Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(17-02-2017, 10:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Како није постојала, српске бановине су биле Србија.

У то вријеме постојала је само К.Југославија подјељена на бановине.
Србија није постојало у било ком облику.

Цитат:Свакако су границе бановина прављене по супротним принципима од комуниста, који су ишли на то да се Срби исецкају и свугде буду мањина.
[/quote]

То је истина (осим за Војводину) !

Умјесто да праве Југославију требали су да праве Велику Србију и то државу Срба и само Срба православаца:

[Слика: 8860c66982.jpg]

Направили су нам државу пуну унутрашњих непријатеља:
-Хрвата
-Словенаца
-Македонаца
-муслимана
-Мађара
-Њемаца
-црногорских сепаратиста

а закували су и са :
-Италијанима(због Далмације)
-Бугарима(због Македоније)...
Њемачку,Аустрију или Мађарску да не спомињем.

Док је у Војводини број Срба био око 35%.

Карађорђевићи су хтијели да владају државом од око 12 мил.становника (1921),а у тој истој држави истински им је одано само око 4,5 мил.Срба православаца(1921)-СУЛУДО

Послједице тога осјећамо до данас а скупо смо их платили и 1941-45, 1991-95 као и 1998-99.
Одговори

Сад одвојиш Отоманског утицај и Римо Католичког утицај од 1389 то ти је Српски Простор пре било које окупације......твз Слобода.

Е толико изгбили!

И толико губимо!

И толико страдамо!

Војска се борила да ослободи Српске земље као увек!

Све остало је отимање! Јели то народ, јели то вера јели то земља! Без обзира како се све звало!
Одговори

Сваки Шумадинац кад устане треба да каже:
Хвала ти Кнез Михаило Обреновићу што си очистио Шумадију од непријатеља наших. Хвала ти што си муслиманима показао пут ,поштедио си нас огромног страдања .
Одговори

АНТИЈУГОСЛОВЕН.... ти ли си овај?
[Слика: U%20Srbu%202010_%20rehabilitacijia%20cetnistva.jpg]

(18-02-2017, 07:59 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Сваки Шумадинац кад устане треба да каже:
Хвала ти Кнез Михаило Обреновићу што си очистио Шумадију од непријатеља наших. Хвала ти што си муслиманима показао пут ,поштедио си нас огромног страдања .

Хвала ти Кнез Михаило Обреновићу што си очистио Шумадију од непријатеља наших. Хвала ти што си муслиманима показао пут ,поштедио си нас огромног страдања . Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-02-2017, 08:07 PM)Шумадинац Пише:  АНТИЈУГОСЛОВЕН.... ти ли си овај?
[Слика: U%20Srbu%202010_%20rehabilitacijia%20cetnistva.jpg]

(18-02-2017, 07:59 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Сваки Шумадинац кад устане треба да каже:

Хвала ти Кнез Михаило Обреновићу што си очистио Шумадију од непријатеља наших. Хвала ти што си муслиманима показао пут ,поштедио си нас огромног страдања . Јок

Слика ми се не свиђа! Држимо се србства !
Одговори

Мислиш и "србства" у НОБ-у? Rolleyes

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-02-2017, 12:52 AM)Нимбус Пише:  А, каква бандоглавост да се по сваку цену истраје у тврдњи да су Карађорђевићи "криви" за Југославију, уз потпуно игнорисање чињенице да су елиминисане смртне опасности за Србију, које су до тада постојале. И каква бандоглавост да се докаже да су Краљевина југославија и ФНРЈ/СФРЈ мал' не исте државе. Не, то су два по својој бити суштински, дијаметрално, супротна пројекта.Ту је само име исто и ништа друго.

Кога не мрзи, ево баш детаљно, са сасвим довољно аргумената. Довољно за нормалне људе. За лумене и комуњарске фанатике свакако ништа није довољно да им памет доведе у ред.

ВЕЛИКИ РАТ – ТРАГИЧНА УВЕРТИРА ТОТАЛИТАРИЗМА

ФАШИЗАМ И КРАЉЕВИНА ЈУГОСЛАВИЈА

УБИСТВО КРАЉА АЛЕКСАНДРА

ТИТОВА ЧЕТИРИ ЋОПАВА СТУБА
Где си Нимбусе, нема те одавно? Smile
Одговори

(18-02-2017, 07:31 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  
(17-02-2017, 10:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Како није постојала, српске бановине су биле Србија.

У то вријеме постојала је само К.Југославија подјељена на бановине.
Србија није постојало у било ком облику.

Цитат:Свакако су границе бановина прављене по супротним принципима од комуниста, који су ишли на то да се Срби исецкају и свугде буду мањина.

То је истина (осим за Војводину) !
[/quote]
Нигде није писало ''Србија'', али то је формалност; стање на терену било је да су српске бановине обухватале огромну већину Срба. Иначе формалност око назива требало је да се реши, решавање је било у току, тј. преименовање српских бановина у Бановину Српске земље, Скопље главни град. То би било да се није заратило 1941.
Шта Војводина? Није тад постојала Војводина, БиХ, итд. Дунавска бановина, престоница у Новом Саду, била је већински српска, тако што јој је прикључен и Крагујевац нпр.
Одговори

Срби су од своје мале државе коју је свако могао да прегази, за само седам година створили доминантну силу у региону, кадру да се одупре свакој претњи граничних држава. Елиминисане су кључне опасности које су долазиле од Отоманског царства, велике Бугарске и Аустроугарске монархије. Стварањем Југославије (која у време одржавања Конференције није била ни призната као држава) расформирана је Аустроугарска упркос отпору В. Британије.

Ovo gore sto sam citirao to je Ivkovic napisao. Procitao sam pazljivo prva dva teksta to je problem kod istoricara ili poznavalaca istorije je sto nabacaju toliko stvari a ne usrede se na jednu jedinu stvar. Ne mogu da citam stavove ljudi koji porede da je fasizam i komunizam isto tako da ne vidim sta sam se prosvetlio njegovim tekstovima.

Evo posto pricamo o stvaranju Jugoslavije ja mislim da nasa diplomatija je morala da ima mnogo jaci uticaj i manevar da zahteva mnogo vise, i da se izbori za svoje ciljeve i svoju zemlju
Одговори

Само да вам кажем да је ово сајт и наравно као изразито демократски медиј, можете рећи шта год размишљате.
Али, ипак, имајте макар мало озбиљности кад нешто коментаришете. Људи прочитају на стотине књига пре него се усуде да нешто о некој теми напишу. Изгледа да је дошло време да све то може преко инстант текстова наших врлих гугл новинарчића.
Одговори

(19-02-2017, 02:16 AM)Бенито Пише:  Само да вам кажем да је ово сајт и наравно као изразито демократски медиј, можете рећи шта год размишљате.
Али, ипак, имајте макар мало озбиљности кад нешто коментаришете. Људи прочитају на стотине књига пре него се усуде да нешто о некој теми напишу. Изгледа да је дошло време да све то може преко инстант текстова наших врлих гугл новинарчића.

Mozes da izneses svoj stav, a pre svega ovde mozes i da naucis i da saznas mnogo o nekim stvarima. Od nekih clanova mi mladji a tu smatram sebe sa 30godina, mnogo mozemo da naucimo. Mozes da procitas mnogo knjiga ali svako ovu temu moze da tumaci sa svojim uverenjima, i da iznese svoj stav.
Mozda nekog i boli sto su Srbi ginuli toliko a svoju drzavu su dobili kada su svi otisli.
Evo ja sam juce u kafani pitao da li neko zna ko je Punisa Racic od deset ljudi troje je znalo.Nemoj da zameris mnogo smo lose obrazovanje imali nisu dali coveku da se probudi kao jedinka i da zeli da prosiri svoje znanje. Ja smatram da je Aleksandar Kriv mozda ja lupam , mozda su sve cinjenice protiv mene, ali to je moj stav i licno uverenje, i to tesko moze neko da promeni moze samo da omeksa sa nekim novim saznanjima. Isto tako mislim da nije bilo ove prve Jugoslavije ne bi bilo temelja za Komunisticku Jugoslaviju.
Одговори

(17-02-2017, 06:33 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Кад је баш почели НВО јужно славско јединство?

Имали смо шугословенство све копирајући пан-славјанство, пројекат-играчку Руског Царства еда би се супротставило пан-германизму!

Број Пољака, Чеха, Словака и иних које ја пан-славјанство шармирало и окренуло Русији говори о томе да је тај пројекат одавно пук'о к'о звечка и као такав био за Браћу Русе пробни балон-играчка, а за нас, шаку сиромаха, испаде играчка-плачка, Јасеновац и Крајина!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(19-02-2017, 01:42 AM)treca smena Пише:  Срби су од своје мале државе коју је свако могао да прегази, за само седам година створили доминантну силу у региону, кадру да се одупре свакој претњи граничних држава. Елиминисане су кључне опасности које су долазиле од Отоманског царства, велике Бугарске и Аустроугарске монархије. Стварањем Југославије (која у време одржавања Конференције није била ни призната као држава) расформирана је Аустроугарска упркос отпору В. Британије.

Ovo gore sto sam citirao to je Ivkovic napisao. Procitao sam pazljivo prva dva teksta to je problem kod istoricara ili poznavalaca istorije je sto nabacaju toliko stvari a ne usrede se na jednu jedinu stvar. Ne mogu da citam stavove ljudi koji porede da je fasizam i komunizam isto tako da ne vidim sta sam se prosvetlio njegovim tekstovima.

Evo posto pricamo o stvaranju Jugoslavije ja mislim da nasa diplomatija je morala da ima mnogo jaci uticaj i manevar da zahteva mnogo vise, i da se izbori za svoje ciljeve i svoju zemlju

Г. Самарџићу, ту сам ја, али не вреди. Све је узалудно трошење живаца.
....
Елем, то што је цитирао "Трећа смена" је аксиом, ноторна, фундаментална чињеница. Али Трећој смени ни та ноторна чињеница није јасна. Односно, није му прихватљива јер се не уклапа у његов зацементирани стереотип.
Колико би тек бесан био да је прочитао трећи део о убиству краља Александра? По таквима, Александар Карађорђевић је издајник српства, кад оно међутим, све супротно од онога што он "зна".

Имају ли сви опадачи Карађорђевића благу представу шта је у ствари "Лондонски споразум"? Укратко: смртна пресуда за Србију. Лаже вас Шешељ.

1928. српска државност би била заокружена ампутацијом Словеначке и Хрватске, а што се то није десило, написасмо. Национално питање - та само погледајте пописе становништва на КиМ између два рата, и биће јасно да би проблем био решен да је Краљевина потрајала.

Или, питање - зар неко заиста сматра да су наши државници морали знати 1914-5. да ће се појавити Хитлер и Стаљин? Нису Краљевину Југославију поразили Бугари и Мађари већ Немачка. Како је Француска уз помоћ ВБ и приде Белгија прошла у сукобу са Немачком? Данска? рат трајао 8 сати. Чехословачка?...

Како разумети врло компликоване и брзе промене тог времена, а да се исте не сагледају. Није Југославија била неко изоловано место, па да се нешто разуме, без ширег сагледавања. Да се усресредимо на једно дрво, а шуму да не видимо?
Зна ли Трећа смена да је Мусолини, елем фашиста, први поделио фабрике радницима. А Хитлер славио Први мај?

Како да разумете Титов систем владавине, ако се не упознамо са феноменом "аустрофашизма"?

Али, шта год писали и коликогод доказивали, Трећа смена ће закључити:
Цитат:Evo posto pricamo o stvaranju Jugoslavije ja mislim da nasa diplomatija je morala da ima mnogo jaci uticaj i manevar da zahteva mnogo vise, i da se izbori za svoje ciljeve i svoju zemlju

Не, не, морали су више, тврдиће Трећа смена. Шта и како само Бог зна. Баш га брига, он тако мисли. Сигуран је да је у праву.
Никакав изузетак, већ типичан примерак апсолутне бандоглавости.
И ту је сваки разговор бесмислен.
Одговори

А што се нервираш?
Деценије прања мозга су оставиле последице.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним