27-11-2014, 12:02 AM)херцеговац Пише:  Ја знам двојицу који су прешли на ислам.

Један из Раковице који је сам по себи будала, али га је интересовао суфизам, другог упознао на сајму сада је у Сирији.

Али ни један није ништа друго до Србин. Овај из Раковице се и изјашњава Србином, овог другог нисам ни питао, јер ме није ни интересовало.

Без везе се проваљујеш. Одмори.

Овај што је будала је прешао на ислам и остао Србин?хихихи
Одговори

Па није ваљда постао вјеверица као ти!? 5+5

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним