Сад сам чак и прочитао (малтене) ово твоје писмо.
Да знаш колико ниси у праву...
Да ти дам један пример.
Ја рецимо имам неки свој занат (основни) и ок. Баш тај занат јако је популаран на интернету, клинци се убише причајући, наводећи цитате и свађајући се. У суштини мисле да знају нешто, али веруј ми најчешће преко 95% су тотално контра од неког знања и истине.
Тако гледам и овакве историјске теме, УБИШЕ СЕ ЉУДИ! Студенти историје пиче градиво, које у пракси нико не хебе 2%, а деретани лудују о египтима и валвилонима. Не зна се ко је луђи.
И сад када би неки озбиљан историчар пробао да их СТВАРНО упути у реалност, веруј ми нема ШАНСЕ! Историја уопште није лака као што изгледа, али свако мисли да ће о њој моћи да сазна нешто на интернету - веруј ми НЕМА ТЕОРИЈЕ!
Фасоваћеш све саме глупости и лажи!
Ово ИСТО важи и за моју "личну карту" (занат), па сад како ти шта рећи, а да бар 2% разумеш - ПРЕТЕШКО!
Ипак да не будем дерпе, изнео сам ти од почетка како ствари стоје.
Видим да ништа ниси разумео (и не можеш реално), пробаћу сад већ трећи пут!
Историчара (средњег века, антике) аутохтонисте НЕМАШ у државним установама! Значи немој очекивати да ти наводим имена, да људи добију шут карту!
Ето узми пример Баш Ђорђа Јанковића, није чак ни у аутохтонистичкој групи археолога, али изнео је оно што се НЕ СМЕ (није прескочио, затрпао, закривио), човек је само ПОКАЗАО (без и тумачења) и датирао бар 200 година касније И:
ПОПИ ОТКАЗ!
Упркос томе што је стварно изузетно цењен.
Нек ти је он пример за археологију.
Ево ти рецимо шта је мислио (упокојио се) Др Тибор Живковић, виспрен историчар (политичар) за кога се све може рећи, сем да је аутохтониста (нађох цитат на нету):
Цитат:...
Наравно. Јужнословенски историчари, генерално, деле се на две групе – они који верују у масовну сеобу Словена на Балканско полуострво, и они који сматрају да су у питању далеко мање „масе“ Словена. Наравно, има и оних, попут новоромантичара, који сматрају да никакве сеобе није ни било. То је упоредиво са, рецимо, у физици, да је свемир одувек постојао – иако све говори, пре свега егзактни подаци, да је морао настати у неком тренутку. Ја бих себе прибројао у ону другу скупину – сеоба Словена се догодила, али у далеко мањем броју. Сам термин, сеоба, није срећно изабран.
...
А тај број је по њему 2% (мрзи ме да тражим), па закључи све о сеобама...
Остале историчаре 2. рата и шта они мисле о аутохтоности, ти је исто као да питаш зубара, шта мисли о операцији катаракте...
Оно што је бубао у ШКОЛИ!
Да су шиптари = Илири!
...
Овај твој текст је толико пун неких НЕНОРМАЛНИХ цитата и лажи, да све то благо мени ЗАБОРАВИ - ЧИСТЕ ГЛУПОСТИ:
(07-09-2013, 06:09 PM)Громовник Пише: ...
веровао или не веровао на страни званичне историје. А ево шта каже генетика:
Цитат:Хвала Богу па данас знамо које су гене имали Етрурци и Ликијци (исте - хаплогрупа Г). Та хаплогрупа код данашњих Срба је присутна у распону од 1-2%, док је исти проценат код Лужичких Срба и других Словена, тако да су покушаји квазилингвиста (Деретића и трабаната) да доведу у везу ''Србе'' и све друге древне народе потпуно лудило. Да је Деретић са трабантима у праву, Ликијци и Етрурци и Срби и Руси и Пољаци и Ирци и Индијци и Персијанци би морали претежно или бар у елитним слојевима (ако говоримо о Индији и Персији) да имају исте гене. А то није случај.
Генетска истраживања нам показују да Срби у свом генотипу имају до 45% присуства "Словенских" генетских хаплогрупа, R1A1 и I2a. Те хаплогрупе су најприсутније међу Лужичким Србима а затим и међу Словенским народима, Украјинцима, Пољацима, Русима итд. С друге стране, "Динарска хаплогрупа", која је у Србији присутна у неких 20% случајева, је у Русији и другим Словенским земљама присутна у занемарљивим процентима. Сем тога, анализа фосила из Раса (IX век) нам показује готово стопостотну присутност Словенских хаплогрупа. Стога ово што си писао:
...
Апсолутно не стоји. Не знам где су Динарци ишли, али на север, међу Словене, дефинитивно нису.
Ево још мало о генетици, пошто си поменуо и "теорију о поступном преласку не динараца у динарце" (замисли
):
Цитат:...
Verovatnoca da mutiranjem od slovenskog gena HLA-B8 dobijes dinarski gen B5 je beskonacno mala, jer je potrebno da se dobije oko 50 razlicitih nukleotida, i to na poseban nacin promenjeni, i na odredjenim mestima, i to u lancu koji ima 1089 nukleotida.
...
И за крај, да видимо шта каже антропологија?
Цитат:Predsednik udruzenja antropologa Jugoslavije, istoricar, dr Petar Vlahovic je napisao sledece:
"Vrseci reviziju Vajzbahovih istrazivanja glasinackog materijala Z. Mikic je u najnovije vreme uneo vise svetla u ovu antropolosku problematiku, podkrepljujuci tako donekle prethodna naucna shvatanja da su arijevski narodi u vreme svog dolaska na Balkansko poluostrvo, kako kaze Zupanic, bili fizioantropoloski jednaki, odnosno visoki, belokozi, modrooki, crvenkasto-plavokosi, dolihoidni, a da u kasnijim razdobljima od tih osobina nije mnogo ostalo. Po Pseudo-Cesariju, odnosno 525. godine nove ere, po dolasku u Norik, Panoniju i Ilirik, Sloveni su visokog rasta, dolihoidni (po Zupanicu oko 60%), svetle kompleksije. Kozu je odlikovao, kako kaze Zupanic, jaci roze inkarnat a kosu crvenkast sjaj. Ovaj opis podkrepljuju i podaci arapskih pisaca VII-XII veka, kao i podaci vizantijskog istoriografa Prokopija iz 562. godine nove ere." (Petar Vlahovic, U vrtlogu zivota - prilozi etnickoj i istorijskoj antropologiji, 68-69)
Ма мрзи ме и да ти овакве будалаштине уопште коментаришем.
Ипак, ајд да ти поновим (све сам ти то већ причао):
Генетика је из 200 разлога, ДАНАС наука у коју немој имати вере НИКАКО!
МНОГО смета, јер доказа Божје речи, али и Илирство Срба. Није то лудило пуштено пре 1997! Веруј ми ранији радови су доста истинити,
али генетика је направила прекршај!
Зато од негде 1997. мењају и тумаче те хапло групе и преврћу све тумбе - да би сакрили пре свега ово:
Адама и Еву, ко су данас јевреји и (наравно) ко су Илири - Трачани - Пелазги - Словени - Срби - Руси!
Али са обзиром да си горе мешао генетику и антропологију, (оно о промени у динарце - је иначе теза о "планоцикапиталији" - мрзи ме да тражим како се стварно зове, то је иначе антрополошка теорија, да се динарци, Срби ојаде..., ..., не генетичарска...),
значи, треба да знаш да су антрополошки и генетички резултати У ДЛАКУ ИСТИ!
А пошто наводиш Ж. Микића, ево ти емисија у којој ће ти Србољуб Живановић све рећи што те интересује:
Тип ти је апсолутни ауторитет овде (и свуда) за те ствари, а имао је милион дана терена код нас (што је изузетна реткост). У овој емисији јасно каже да се становништво НИЈЕ МЕЊАЛО, а ако тражиш више, мораш га као и Јанковића ПИТАТИ! Па сви они раде у окружењу, где удбаши у историји само чекају преступ.
То ти је укратко, историја, антропологија, археологија, генетика, е остаје мени НАЈБОЉА - етнологија!
Нећу ти наводити ауторитете овде, али знај:
Становништво од Истре до Црног мора и од југа мађарске до Крита, ИСТО је етнолошки (практично исто). Одећа од антике иста, од капе до обуће. Ајд капа Илирска (као црногорска са различитим бојама, итд.), обућа опанци у два типа, динарски и моравски. Мада немој да те буни, Илирска капа је у ствари кратка шубара (ко четничка), на северу Балкана..., ..., ...
А све пореклом из Винче!
Сад опет гледам онај "твој" текст, какве будалаштине!
Словени и Динарци, у теоријама од пре 100 год, су били: плави, црни,
...
Јао глупости тешка ли си!
Динарац није одређен бојом, крупноћом, тежином костију (масивношћу...) то су све ГЛУПОСТИ из 19. века...
Одавно то нико не зарезује за ништа - будалаштине...
Претпостављам да ће ти све ово мало значити, али знај, док се МНОГО тога не прочита, или (боље) прочита и ПРОДИСКУТУЈЕ са правим зналцем из тих области - немој да гајиш илузије да је то све просто као пасуљ!
Јесте ПРОСТО: Срби су аутохтони на Балкану и једини наследници (са паранародима из њих) Илира, Трачана, Межана, Пелазга... !
Али прво треба лопатама разгртати глупости које то скривају, а то УОПШТЕ није једноставно, бар у историји!
И да додам, НИСАМ ја историчар ни археолог, ни антрополог...!
Ја знам 100% да су Срби Илири, а то сам и проверио У ДЛАКУ!
Мене је ту највише интересовала ипак ствар са шиптарима!
Такву ПОДМУКЛУ ПОДВАЛУ овде су брозо - краљо - "историчари" набили у Србији, да је бљутаво колико су наш Народ ОЈАДИЛИ СА ТИМЕ!!!
Ето то мене интересује, а дал се ти осећаш као неки Сармат и Герман и досељени Кмер, заболе ме да те убеђујем у такве ствари. За себе сам сигуран ко сам, а ти по жељи ти.
Све најлепше од Боре Илиро-Дарданца краће Србина!

Добро мало лепог и много лудог, али шта ћеш...