Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(20-02-2017, 06:20 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Зашто има ваш ко немају ни минимална знање а волите да вам се глас чује и види!

Читај те нешто па онда дрвите!

Ti si pun znanja a malo malo promasis slova na tastaturi. Svako ima pravo da iskaze stav i misljenje a ako ti se nedopada ne citaj.
A ko ne zna neke stvari nauci i sazna nesto novo.
Одговори

(20-02-2017, 03:41 PM)Павле Пише:  
(20-02-2017, 01:36 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Између усташа и домобрана је огромна разлика.

Нису сви Хрвати Усташе, ал су све Усташе Хрвати.

Па ни то није тачно. Усташе су биле Хрвати и муслимани.
Усташе су биле добровољци и најгори злочинци,а домобрани познати по кукавичлуку и дезертерству.

(20-02-2017, 04:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  ...

----------------------------------------
* Војвода Бране Богуновић, легендарни Равногорски Херој, нарочито се прославио
у борби за Босанско Грахово, 27-ог октобра 1942-е године.

Лазар Бркић - Из књиге: Лазар Бркић ПЕСМЕ
1961 RAVNA GORA PUBLISHING HOUSE,Inc. NEW YORK,N.Y.

Емигранту, постављаш тепихе по форуму и завађаш Србе док си ти у Канади.
О твом србству је довољно рећи да Србију називаш Србијица.

(20-02-2017, 04:11 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Устанак није имао било које политичке повезаности.....он је имао карактер спонтана Српска Одбрана!

И где се подигао он је брзо уклонио УСТАШЕ.....поготово у тим местима где је била Хајдучка традиција.

А ВАШИХ су убијали ПРВО БОРЦЕ ИЗ УСТАНАК....ОД ПРВИХ ДАНА!

Ма ПРВА РЕГРУТОВАЊЕ КОМУНИСТА ТВЗ ПАРТИЗАНА ЈЕ БИЛО У МЕСТИМА ГДЕ ЈЕ БИЛА ИЗВРШЕН ГЕНОЦИД........ТАКО ЉУДИ КО СУ ИЗГУБИЛИХ СВЕ. ТЕ ЖРТВЕ ГЕНОЦИД СУ БИЛИ ПРВИ ЉУДИ ИЗМУНИПУЛИСАНИ ДА ГИНУ ЗА ПОЛИТИЧКУ ИДЕЛОГИЈУ, УМЕСТО ЗА ПРИРОДНОГ ДРЖАВНОГ И НАЦИОНАЛНА ОДБРАНА.

Ова мапа је из КОМУНИСТИЧКИХ ИЗВОРА.....а сви знадемо да СТЕ ЛАГАЛИ...и да сте преписивали устанак за сами себе......А ТАМО ОВСТЕ НИЈЕ БИЛО КОМУНИСТА.....него је била спонтана народна одбрана!

Ова мапа и ваша интепритације овсте не мисли да су Срби постојали у Војводанским крајеве? И да тамо није постојала било којих отпор?

Али што је најсмешније....је после толико година и толико књига што постоје.....на овај сајт КОНСТАТНО стижу оваких ВУЦИБАТИНЕ, са оваких ”мисљење”. И ТО БЕЗ ПРЕКИДНО! СЛУЧАЈНО????

Али после толико године на овај сајт....нема крај ”ОВАКИХ" особа на сајт.....

Јели сте ви овсте свешних какав је тај математичких случај да се сретне неко као вас међу 4 милиона Срба ко живе у диаспори?

Али да имаш толико ”сподоба” ко стижу на један форум Војске Краљевине....а да имају иза себе неколико ТВ програма, та интернетска знање, или можда неколико књига......а да осечају оних имају што да пише и да дрве. То је невероватно!

Кад имаш власник ко је повезан са више од 20 књига, и је са својим сараднике, (Чланови сајта ко су исто присутних на чат, неких ко су исто писали књига, неких форумаши су доктори своја предавање). Овде имаш људи ко су више од 20 година по народним и страним архивима.

Е ти да стижеш са неком инфанталном знањом.....

Е за то мораш имати један ЕГО и ТАСТИНУ!

Или сте ЗЛОНАМЕРНИ, или СТЕ ТОЛИКО СМОТАНИХ.....или сте ТОЛИКО ЗАБЛУДАНИХ....или НИ СТЕ ПРАВОСЛАВНИ СРБИН!

Откуд теби право да мене називаш вуцибатином,сподобом,да ме вријеђаш и причаш да ја нисам ништа прочитао ? Откуд ти идеја да 4 мил.Срба у исељеништву има мишљење као ти ? Ти ћеш мене да учиш како је било у НДХ,а моја породица све то преживљавала на својој кожи . Која политичка идеологија ? Народ је гледао да преживи геноцид 1941-45 док је Краљ био у Лондону,Војска К.Југославије разбијена , Србија под Њемцима,а Дража говорио како треба чекати (али зато усташе нису чекале ) .
Народ на тлу злочиначке НДХ налазио је спас на слободним партизанским територијама и није се бојао партизана него усташа,Њемаца и Италијана.

(20-02-2017, 06:07 PM)treca smena Пише:  Kakve veze ovo sve ima sa tekstom na prvoj strani, zasto svaka tema ode u pravcu rasprave ko je za koga ratovao i ko je gde ratovao.Evo ja cu ti reci u mom selu svi Cetnici su presli u Partizane na kraju rata a tokom celog rata su saradjivali.

I ne treba mi arhiva da znam sta mi je djed pricao kao i ljudi koje sam sretao na skupovima.

Па онда настави говорити истину ! Иначе,видим да си искрен човјек -то је вриједно поштовања .
Одговори

(20-02-2017, 10:27 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Нећу да коментаришем јер немам живаца да се расправљам са комунистима.
Нисам комуниста !

Цитат:Ти си научио неку комунистичку историјицу и дошао пун самопоуздања да као нешто ти расправиш овде са неким.

Нисам ја дошао ништа да расправим и то је права историја а не комунистичка .
Цитат:Те комуњаре из твојих крајева су једна багра која се напила српске крви овде и нисте ви ништа ослобађали него сте се борили за власт а то је велика разлика.Потпуно погрешно место за тупљење.

У мојим крајевима је било и партизана и четника као и у мојој породици. Ти који су дошли у Србију су је ослободили заједно са Црвеном армијом од оних који су убијали дјецу по твом истом Крагујевцу,а поубијали су и неке који су сарађивали са Њемцима , као што су и ови радили са њима кад су имали прилику .

Цитат:А тај немогући број Јок извини али има неких озбиљних истраживача историјских прилика и неприлика који су дошли до тог броја. Џабе ти та прича. И не лупетај око тог устанка у Србији, смеју ти се људи .

Шта ти није јасно око устанка ?

[Слика: bf6dcee6ed.jpg]
Partizani i četnici sprovode zarobljene Nemce 1941. u Užicu
Одговори

(21-02-2017, 09:14 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  
(20-02-2017, 03:41 PM)Павле Пише:  
(20-02-2017, 01:36 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Између усташа и домобрана је огромна разлика.

Нису сви Хрвати Усташе, ал су све Усташе Хрвати.

Па ни то није тачно. Усташе су биле Хрвати и муслимани.
Усташе су биле добровољци и најгори злочинци,а домобрани познати по кукавичлуку и дезертерству.

Каква је онда разлика међу њима што се тиче Срба?
Не зна се само који би први прилетео да нас побије. Дал Мунџа дал Усташа или Домобран. "Разликују се они"...ал се око једног увек добро сложе.
Постоје две врсте Хрвата. Они који би нас убијали, палили нам куће и протеривали остатак и они који желе да неко дође побије нас, попали нам куће и протера остатак. Вазда било а и биће док је света.

У мржњи је створена, у мржњи се распала, не знам шта више има да расправљате о Југославији. Не поновила се.
Одговори

(21-02-2017, 09:14 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Ти ћеш мене да учиш како је било у НДХ,а моја породица све то преживљавала на својој кожи . Која политичка идеологија ? Народ је гледао да преживи геноцид 1941-45 док је Краљ био у Лондону, , Србија под Њемцима,а Дража говорио како треба чекати (али зато усташе нису чекале ) .
Народ на тлу злочиначке НДХ налазио је спас на слободним партизанским територијама и није се бојао партизана него усташа,Њемаца и Италијана.

Заиста ми је жао свог српског становништа које се налазило на територији НДХ, небитно да ли су били у партизанима или четницима. Морам да те исправим јер у свакој реченици ,коју си написао, има бар по једна велика грешка. Не бих рекао да је то последица тога да си комуниста него нечега горег што се назива незнање. Немој ми замерити ово говорим добронамерно.

Цитат:Народ је гледао да преживи геноцид 1941-45 док је Краљ био у Лондону

Би ли волео да краљ и влада нису побегли и да су се ,речимо, крили у твом селу? Ја не бих да су у мом, а не бих ни да су у твом и ако су стотинама километара далеко једн од другог. У року од неколико дана тај цео крај би био срављен са земљом, а краљ би се извукао или би несрећно завршио. Владе свих окупираних земаља биле су у Лондону (Каиру,...). Одатле су могле неометано да раде и међусобно сарађују са савезницима.

Цитат:
Војска К.Југославије разбијена

Да ли си чуо за блицкриг? Много јаче војске су биле разбијене. Француска је пала без опаљеног метка, Совјети се повукли до саме Москве,... Ми смо и пружили неки отпор. Кад кажем ми мислим првенствено на Србе. Познато је да су остали народи са одушевљењем дочекали Немце (част појединцима).

Цитат:Дража говорио како треба чекати (али зато усташе нису чекале )

Док је Дража ,још пре рата, био на служби у Словенији приметио је доста усташког рада. Знао је последице тога па је Недићу предлагао да раздвоји војску на српску, хрватску и словеначку како би борба била ефектнија. Због тога је заглавио у затвору. Дража се још током априла борио против усташа, није ништа чекао. Тито се тада налазио у Загребу, касније у Рибникаревој вили у Београду. Дража се на почетку рата определио да су усташе највећи непријатељ. Због тога је велики број официра, помоћи и наоружања слао у Босну. Чекао је што се тиче Немаца јер као искусан официр, познавалац немачке, силе знао је Немце не можемо истерати без помоћи савезника. Свака тренутна акција против Немаца касније би довела до трагедије (видели смо на примеру Крагујевца, Краљева,...). Усташе нису чекале, то нико није могао спречити, бар у почетку рата. Касније јесте, у великој мери али не и начисто.

Цитат:Народ на тлу злочиначке НДХ налазио је спас на слободним партизанским територијама и није се бојао партизана него усташа,Њемаца и Италијана.

У праву си да је део народа налазио спас у слободним партизанским територијама. Како је прошао тај народ а како Ђујићеви, Мањача, Озрен, Требава, Мајевица,..? Колико је страдало на Козари а колико на планинама које су држали четници? У почетку устанка устаници су се борили заједно. Касније је тек настала подела на партизане и четнике и често је било преласка из једних редова у друге. Не знам да ли си чуо за податак да су се Италијани згрожавали на усташке злочине. Кад им је прекипело окупирали су већи део НДХ. Да тога није било усташе би имале далеко више посла. Италијани су чинили злочине, али далеко мање од осталих окупатора, усташа и партизана.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(20-02-2017, 10:13 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  У партизане нису прелазиле усташе него домобрани.

Кидање

(20-02-2017, 10:13 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Нису чуо за Сремски фронт који је онемогућио раније ослобађање Јасеновца ?

А ти мислиш да је нормално да шаљеш необучену градску децу на утврђене Немачке позиције, не би ли се доказао пред Совјетима, и то све док ти усташе неометано кољу сународнике? Blush

(20-02-2017, 09:38 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Избјегавам да пишем о ЈВуО и партизанима,колико је то могуће, да не правим подјеле међу Србима које нам не требају

Подела између Срба и нема, само између оних који су остали Срби, и оних који су напрасно одлучили да је бити Србин и бити Православан нешто лоше.

(20-02-2017, 01:36 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  п.с. партизани није исти што и комунисти(Тито,КПЈ )

У праву си, нису исто, комунисти су ту да доносе одлуке како да униште Српски народ, а партизани (обичан народ) онда иду и кољу, убијају, муче, руше, пале, затварају и отимају, како би тај циљ и остварили.

Кидање

А оно јес' разликују им се униформе подоста, ко бих повезао Blush

Сличан однос као и међу комунистима/партизанима. Једни убијају и кољу Србе, док их други чувају и омогућавају им да то несметано раде.

(21-02-2017, 09:14 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  а Дража говорио како треба чекати.

Кидање

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(21-02-2017, 03:21 PM)Громовник Пише:  
(20-02-2017, 10:13 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Нису чуо за Сремски фронт који је онемогућио раније ослобађање Јасеновца ?

А ти мислиш да је нормално да шаљеш необучену градску децу на утврђене Немачке позиције, не би ли се доказао пред Совјетима, и то све док ти усташе неометано кољу сународнике? Blush

И то још стратешки тотално непотребно.
Одговори

Па потребно је било, да изгину Београдска и Шумадијска деца, да оставе места "ослободиоцима" Rolleyes

Одговори

Perun je objasnio neke stvari.

Mozda je morao Draza da deluje vise na teritoriji NDH, i mozda je kralj trebao da ostane u zemlji, ali bilo je kako je bilo. Mislim da je sustina da je ustanak u pocetku bio narodni a da su posle komunisti zatrovali narod sto nije tesko bilo.
Одговори

(21-02-2017, 03:21 PM)Громовник Пише:  А ти мислиш да је нормално да шаљеш необучену градску децу на утврђене Немачке позиције, не би ли се доказао пред Совјетима, и то све док ти усташе неометано кољу сународнике? Blush

Све си у праву само ми реци због чега си инсистирао градску децу? Сеоска деца нису била поштеђена Сремског фронта.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Нису, али већину војске које су послали су чинила Београдска буржоаска деца.

Одговори

(21-02-2017, 04:00 PM)treca smena Пише:  Perun je objasnio neke stvari.

Mozda je morao Draza da deluje vise na teritoriji NDH, i mozda je kralj trebao da ostane u zemlji, ali bilo je kako je bilo. Mislim da je sustina da je ustanak u pocetku bio narodni a da su posle komunisti zatrovali narod sto nije tesko bilo.

Деловао би више да га комунисти нису увукли у рат против Немачке и касније у грађански рат. Краљ и влада нису требали да остају у земљи. То сам објаснио малопре и мислим да се већина слаже са мном.

Одговори

(21-02-2017, 04:00 PM)treca smena Пише:  Perun je objasnio neke stvari.

Дечко је имао 18 година. Шта се питао и шта је знао? Радио је како му кажу. Као и већина Монархија у то време. Краљ је само радио шта му кажу. Плус је овај Краљ био и дете. Отргли су му оца, довели га насилно на власт, официри га узели под своје, онда га напада Трећи Рајх, тај није знао где је лево а не шта треба да ради. Ко ће после да га пусти? Черчил да га пусти да се врати у Југославију?
Одговори

Откуд теби право да мене називаш вуцибатином,сподобом,да ме вријеђаш и причаш да ја нисам ништа прочитао ? .
Откуд теби право да мене називаш вуцибатином...
Кад немужеш да читаш тему нити да стојиш на њега
Замисли један отворан разговор и полемику где се разправља од стварање Југославије....
Где тема је остављена на корене Пан Славизам.....

Нико на томе ме неће одговорити зашто је један заборавних историчких промешај.........зашто у вашим школама су толико времена потрошили перење вам можгове како су КОМУНИСТИ победили у другог светског рата, оних су заборавили за предавање историје пре Немањића, па чак и после њега. корисћавајући СТРАНЕ ИНТЕРПРИТАЦИЈЕ СОПСТВЕНА ИСТОРИЈА.....

Тако да имаш 70 година где Срби овсте не потраживају своју историју, из своје изворе, или изворе што оних желу да користе!

Сад један упада да повезује тему са другог светског рата, и то са инфомације што је учио у школи, косу за 70 година нису писали од Српску историју.....или построшилих толико времена да га препишу из погледа КОМУНИЗАМ.....

Не само то имаш ароганције да дуваш и то са плитком знањом међу људима ко су светски стручњаци на ту тему!

Откуд ти идеја да 4 мил.Срба у исељеништву има мишљење као ти ?
Извини ја сам заборавио на све те генерације што су бежале из СФРЈ и садашњи Екс Југославије ко су стиглих из ваше школе са твојим интепритације историје!

Ти ћеш мене да учиш како је било у НДХ,а моја породица све то преживљавала на својој кожи .....
Јели си рођен за време НДХ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним