(21-02-2017, 09:14 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише: Ти ћеш мене да учиш како је било у НДХ,а моја породица све то преживљавала на својој кожи . Која политичка идеологија ? Народ је гледао да преживи геноцид 1941-45 док је Краљ био у Лондону, , Србија под Њемцима,а Дража говорио како треба чекати (али зато усташе нису чекале ) .
Народ на тлу злочиначке НДХ налазио је спас на слободним партизанским територијама и није се бојао партизана него усташа,Њемаца и Италијана.
Заиста ми је жао свог српског становништа које се налазило на територији НДХ, небитно да ли су били у партизанима или четницима. Морам да те исправим јер у свакој реченици ,коју си написао, има бар по једна велика грешка. Не бих рекао да је то последица тога да си комуниста него нечега горег што се назива незнање. Немој ми замерити ово говорим добронамерно.
Цитат:Народ је гледао да преживи геноцид 1941-45 док је Краљ био у Лондону
Би ли волео да краљ и влада нису побегли и да су се ,речимо, крили у твом селу? Ја не бих да су у мом, а не бих ни да су у твом и ако су стотинама километара далеко једн од другог. У року од неколико дана тај цео крај би био срављен са земљом, а краљ би се извукао или би несрећно завршио. Владе свих окупираних земаља биле су у Лондону (Каиру,...). Одатле су могле неометано да раде и међусобно сарађују са савезницима.
Цитат:
Војска К.Југославије разбијена
Да ли си чуо за блицкриг? Много јаче војске су биле разбијене. Француска је пала без опаљеног метка, Совјети се повукли до саме Москве,... Ми смо и пружили неки отпор. Кад кажем ми мислим првенствено на Србе. Познато је да су остали народи са одушевљењем дочекали Немце (част појединцима).
Цитат:Дража говорио како треба чекати (али зато усташе нису чекале )
Док је Дража ,још пре рата, био на служби у Словенији приметио је доста усташког рада. Знао је последице тога па је Недићу предлагао да раздвоји војску на српску, хрватску и словеначку како би борба била ефектнија. Због тога је заглавио у затвору. Дража се још током априла борио против усташа, није ништа чекао. Тито се тада налазио у Загребу, касније у Рибникаревој вили у Београду. Дража се на почетку рата определио да су усташе највећи непријатељ. Због тога је велики број официра, помоћи и наоружања слао у Босну. Чекао је што се тиче Немаца јер као искусан официр, познавалац немачке, силе знао је Немце не можемо истерати без помоћи савезника. Свака тренутна акција против Немаца касније би довела до трагедије (видели смо на примеру Крагујевца, Краљева,...). Усташе нису чекале, то нико није могао спречити, бар у почетку рата. Касније јесте, у великој мери али не и начисто.
Цитат:Народ на тлу злочиначке НДХ налазио је спас на слободним партизанским територијама и није се бојао партизана него усташа,Њемаца и Италијана.
У праву си да је део народа налазио спас у слободним партизанским територијама. Како је прошао тај народ а како Ђујићеви, Мањача, Озрен, Требава, Мајевица,..? Колико је страдало на Козари а колико на планинама које су држали четници? У почетку устанка устаници су се борили заједно. Касније је тек настала подела на партизане и четнике и често је било преласка из једних редова у друге. Не знам да ли си чуо за податак да су се Италијани згрожавали на усташке злочине. Кад им је прекипело окупирали су већи део НДХ. Да тога није било усташе би имале далеко више посла. Италијани су чинили злочине, али далеко мање од осталих окупатора, усташа и партизана.