Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Сад кад сам и ја погледао прву епизоду, мислим да је критикована много више него што заслужује.
По мени највећа мана је то што је радња серије досадна, а сценарио некако неозбиљан. Сцена у оном бунару, затвору или шта већ, где се моли Св. Ђорђу, предугачка, толико да у једном тренутку постаје иритантна.
Сцена кад разговарају шта су деца доручковала, такође. Тиме се ваљда хтело да покаже шта се јело на двору Немањића, али је то могло и много суптилније да се одради. Рецимо, да камера иде преко трпезе са свим тим јелима, док они расправљају о другим стварима, итд., тиме би се више ствари приказало у једној сцени, а не да кувар набраја Немањи јело по јело - пола сата.
Лоша глума код многих глумаца додатни проблем. Изговор да су они још млади, неискусни, не стоји. У западњачким серијама чак и млађа деца глуме фантастично.
Сцене борбе - очекивано лоше, мада у односу на Бој на Косову неупоредиво боље (само што тај филм није никакав модел за поређење).
Избор пријатељ Димчета за византијског цара - промашај. Мислим, против таквог рахитичног цара и ја би ратовао, све до Цариграда.
Али, ипак је ово неки корак напред у нашој филмској индустрији. Само што даље од Отписаних и Валтера.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 07-01-2018, 04:00 PM од
Николај.)
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
"Ово су шокови..."
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,506
Теме: 307
Углед:
3,044
Није он универзитетски професор, него нешто много горе.
Поруке: 14,506
Теме: 307
Углед:
3,044
Нису они на истом институту.
А где предаје Марковић?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(09-01-2018, 11:40 AM)Вукашин Петковић Пише: Вероватно нисам компетентан као чувени
режисер Бокан, али ја мислим сасвим супротно, да је код историјских серија највећи проблем неистинитост која се покрива уметничким слободама, а не досада. Можда неко није имао лошу намеру, али једноставно није дорастао задатку да уради добру серију и није успео да адекватно представи српски народ и српску историју, то могу да разумем, а оне који са очигледном намером пљују по српској историји, а праве "квалитетне" серије, они су по мени много гори.
Ја сам убеђен да није у питању незнање него људи са намером, кроз овакве и сличне серије, филмове и емисије, отворено пљују по српској култури и историји и за то бивају добро плаћени. Ова прича траје већ 70 година и што је најгоре сада је достигла свој врхунац.
Не мислим конкретно на ову серију него на сличне које се појављују у последње време. Али искрен да будем и од ове ништа не очекујем али нека остане да се и то одгледа.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
364